Genealogy Meeldijk » Michiel Aartsz HACKE (± 1575-????)

Personal data Michiel Aartsz HACKE 


Household of Michiel Aartsz HACKE

(1) He is married to Gijsbrechtje GIJSBRECHTSDR.

They got married.


(2) He is married to Marichjen OTTENDR.

They got married


(3) He is married to Sebastiaenge Cornelis JACOBSDR.

Permission for the marriage was obtained February 21, 1596.


Child(ren):

  1. Cornelis Michelsz HACKE  ± 1605-????
  2. Lijsbet Michiels HACKE  ± 1610-???? 


Notes about Michiel Aartsz HACKE

NATI Nederlandse
Schout van Mijnsheerenland (1597, 1604), kroegbaas, tapper en bierverkoper, bewoner hof van Moerkercken.
--
Sebastiaentge Corn. Jacobsdr., geb. (waar? wanneer?), overl. vóór 1623, tr. Mijnsheerenland Michiel Aertsz. Hacke (in 1597 weduwnaar van Ghijsbrechtge Ghijsbrechtsdr. [Meeuwenhil]), herbergier en schout (1597) te Mijnsheerenland. Hij woont in 1597 met zijn familie op het Hof van Moerkercken voor jaarlijks 40 Vlaamse ponden. Uit het huwelijk van Sebastiaentge en Michiel Aertsz. stammen Cornelis Michielsz. Hacke, in 1623 voljarig, en Lijsbeth (Elisabeth) Michielsdr., overl. Heinenoord 1683. Lijsbeth huwt na 1630 met Cornelis Andriessen Snider (1618-1655). Zij hadden 3 kinderen: Bastiaentge, Neeltge en Cornelis. Een tak daarvan is in Amerika tot bloei gekomen.
--
Vanaf maart 1566 staat het huis "Het hof van Moerkercken" tot en met het jaar 1569 leeg. Juist in deze jaren heersterondom de Zuid-Hollandse Eilanden de bloedige terror der geuzen, die ook de landbevolking op de Hoekse Waard hevigterroriseerden.
Vanaf 1582 t/m 1585 is Huijch Cornelisz. Splinter bewoner van het landhuis en in 1597 woont hier Michiel Aertsz. Hacke,schout en herbergier in Mijnsheerenland; toen weduwnaar van Gijsbrechtje Gijsbrechtsdr. Meuwenhil.
--
ORA Moerkerken
27 maart 1597 :
Lenert Gijsbrechtsz., Daniel Gijsbrechtsz. en Lenert Laurensz., gehuwd met Cun(era) Gijsbrechtsdr., vervangende Jan en Job Gijsbrechtsz. alsmede Dygna Gijsbrechtsdr., hun zuster, tezamen erfgenamen van Gijsbrecht(je) Gijsbrechtsdr., in haar leven huisvrouw van Michiel Aartsz. Hacke, machtigen Adriaan Adriaansz. Breedeveld om voor hen te procederen voorde vierschaar in Mijnsheerenland, betreffende het geschil tussen de erfgenamen van Gijsbrechtje Gijsbrechtsdr.en MichielAartsz. Hacke nopens 90 Karolusgulden, die hun aanbestorven zijn bij het overlijden van voornoemde Gijsbrechtje volgenszekere ... van huwelijkse voorwaarden d.d. de laatste februari 1596. De erfgenamen eisen dat de tegenpartij veroordeeldzal worden in het betalen van genoemde 90 Karolusgulden, die Gijsbrechtje mee in het huwelijk gebrachte heeft.
--
7 oktober 1597 :
De schout en twee heemraden bekijken een wonde op het hoofd van Michiel Aartsz. Hacke, hem toegebracht op j.l. 5 oktoberdoor Cornelis Gerritsz. Bel, die hem een kan op het hoofd geslagen heeft.
--
26 november 1601 :
De schout Cornelis Jansz. en Claas Jansz. Vinck bekijken een wonde op het hoofd van Michiel Aartsz. Hacke, hemtoegebracht door Claas Willemsz. op 17 december 1601.
--
3 mei 1603.
