Family tree Holman » Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens (1430-1495)

Personal data Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens 


Household of Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens

(1) He has/had a relationship with Catharina (Kerstijn) Claes Goijaert Beckers.

The relationship started in the year 1460 at Oirschot, Noord-Brabant, he was 30 years old.


Child(ren):



(2) He had a relationship with Katalijn Dr Peter Noijkens.

The relationship started.


Child(ren):



Notes about Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens

ORA Oirschot (Toirkens 122a fol 254v no 276 dd 16-7-1468) Verschenen is Peters van Esp en zijn zoon Jan van Esp en nog Rutger Mathijs Huijskens, verder Henrick van Herlaer en hebben samen en hoofdelijk beloofd om aan Jannes van Gruenendael die per a.s. Maria Lichtmisdag 22 mud tiendkoren te zullen betalen.

=================070====================
Wouter Claes Beckers, verder Jan Willems van der Veken als man van Lisbeth, verder Aelbrecht van de Maerselaer als man van Aleijt, Goijaert Willem Goijaert Deenen als man van Jenneken, alle dochters van Jan Claes Beckers, voor henzelf handelend en voor Aleijt dochter van Jan Crommen die nog minderjarig is en was verwekt bij genoemde Jenneken (Jenneken Jan Claes Beckers, JT) verder Goijaert Jan Beckers die men de Becker noemt, voor hemzelf handelend, nog Adriaen Goijaert Smollers als man van Berten, Henrick Peters als man van Kerstijn, Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, zijnde alle wettige kinderen van Rutger Huijskens, verder Henrick dochter van Rutger Huijskens met haar voogd, alle dochters van genoemde Rutger verwekt bij Kerstijn dochter van Claes Beckers, verder Aleijt dochter van Goijaert Beckers met haar voogd, Bernt Jacops van Rund als man van Margriet, Willem Willems van de Eijnde als man van Jutten zijnde wettige kinderen van Goijaert Claes Beckers, hebben samen een deling gemaakt van het bezit dat ze na de dood van Claes Beckers hebben geerfd.

Wouter Claes Beckers krijgt de helft van een stuk beemd genoemd de Schavuijt gelegen onder Ameijden hier, b.p. Dirck de Hoppenbrouwer de oude, Joerden de Brouwer, Dirck Dirck Hoppenbrouwers, Willem Deckers, Loijch van Hersel, Gielis Stans. Nog krijgt hij de helft van 2 pond paijment uit een rente van 4 pond paijment te ontvangen van Henrick van de Venne en van de kinderen van Goijaert Bierkens. Uit dit erfdeel moet hij jaarlijks de helft van anderhalf pond paiment betalen aan de H. Geest van Den Bosch en de helft van een half pond paijment aan het St. Jorisaltaar te Oirschot. Nog moet hij de helft van een oogstdag leveren over het andere jaar.

Jan van der Veken krijgt de helft van een stuk land genoemd de Braeck, te delen met Adriaen Smollers en diens groep, gelegen in herdgang Straten, b.p. Gijsbrecht Henrick Hoppenbrouwers, de gemeijnte, Willem van Haren, Jan Willem Wouters. Uit dit erfdeel moet hij jaarlijks de helft van de grondchijns betalen en aan Aleijt dochter van Goijaert Beckers een pacht van een half mud rogge volgens de brief ervan. Nog jaarlijks een pacht ontvangen van 1 zester rogge, maat van Oirschot op Maria Lichtmisdag op onderpand van een stuk land genoemd de Gheelst, voor 1/3e deel toebedeeld aan Alebrecht van de Maerselaer, voor 1/3e deel toebedeeld aan Goijaert Claes Beckers en diens zuster Jenneken en voor 1/3e toebedeeld aan Henrick Gijsbrecht Hoppenbrouwers, aan Bernaert Jacops van Rund en aan Willem van den Eijnde. Nog krijgt hij een jaarlijkse pacht van een zester rogge op Maria Lichtmisdag te ontvangen van Aelbrecht van de Maerselaer uit een stuk beemd genoemd het Maerselaer. Nog krijgt hij jaarlijks.. (niet vermeld wat, JT) van de kinderen van Ansem Loijen uit een akker genoemd de Vromansakker (er staat Erdbruggen boven, JT) volgens de brief ervan. Daarvoor moet hij aan diegenen die de Nageldonk krijgen toebedeeld een peter eens geven. Nog zal hij van de Schepenskinderen 1 mud rogge ontvangen. Nog krijgt hij het 1/3e deel van een stuk beemd genoemd de Nageldonk gelegen in herdgang Straten, b.p. de gemeijnte, Dirck Dirck Hoppenbrouwers, de kinderen van Willem Colen. Hieruit moet hij het 1/3e deel van de grondchijns betalen en het 1/3 deel van 12 schillingen aan een bepaald altaar in de kerk van Oirschot.

Genoemde Aelbrecht krijgt een stuk beemd genoemd dat Maerselaer gelegen in herdgang Aerle, b.p. Jan Hanscomakers, Gijsbrecht Henrick Hoppenbrouwers, de gemeijnte. Hieruit moet hij de grondchijns betalen. Nog moet hij aan diegene die de Nageldonk krijgen eenmalig 2 peters geven. Nog moet hij jaarlijks op Maria Lichtmisdag 4 lopen rogge betalen, waarvan aan Jan van der Veken 1 zester rogge, (= 2 lopen, JT) en aan Adriaen Goijaert Smollers, Goijaert Jacop Keijmps, Henrick Peters en aan Henrick dochter van Rutger Huijskens het andere zester. Nog krijgt hij het 1/3e deel van het erf genoemd de Gheelst gelegen in herdgang Straten, b.p. Adriaen Smollers, Henrick Hoppenbrouwers, het erf eerder van Goijaert Brants, de gemeijnte. Hieruit moet hij jaarlijks het 1/3 deel van de grondchijns betalen en het 1/3e deel van van 4 lopen rogge op Maria Lichtmisdag, waarvan Jan van der Veken 2 lopen krijgt en Adriaen Goijaert Smollers, Goijaert Jacop Keijmps, Henrik Peters en Henrick dochter van Rutger Huijskens samen de andere helft krijgen. Nog krijgt hij het 1/3e deel van een pacht van 19 lopen rogge die hij zal ontvangen van Henrick Loijen en van de kinderen van Marie Alaerts.

Nog krijgt hij het 1/3e deel van 17 lopen rogge per jaar te ontvangen van Adriaen Smollers.

Goijaert Willem Goijaert Deenen namens zijn vrouw Jenneken die daarvan het vruchtgebruik en haar dochter Aleijt daarvan het erfrecht krijgt, samen met Goijaert Jan Beckers, krijgt het 1/3e deel van een stuk erf genoem de Gheelst, waarvan Henrick Gijsbrecht Hoppenbrouwers en Bernt Janssen. (moet zijn Bernt Jacops, JT) en Willem van den Eijnde een derde deel hebben en Aelbrecht van de Maerselaer daarvan het andere derde deel. Hieruit moeten ze het
1/3e deel van de grondchijns betalen en het 1/3e deel van 4 lopen rogge, waarvan aan Jan van der Velen de helft en aan Adriaen Goijaert Smollers, Goijaert Jacop Keijmps, Henrick Peters en Henrick dochter van Rutger Huijskens de andere helft. Nog krijgen ze het 1/3 deel van een pacht van 19 lopen rogge te ontvangen van Adriaen Smollers. Nog krijgen ze het 1/3e deel van een stuk beemd genoemd de Nageldonk, waarvan Jan van der Veken 1/3 deel heeft en Adriaen Goijaert Smollers, Goijaert Jacop Keijmps, Henrick Peters en Henrick dochter van Rutger Huijskens het andere derde deel hebben zoals hiervoor al is omschreven. Uit dit erfdeel moeten ze jaarlijks het 1/3e deel van de grondchijns betalen en het 1/3e deel van 12 schillingen aan een bepaals altaar in de kerk van Oirschot. Nog krijgen ze van Aelbrecht van de Maerselaer het 1/3e deel van 2 peters eens.