Willem Cornelisz. Romeijn bekent schuldig te zijn aan Cornelis Michielsz. Hacke en Elisabeth Michielsdr. Hacke, kinderen van Michiel Aertsz. Hacke en Bastiaentge Cornelis Jacobsdr., de som van 206 gulden, 10 stuivers en 8 penningen Hollands, uit zake van een hoofdsom die Cornelia Cornelis Jacobsdr., wijlen echtgenote van Simon Huijgensz. Splinter, ten behoeve van Cornelis Michielsz. Hacke gelegateerd heeft.
--
8 juli 1604 (kopie) :
,,Den eersten Colffdrager hier toe versocht wel geauctoriseert te trecken in Mijnsheerenlant en alldair ten overstaanvan schout en gerechte de vierschaer op te nemen van daer men die gewoonlijck is te houden en de gerechten te belastenalldaer van nu voortaen geen vierschaer meer te spannen en recht te administreren ende voorst vierschaer te brengen ten huijse van Michiel Aartsz. Hacke/jegenwoirdich schout/enalldaer te leggen en de gerechte te berusten van nu voirt aen nergens dan alldair vierschaer te spannen/recht enJustitie doen volgens de consule van Zuijt-Hollant/ten ware ander werck geconsenteert/actum desen Villen Julij XVICvier/''
De originele akte was ondertekend door Arnt Muijs van Holy, baljuw van Zuid-Holland.
--
26 augustus 1604 :
Reijnsburg Sitnonsdr., brouwster in De Vier ... kinderen te Dordrecht Iaat Michiel Aartsz. Hacke, schout in Mijnsheerenland, panden voor le som vin 64 Karolusgulden en 9 stuivers wegens diverse geleverde bieren (Michiel Aartsz.Hacke was gelijktijdig waard in Mijnsheerenland; Hij woonde of in de
buurt van het Hof van Moerkercken of in één van de bijgebouwen op het Hof van Moerkercken zelf. Vanaf juli 1604 wordthet gerecht in Mijnsheerenland verplaatst in zijn huis op last van de baljuw van de Hoge Vierschaar Van Zui d-Holland.
--
11 november 1604:
Op de schouwdag van de buurwateringen in het Oudeland van Moerkercken en het Heilige
Geestblok, mitsgaders alle wallen, oude of nieuwe heuvelen en de buurpaden op het dorp, aan
de Westdijk en de Blaak, zijn volgende personen met een boete belegd worden:
o.a.: Michiel Aartsz. Hacke en Pieter Cornelisz. Romeijn, die hun wateringen aan de Achterweg moeten verbeteren metschouffen en reuten.
--
9 december 1604:
Albrecht Jacobsz., dienaar van de edele erenvaste Jonkheer Johan van Raezvelt, Heer tot Moerkercken in Zuid-Holland,laat beslag leggen op het geld dat de schout Michiel Aartsz. Hacke te ontvangen heeft van de secretaris HuijchCornelisz. vanwege de koop van 5 morgen land in het Oudeland van Moerkercken.
--
23 december 1604:
Jonkheer Johan van Raezvelt, Heer tot Moerkercken, pandt Michiel Aartsz. Hacke, schout in Mijnsheerenland, voor de somvan 40 Karolusgulden, uitgeschreven in een obligatie, door de bode Heijnrick aan Johan van Raezvelt getransporteerd.
--
4 januari 1605 :
Aart Pietersz. eist van Michiel Aartsz. Hacke het arbeidsloon dat hij en zijn dochter bij hem verdient hebben. De bodeheeft de kennisgeving van de eis gedaan aan Sebastiaantje, de huisvrouw van Michiel Aartsz. (Sebastiaantje Cornelisdr.)
--
Gosen Cornelisz., nagelaten zoon van Cornelis Jansz., eertijds schout in Mijnsheerenland, laat de tegenwoordige schoutMichiel Aartsz. Hacke panden wegens diverse drinkschulden.
--
6 januari 1605:
Niclaas Adriaansz. Strijen, baljuw en schout van Westmaas en de Greup onder het baljuwschap van Strijen, laat 11kalveren of hokkelingen panden, staande in de stal van Michiel Aartsz. Hacke, voor de som van 45 Karolusgulden wegens 1jaar weidepacht van 3 morgen weiland in het Oudeland van Strijen sinds Kerstmis 1604. Dit zonder aftrek van hetgeen tenhuize van Michiel Aartsz. Hacke op de schouwdag van de buurwateringen op 11 november 1604 gegeten en gedronken werd.
--
17 januari 1605:
Jan Hongert, houtopkoper te Dordrecht, laat o.a. twee kruiskozijnen met een stuk eikenhout op de werf van MichielAartsz. Hacke panden vanwege een openstaande rekening van geleverd en niet betaald hout, waarmede het kozijn etc.gemaakt is.
De heemraden Wouter Pleunenz., Jan Pietersz. Vinck, Pieter Cornelisz. Meeldijk, Johan van Wesel Hermansz. en AdriaanKorstensz. Ruijter schatten t.b.v. Jonkheer Johan van Raezvelt, Heer tot Moerkercken, zeker kalk in de wagenkeet vanMichiel Aartsz. Hacke. De kalk wordt geschat op 3 Karolusgulden en 5 stuivers per hoet. Tevens schatten zij nog een stuklinnen, berustende onder de linnewever Thonis Jansz., lang 21 ellen en waarvan het el geschat wordt op 7 stuivers en hethooi of voeder naast de keet liggende op 6 Karolusgulden, altezamen toebehorende genoemde Michiel Aartsz., die eenuitstaande schuld ten belope van 40 Karolusgulden nog niet betaald heeft of niet betalen wil.
Gosen Cornelisz., nagelaten zoon van Cornelis Jansz., eertijds schout in Mijnsheerenland, laat de tegenwoordige schoutMichiel Aartsz. Hacke panden wegens diverse drinkschulden.
--
4 december 1605:
De Heer van Moerkercken verzoekt om verslag betreffende de buurpaden in Mijnsheerenland, waarover grote klachten zijnontstaan. Vooral vanaf het huis van Michiel Aartsz. Hacke, schout in Moerkercken, oostwaarts tot tegen de keet of schuurdaar Pieter Cornelisz. Romeijn woont. Enige inwoners bekritiseren dat de 5 morgen en 100 roeden land oostwaarts van hetHof van Moerkercken (het Elsebosje), toebehorende de Heer van Moerkercken, door het hoogwater van de Maas onderlopen endat de buurpaden daardoor overvloeid worden, hetgeen bijdraagt aan de slechte toestand van de buurpaden. Het gerechtoordeelt echter dat de eigenaar
van de 5 morgen en 100 roeden land en het voorhof van het Hof een contract heeft vertoond, dat de Heer van Moerkerckenniet gehouden is hier buurpaden te maken of te onderhouden, maar wel dat de schout Hacke het land dat oostwaarts strekten dat Hacke van de weesmeesters binnen Dordrecht gebruikt, zal bepaden met goede planken of goed getuinde horden van 1roede lang en 1 roedevoet breed oostwaarts tot aan het land van Cornelis Pietersz. Nieuwenboer en Wouter Jansz. Deze 2personen zullen tegen hun land tot de boomgaard van Jan Pietersz. Vinck het leggen van planken ter breedte als vorenover hun land dulden met een geschikte boom met een lijn daarnaast, om de passanten bekwaam te laten passeren. PieterJansz. Vinck zal ook een pad door zijn boomgaard toestaan en Pieter Cornelisz. Romeijn zal met paden beginnen vanaf heterf van Pieter Jansz. Vinck in het westen tegen zijn keet en eveneens het betreden van zijn land veroorloven.
--
3 juni 1606 (14ve)
Pieter Cornelisz Meeldijk va Nicolaas Jansz., kruidenier te Dordrecht, 3 mrg, 243 roe en ? voet in het OvM. Zuid: de wegwaar de verkoper woont. Noord: het land van Jacob ..., echtgenoot van Marichge Pieter Cornelis Joostendr., en voorts nogenige andere landerijen.