Adriaen Goijaert Smollers, Henrick Peters, Goijaert Jacop Keijmps en Henrick dochter van Rutger Huijskens krijgen samen het 1/3e deel van een stuk beemd genoemd de Nageldonk, waarvan Jan van der Veken 1/3e deel heeft en Goijaert Willem Goijaert Deenen het andere 1/3e deel zoals hiervoor al is omschreven. Hieruit moeten ze het 1/3e deel van de grondchijns betalen en het 1/3e deel van 12 schillingen aan een bepaald altaar in de kerk van Oirschot. Nog krijgen ze de helft van de Braecken, waarvan Jan van der Veken de andere helft krijgt en zoals hiervoor al is omschreven. Hieruit de helft te moeten betalen van de grondchijns en de helft van 1 mud rogge aan Aleijt dochter van Goijaert Beckers volgens de brief ervan. Nog krijgen ze de helft van 4 lopen rogge jaarlijks op Maria Lichtmisdag uit een stuk land genoemd de Gheelst waarvan Aelbrecht van de Maerselaer het 1/3e deel betaalt en Goijaert Willem Goijaert Deenen en Goijaert Jan Beckers het 1/3e deel en Henrick Gijsbrecht Hoppenbrouwers, Bernt Jacops van Runde en Willem Willem van de Eijnde ook het 1/3 e deel betalen op onderpand van het stuk land zoals vermeld in het erfdeel van Aelbrecht van de Maerselaer.

Nog krijgen ze de helft van een pacht van 4 lopen rogge, maat van Oirschot, steeds op Maria Lichtmisdag, waarvan Jan van der Veken de andere helft heeft op onderpand van een stuk beemd genoemd het Maerselaer dat Aelbrecht van de Maersleaer is toebedeeld en hiervoor al is omschreven. Nog krijgen ze de helft van 6 lopen rogge te ontvangen van de kinderen van Ansem Loijen op onderpand van een akker genoemd de Vromans Erdbornakker. Nog krijgen ze een pacht van 1 mud rogge van de kinderen van Heijmerick Schepens uit een pacht van 2 mud rogge, steeds op Maria Lichtmisdag op onderpand van een huis, tuin etc. gelegen in herdgang Straten, b.p. Jan van der Schueren en eerder van Aleijt Coppens was, de gemeenschappelijke straat, volgens de brieven.

Henrick Gijsbrecht Hoppenbrouwers, Bernt Jacops van Rund en Willem Willems van den Eijnde krijgen samen het 1/3 e deel van een stuk land genoemd de Gheelst, waarvan Aelbrecht van de Maerselaer het 1/3e deel heeft en Goijaert Jan Beckers en Goijaert Willem Deenen ook 1/3e deel hebben zoals hiervoor vermeld. Daaruit moeten ze jaarlijks het 1/3e deel van de grondchijns betalen, nog het 1/3e deel van 4 lopen rogge, van welke 4 lopen rogge Jan van der Veken de helft heeft en Adriaen Goijaert Smollers, Goijaert Jacop Keijmps, Henrick Peters en Henrick dochter van Rutger Huijskens de andere helft krijgen. Nog krijgen ze de helft van een beemd genoemd de Schavuijt, waarvan Wouter Claes Beckers de andere helft heeft. Nog krijgen ze de de helft van 2 pond paijment uit 4 pond, te ontvangen van Henrick van de Venne en van de kinderen van Goijaert Bierkens. Nog moeten ze jaarlijks de helft betalen van anderhalf pond paijment aan het St. Jorisaltaar te Oirschot. Nog moeten ze om het andere jaar een halve oogstdag werk mee verrichten. Nog krijgen ze het 1/3e deel van 19 lopen rogge per jaar te ontvangen van de kinderen van Henrick Loijen en van de kinderen van Marie Alaerts, Nog krijgenb ze het 1/3e deel van een pacht van 17 lopen rogge te ontvangen van Adriaen Goijaert Smollers.

Deze 3 personen doen vervolgens afstand van hun aanspraken inzake een rente van 2 pond paijment ten behoeve van Wouter Claes Beckers, ten behoeve van Jan van der Veken en ten behoeve van Aelbrecht van de Maerselaer, die jaarlijks wordt betaald door Henrick van de Venne en door Peter Bierkens.
Datum 11 april 1488, getuigen Frank en Willem Henricks.

=================032====================
Henrick Peter Molengraafs als man van Kerstinen, verder Adriaen Goijaert Smollers als man van Berthen, Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, verder Henrick met haar voogd, alle gezusters en kinderen van Rutger Huijskens die deze Rutger had verwekt bij Kerstinen Claes Beckers, verhuren nu voor ´100 jaar en dagen´ aan Aelbrecht van de Maerselaer die de helft van een stuk land genoemd de Braeck zoals hen was toebedeeld in de deling met Jan de Wert, gelegen in herdgang Straten, b.p. de kinderen van Willem van Haren, Gijsbrecht Gijben Hoppenbrouwers, de gemeijnte. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen, behalve een half mud rogge en de grondchijns die op die helft drukt.
Datum 21 januari 1489, getuigen Hoppenbrouwer en Everaert Ceelen.

=================083====================
Adriaen Goijaert Smollers als man van Berthen dochter van Rutger Mathijs Huijskens, Henrick Peter Molengraefs als man van Stijnen dochter van genoemde Rutger, Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, ook dochter van genoemde Rutger en nog Henrick ook dochter van genoemde Rutger met haar voogd, verkopen aan Rutger Mathijs Huijskens al het door hen geerfde bezit van Rutger Dirck Heijaerts, waar dat bezit zich ook bevindt. De verkopers beloven deze overdracht altijd gestand te doen.
Datum 4 februari 1489, getuigen Dormalen en Vlierden.

=================084====================
Rutger Mathijs Huijskens belooft de verkopers uit de vorige akte een jaarlijkse pacht van 1 mud rogge te gaan betalen, maat van Oirschot, steeds op Maria Lichtmisdag op onderpand van een hofstad gelegen in herdgang Straten aan het Snepschuet daar, b.p. de kinderen van Theeus van de Venne, de kinderen van Heijn Bliecks, de straat. Afspraak is dat men dit mud rogge pas na de dood van Rutger zal worden betaald. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)
Voetnoot :
Adriaen Goijaert Smollers …..

=================085====================
Genoemde Adriaen, Henrick en Goijaert als zwagers uit de voor-voorgaande akte, als echtgenoten van hun vrouwen zijnde dochters van Rutger Mathijs Huijskens en ook Henrick als dochter van genoemde Rutger met haar voogd, verklaren dat de nakinderen van Rutger die deze heeft verwekt bij zijn tweede vrouw Katalijn dochter van Peter Noijkens, het mud rogge dat ze genoemde Rutger vandaag samen hebben beloofd na diens dood te betalen, altijd mogen aflossen tegen betaling van 28 peters, elke peter gerekend tegen 18 stuivers met de volle pacht. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)

=================086====================
Gerard Mathijs Huijskens verkoopt aan Peter Jans van de Venne een stuk land van 7 en een halve lopenzaad groot, gelegen in herdgang de Notel, b.p. het erf van de verkoper, Mathijs Gerard Mathijssen, Roelof Buijsers, het erf eerder van Jan van der Berckt. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een pacht van 10 lopen rogge, maat van Oirschot aan Dirck van der Voort van Roij (Oedenrode, JT) en 5 lopen rogge aan de fabriek van de St. Petruskerk te Oirschot en nog 5 lopen rogge aan de kapel van O.L. Vrouw te Oirschot, zelfde maat.
Datum 4 februari 1489, getuigen Dormalen en Vlierden.