Genoemd: Wijlen Adriaen van Driel Anthonisz., Jan Pietersz Vinck, Jacob Jacobsz., voorsaet van Pieter Cornelisz Romeijn(trouwt Mhld 7 juni 1603 Marichge Ghijssendr. Voormalig ook echtgenote van Cornelis Jacobsz., zoon van Jacob Corneliszen Heyltge Jan Heyensdr. Jacob Cornelisz is één van de voorvaderen van het geslacht Van Eis), Michiel Aertsz Hacke, wijlen schout in Mijnsheerenland.
--
Woensdag den 22. september 1606:
Floris van Cuijl contra Michiel Aertsz. Hacke. Eist 74 gulden, 10 stuivers en 6 penningen uit zake van gehaald bier.
--
12 juni 1606 (15)
Adriaen Aertsz Hacke en Michiel Aertsz Hacke, zijn broer, vervangende Cornelis Ghijsbrechtsz in Charlois, hun zwager,machtigen Cornelis Pietersz Nieuwenboer en Wouter Jansz in de Linde, hun zwagers, om uit hun naam te mogen eisen voor deGerechten van Odolphusland of -plaat al zodanige penningen als de voorschreven comparant als erfgenamen van Ghijsbrecht Pietersz Meeuwenhil en Marichge Adriaen Aelbrechtsdr. (Roos), hen lieden oom en (schoon-) moeder sprekende hebben opJohan Haeck, wonende binnen Odolphusland genaamd Oolkensplaat.
--
28 mei 1607 :
Heijnricxken Jansdr., oud omtrent 62 jaren, Magdalena Jan Gijsbrechtsdr. , oud tussen de één en twintig jaren, enToontje Thonisdr. , oud omtrent 40 jaren en huisvrouw van Dionijs, leggen getuigenis af op verzoek van CorneliaAdriaansdr., dienstmaagd van Michiel Aartsz. Hacke. Genoemd: Mathijs, de tegenwoordige predikant.
--
28 mei 1607 :
Cornelis Gijsbrechtsz. uit Charlois, gehuwd met Cunera Aart Gijsbrechtsdr., Cornelis Pietersz. Nieuweboer, gehuwd metNelleken Gijsbrechtsdr., en Wouter Jansz., gehuwd met Maritje Gijsbrechtsdr., altezamen mede-erfgenamen en cohetiers vanwijlen Gijsbrecht Pietersz. Meeuwenhil en Maritge Adriaan Albrechtsdr. (Roos), machtigen Adriaan Aartsz. Hacke, medeerfgenaam van Maritge Adriaansdr. (Roos), zijn moeder, om te procederen tegen Pieter Cornelisz. alias jonge Romeijn,gehuwd met de weduwe van Jacob Jacobsz., eertijds inner van de verkochte goederen van voornoemde Meeuwenhil en dienshuisvrouw, verkocht op 3 november 1603.
--
29 mei 1608 :
Aart Adriaansz. van Empel, oud 43 jaar, Cornelis Philipsz., oud 26 jaren, en Sebastiaan Aart Jacobsz., oud 60 (?) jaren,inwoners van Moerkercken, leggen getuigenis af op verzoek van Anthonis Gerritsz.
Genoemd: Michiel Aartsz. Hacke, tapper en bierverkoper in Mijnsheerenland, Evert Mathijsz., de zoon van de tegenwoordigepredikant in Mijnsheerenland, en Gooswijn Cornelis Jansz.
--
Woensdag den 8. februari 1617:
Cornelis Aertsz. van der Kest contra Michiel Aertsz. Hacke. Eist 54 gulden sedert 13 october 1600, vanwege de koop vaneen éénwinterbeest.
--
16 juli 1620 (30ve)
Adriaen Aertsz Hacke, schout te West-Ijsselmonde, bestorven bloedvoogd van de nagelaten kinderen van CuneraAertsdochter, namelijk Aert Cornelisz., verwekt bij Cornelis Ghijsbrechtsz, bekent gezamenlijk verkocht te hebben tenbate van het wees- kind 2 mrg en 356roeden bouwland in het Oudeland van Moerkercken aan Dirck Fransz Gout aan de Blaak;Oost het water van de Maas, zuid Herman Godschalksz, west de weg strekkende van de Zwanegatse Veerdam tot de BlaakseDijk en noord Aernt Maertensz te Dordrecht. Dit land is de verkopers aangekomen bij overlijden van Cunera Aertsdr enhaar aangekomen bij successie van haren vader Aert Ghijsbrechtsz.
Genoemd: Goos Foppensz., echtgenote van Neeltge Cornelis Ghijsbrechtsdr. en Gerrit Adriaensz Haes., ev Marichge CornelisGhijsbrechtsdr.
--
Mijnsheerenland, 11 juli 1623:
Pieter Cornelisz. Romeijn, weduwnaar van Maritge Ghijsendr., Willem Cornelisz. Romeijn, gehuwd met Maritje Cornelis Jacobsdr., en Simon Huigensz. Splinter, weduwnaar van Neeltje Cornelis Jacobsdr.; zijn overeengekomen betreffende de nagelaten goederen van genoemde Maritje Ghijsendr.
Genoemd: Wouter Jansz., Cornelis Michielsz. Hacke en Elisabeth Michielsdr., nagelaten kinderen van zaliger Sebastiaantje Cornelis Jacobsdr., in haar leven huisvrouw van Michiel Aartsz. Hacke, tezamen erfgenamen van voorn. Maritje Ghijsendr.
Pieter Cornelisz. Romeijn blijft in bezit van het huis, daar Maritje Ghijsendr. in overleden is, alsmede in bezit van de bergen, schuren, boomgaard e.a. benevens 830 eigenland daar het huis op staat. Verder blijft hij in bezit van het huisraad, de havelijke goederen en het gereedschap, dat tot de bouwerij en molkerij behoort etc.
Verder worden nog genoemd: Pieter Pietersz. Dousburg, oom der nagelaten kinderen, Daantje Pietersdr. i.v.m. dienstloon (zij heeft jarenlang Maritje Ghijsendr. gedient en zal ook verder als dienstmaagd in het huis blijven), Gerrit Simonsz. Groot als belender van 11 hont land in de hoek van de weg, die met de 3 morgen en 375 roeden weiland in Oud-Heinenoord in het genot zullen blijven van de erfgenamen.
Nota van de secretaris Simon Huigensz. Splinter: “Den eersten aprilis 1624, wesende op een maendach ’s morgens vrouch, bij mij desen eenen vertichtbrief an Pieter Cornelisz. Romeijnt’ sijnen huijse gelevert”.
--
25 juli 1623 (162)
Michiel Aertsz Hacke en zijn zoon Cornelis Michielsz Hacke machtigen Wouter Jansz om uit hun naam neffens de andere erfgenamen van Marichge Ghijsbrechtsdochter, wijlen echtgenote van Pieter Cornelisz Romeijn, te procederen betreffendede boedelscheiding tussen de voornoemde Romeijn en de erfgenamen, om met dezelfde Romeijn te accorderen.
Genoemd: Elisabeth Michielsdr. Hacke, Sebastiaentge Cornelis Jacobsdr. Zij is gehuwd geweest met Michiel Aertsz Hacke, in 1597 schout en bewoner van het Hof van Moerkercken.
--
24 december 1623 (184)
Grietgen Ottendochter, wonende in Nieuw-Beijer land en weduwe van Claes Adriaensz van Driel, verklaart in bijwezen vanhaar zoon Dirck Claesz van Driel, dat bij testament van Barbara Ottendochter, wijlen huisvrouw van Michiel Aertsz Hacke,aan haar gelegateert is een lijftocht van 1400 gulden, blijkende bij testament de dato 2 october 1594 en verleden voorschout en schepenen in Oud-Beijer land. Welke 1400 gulden met de interest van dien bewezen en verhypothekeert is op 13 morgen en 50 roeden bouwland in Oud-Heinenoord en welke jaarlijkse rente van de hoofdsom Dirck Adriaensz Luchtenburg,echtgenoot van Annichgen Cornelis Cornelisz Robbendochter, moet betalen. De jaarlijkse rente bedraagt 20 gulden, 16stuivers en 8 penningen Hollands.