=================087====================
Peter Janssen van de Venne verkoopt aan Gerard Gerard Mathijssen een pacht van 1 mud rogge, maat van Oirschot, steeds op Maria Lichtmisdag, op onderpand van een huis, tuin etc. gelegen onder Erdbruggen hier, b.p. Margriet Wouter Metten, de straat, Aert van Esch volgens een schepenbrief van Oirschot. Nog verkoopt hij 1 mud rogge, zelfde maat, steeds te betalen op Maria Lichtmisdag op onderpand van een huis en hofstad etc., eerder eigendom van Dirck Bruijnen, gelegen op de zelfde plaats als hiervoor, b.p. Henrick Bliecks, de straat. Nog op onderpand van een stuk akkerland ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p.de gemeenschappelijke straat, Lisbeth de vrouw van Jan Ruelens, volgens de schepenbrief van Den Bosch. De verkoper belooft alle lasten af te handelen.
4 februari 1489. (akte is doorgestreept, JT)
In marge :
Herschreven.

=================088====================
Adriaen Goijaert Smollers, Henrick Peter Molengraefs, Goijaert Jacop Keijmps als wettige echtgenotes van hun vrouwen, zijnde dochters van Rutger Huijskens zoals hiervoor vermeld, verder Henrick dochter van genoemde Rutger met haar voogd, verkopen aan Rutger Mathijs Huijskens die een huis, tuin etc., groot ca. 4 lopenzaad gelegen onder Erdbruggen, b.p. Heijlwig Bierkens, Willem Goijaert Berckers, de gemeijnte. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen. Rutger als koper moet hieruit wel jaarlijks een mud rogge betalen aan Peter van de Ven en Rutger moet zodanig betalen dat de kinderen daarvoor gevrijwaard zijn.
Datum 4 februari 1489, getuigen Dormalen en Vlierden.

=================096====================
Adriaen Goijaert Smollers als man van Berthen dochter van Rutger Mathijssen en Henrick Molengaefs als man van Kerstinen dochter van genoemde Rutger, verkopen aan Henrick dochter van Rutger Mathijssen (Huijskens, JT) die hun deel dat hen was toebedeeld van een stuk beemd genoemd de Nageldonk, gelegen in herdgang Straten alles volgens de deling ervan in het bezit van Claus Beckers. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)

=================097====================
Adriaen Goijaert Smollers als man van Berthen van hiervoor, verkoopt aan Henrick dochter van Rutger Mathijssen (Huijskens) een jaarlijkse pacht van 4 lopen rogge en drie vierdevat, maat van Oirschot, die hem was toebedeeld in een deling van het bezit van Claes Beckers. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)

=================098====================
Henrick Molengraefs als man van Kerstinen dochter van Rutger Huijskens verkoopt aan Goijaert Jacop Keijmps die een pacht van 4 lopen en drie vierdevat rogge zoals hiervoor al is vermeld en hem
was toebedeeld etc. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)

=================099====================
Rutger Mathijs Huijskens belooft zijn 4 kinderen, n.l. zijn schoonzoons Adriaen, Henrick, Goijaert als met zijn dochters getrouwd zijnde en zijn dochter Henrick die per a.s. Maria Lichtmisdag een bedrag van 51 peters te zullen betalen, elke peter tegen 18 stuivers. Actum als boven.
Voetnoot 1 :
Adriaen verklaart te zijn voldaan en ook Goijaert verklaart hetzelfde. Datum op St. Jansdag 1490, getuigen Maerselaer en Rutger Dircks (geen schepenen als getuigen, JT)
Voetnoot 2 :
Genoemde Henrick Molengraefs behoudt zijn deel in het bedrag van de 51 peters zoals in de akte hier is vermeld, welke akte is doorgestreept.

ORA Oirschot (Toirkens 125b fol 17v nos 135-8 dd 24-6-1490) Rutger Mathijs Huijskens heeft beloofd aan Adriaen Smollers, aan Goijaert Jacop Keijmps en Henrick dochter van genoemde Rutger (akte is niet afgemaakt en zwaar doorgestreept) (Idem 136) Rutger Mathijs Huijskens heeft beloofd aan Adriaen Goijaert Smollers, aan Goijaert Jacop Keijmps en Henrick dochter van genoemde Rutger Mathijs Huijskens, die 35 peters en 4 en een halve stuiver te zullen betalen, elke peter tegen 18 stuivers en wel in munten zoals die vandaag de dag gewaardeerd worden, de helft ervan in kontant geld nu en de andere helft per a.s. Maria Lichtmisdag. (Idem 137) Genoemde Adriaen verklaart nog te zijn voldaan inzake de voorgaande som geld met 5 en een halve peter en hij verklaart ook nog eens 6 peters te hebben ontvangen. (Idem 138) Verder zijn voor ons verschenen genoemde Adriaen, Goijaert en Henrick en hebben verklaard dat ze zijn betaald door Rutger Mathijs Huijskens hun vader, voor een bedrag van 51 peters die eerder aan hen in een schepenbrief waren beloofd en ze geven daar nu kwijting voor (doorgehaald, niet afgemaakt).

ORA Oirschot (Toirkens 125b fol 320v no 236 dd 15-6-1492) Rutger Mathijs Huijskens belooft zijn broer Dirk die per a.s. Maria Lichtmisdag over 3 jaar een bedrag van 15 rijnsguldens te betalen, waarbij de andriesgulden 20 stuivers waard is, 12 vuurstaal voor 20 stuivers of andere goede muntsoorten, samen met een rente van een rijnsgulden op elke Maria Lichtmisdag.

=================089====================
Adriaen Goijaert Smollers als man van Berten, verder Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, beiden dochters van wijlen Rutger Mathijs Huijskens verkopen met brieven daarover aan Jan Janssen van Best een stuk land dat Gijsbrecht Gijsbrechts van der Dwerten eerder had verkocht aan Rutger Mathijs Huijskens, gelegen onder Erdbruggen hier, b.p. Daniel Crommen, Gerard Coppens en diens broer Jan, Jan van de Laeck, Dirck Huijskens. Hierbij is ook aanwezig Henrik Peter Molengrafs als man van Kerstinen, nog haar zuster Henrick met haar voogd, Aelbrecht van de Maerselaer en hebben eveneens afstand gedaan van het verkochte bezit. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen.
Datum 20 maart 1498, getuigen Daniel en Daniel.

=================090====================
Adriaen Goijaert Smollers als man van Berten, verder Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, beiden dochters van wijlen Rutger Mathijs Huijskens verkopen met schepenbrieven van Oirschot aan Jan Janssen van Best die een stuk land gelegen onder Erdbruggen hier, welk perceel Willem Janssen van der Ameijden had verpacht aan (verkocht tegen een pacht, JT) aan Dirck, Henrick, Gerard en Rutger kinderen van Mathijs Rutger Haijaerts (Haijaerts = Huijskens, JT), b.p. Willem van der Berct, het erf eerder van Willem Lanen (Leman?), de Heerstraat daar en wel voor een pacht van 1 mud rogge, maat van Oirschot, steeds te betalen op Maria Lichtmisdag. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen. Hierbij is ook aanwezig Henrik Peter Molengraafs als man van Kerstinen en haar zuster Henrick met Aelbrecht van de Maerselaer als haar voogd, beiden dochters van Rutger Mathijs Huijskens en hebben ook afstand gedaan van het verkochte perceel.
Datum 20 maart 1498, getuigen Daniel en Daniel.

=================091====================
Henrick peter Molengraefs als man van Kerstinen en Henrick dochter van Ruther Mathijs Huijskens met Aelbrecht van de Maerselaer als haar voogd, doen afstand van een stuk land ten behoeve van Jan Janssen van Best, gelegen onder Erdbruggen hier en zoals in de vorige akte is vermeld. Nog inzake een stuk land ook onder Erdbruggen en vermeld is in de vorige twee brieven. Ze beloven alle lasten van hun kant af te handelen.
Datum 20 maart 1498, getuigen Daniel en Daniel

=================136====================
Henrick zoon wijlen Peter Molengreefs als man van Kerstijna, verder Goijaert van Loven (´Ge´- is doorgestreept, maar hij heet dus wel degelijk van Geloven, JT) als man van Henrick, gezusters en dochters van Rutger Mathijs Huijskens, verkopen aan Rutger Rutger van der Hoeven die een stuk land groot 3 lopenzaad gelegen in herdgang Straten aan het Snepschuet daar, b.p. de erfgenamen van Joris Volders, Corsten Gielis Crijns, Jan Theeus, de gemeenschappelijke straat. Hiertbij is ook aanwezig Adriaen Goijaert Smollers en Goijaert Jacop Keijmps en doen afstand van hun aanspraken in dit bezit ten behoeve van Rutger als koper.
Datum 14 mei 1502, getuigen Adriaen en Jacop.

Goijaert van Geloven als man van Henrick en Goijaert Jacop Keijmps als man van Margriet, verkopen aan Gijsbrecht Henrick Hoppenbrouwers die het 1/3e deel van een stuk beemd genoemd de Nagelsdonk, gelegen in herdgang Straten, b.p. Wouter Colen, de gemeijnte, Dirck Hoppenbrouwers en meer anderen. Lasten hieruit zijn de grondchijns en het 1/3e deel van een rente van 9 stuivers.
Datum op St. Paulusdag 1502, getuigen Rutger en Aelbrechts.

================08======================
Mathijs en Rutger, wettige kinderen van Rutger Mathijs Huijskens verkopen aan Rutger Rutgers van der Hoeven een huis, tuin etc., gelegen onder Erdbruggen hier, b.p. Peter Bierkens, de erfgenamen van Jan van Best, de gemeenschappelijke straat. Nog verkopen ze een stuk land ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, groot 4 lopenzaad, b.p. Jan Matheeus van den Venne, Peter dochter van Henrick Bliecks, Rutger van der Hoeven, de gemeenschappelijke straat. Dat bezit had wijlen Rutger Mathijs Huijskens gekocht van Adriaen Goijaert Smollers als man van Bertha, verder van Henrick Peter Molengraefs als man Stijnen en van Goijaert Jacop Keijmps als man van man van Margriet en nog van Henrick, zijnde alle dochters en voorkinderen van genoemde Rutger Mathijs Huijskens.
Datum 8 januari 1521, getuigen Stayakker en Hoppenbrouwer.

==================09====================
Rutger Rutgers van der Hoeven belooft aan Mathijs Rutger Mathijs Huijskens die voortaan een rente van 4 en een halve rijnsgulden te gaan betalen, steeds op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar, op onderpand van een huis, tuin etc. en uit het stuk land van 4 lopenzaad uit de vorige akte. Nog op onderpand van een stuk land gelegen in herdgang Straten, b.p. Jan Goossens, Jan Huijskens, de gemeenschappelijke straat. (Idem 10) De rente uit de vorige akte is aflosbaar op Maria Lichtmisdag na de dood van Mathijs Rutger Mathijs Huijskens en niet eerder, tegen betaling van 74 rijnsguldens. (Idem 11) Rutger Rutgers van der Hoeven belooft aan Rutger Rutger Mathijs Huiskens, die voortaan een rente van 4 en een halve rijnsgulden te gaan betalen, steeds op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar, op onderpand van het bezit uit de vorige akte. (Idem 12) De rente uit de vorige akte is aflosbaar op Maria Lichtmisdag na de dood van Rutger Rutger Mathijs Huijskens en diens vrouw Agnes Mengelen en niet eerder tegen betaling van 74 rijnsguldens.
Datum 8 januari 1521, getuigen Stayakker en Hoppenbrouwer.

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens?
The author of this publication would love to hear from you!


Timeline Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

With Quick Search you can search by name, first name followed by a last name. You type in a few letters (at least 3) and a list of personal names within this publication will immediately appear. The more characters you enter the more specific the results. Click on a person's name to go to that person's page.

  • You can enter text in lowercase or uppercase.
  • If you are not sure about the first name or exact spelling, you can use an asterisk (*). Example: "*ornelis de b*r" finds both "cornelis de boer" and "kornelis de buur".
  • It is not possible to enter charachters outside the standard alphabet (so no diacritic characters like ö and é).

Relationship Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens



Visualize another relationship

The data shown has no sources.

Matches in other publications

This person also appears in the publication:

About the surname Huijskens


When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
Jannie van der Zanden, "Family tree Holman", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091623533.php : accessed June 10, 2024), "Rutger Mathijs Dirck Rutger Huijskens (1430-1495)".