Genoemd: Barbara Claesdr.
--
28 december 1623 (185)
Dirck Adriaensz Luchtenburg verklaart dat Lenert Lenertsz de jonge, wonende op Heinenoord, 3 mrg, 46 roe en 11 voetbouwland in Oud-Heinenoord van hem gekocht heeft. Dirck Adriaensz Luchtenburg vanwege zijn huisvrouw aangekomen bijoverlijden van zijn schoonmoeder Marichge Oolendr. Alsmede van Barbara Ottendr., halfzuster van zijn echtgenote en vanCornelis Cornelisz Robben, zijn schoonvader. Dit land is belast met een hypotheek van 1400 gulden.
Genoemd: Oth Cornelisz Robben.
--
7 mei 1624 (208ve)
Willem Cornelisz Romeijn bekent schuldig te zijn aan Cornelis Michielsz Hacke en Elisabeth Michielsdr. Hacke, kinderenvan Michiel Aertsz Hacke en Bastiaentge Cornelis Jacobsdr., de som van 206 gulden, 10 stuivers en 8 penningen Hollands,uit zake van een hoofdsom die Cornelia Cornelis Jacobsdr., wijlen echtgenote van Simon Huijgensz Splinter,ten behoevevan Cornelis Michielsz Hacke gelegateert heeft.
--
1 juni 1625 (278)
Jacob Jansz Pentionaris, wonende aan de Blaak, stelt zich met al zijn goederen waarborg voor alle tot nu toe onbekendelasten die ooit op l morgen en 500 roeden tijnsland mogen rijzen. Dit land is eertijds gekocht bij AgnietgeAdriaensdochter van Willem Cornelisz Romeijn tot Ridderkerk, echtgenoot van Marichge Cornelis Jacobsdr.
N.B.: De vader van Marichge, Cornelis Jacob Cornelisz. was gehuwd met Marichge Ghijsendochter. Uit dit huwelijkMarichge, huwt Willem Cornelisz Romeijn, Cornelia Cornelis Jacobs dochter huwt Simon Huijgensz Splinter, secretaris inMijnsheerenland en Sebastiaentge Cornelis Jacobsdr., zij huwt Michiel Aertsz Hacke, in 1597 schout en bewoner van hetHof van Moerkercken in Mijnsheerenland. Jacob Cornelisz is een broer van Jan Jacob Heijesz alias Pentionaris aan deBlaak, vader van de in deze akte genoemde Jacob Jansz Pentionaris, voorvader in rechte linie van het geslacht Van Eis,tegenwoordig ,,beheimatet'' in Noord-Holland.
--
14 oktober 1627 (79)
Marichgen Ghijsbrecht Pieters dochter Meeuwenhil, echtgenote van Wouter Jansz., verklaart waarachtig te zijn dat alsMarichgen Ottendochter, laatste huisvrouw van Michiel Aertsz Hacke, gestorven en begraven was, Adriaen Aertsz Hacke haargebeden heeft zijn volle broer Michiel Aertsz Hacke in haar huis op te nemen, om hem te alimenteren en huisvestingtegeven. Daarbij zou Adriaen Aertsz Hacke haar assisteren zoals het behoort; waarop Marichge Ghijsbrecht Pietersdochterhaar halve broer in haar huis genomen en tot nog toe gealimenteert heeft.
--
7.11.1635 (folio 196ve):
Pieter Cornelisz Romeijn transporteert aan zijn zwager Cornelis Pietersz van der Schoor op Zwijndrecht l morgen en 230roeden land in het Oudeland van Moerkercken met huis, berg, schuur, duiventil, boomgaard en andere beplanting, daar hijtegenwoordig op en in woont. Oost: Cornelis Cornelisz jonge Boer met bruikweer, zuid: het water van de Maas(binnenbedijkte Maas; L.H.v.E.), west: het land van de heer van Moerkercken en noord: de weg strekkende naar het dorp.Dit land is hem aangekomen bij huwelijk met zijn 1. huisvrouw Marichge Ghijsendr. en diens 2e man Jacob Jacobszaangekomen door koop van Lenert Oolofsz in Stryen op 22.11.1601. Pieter Cornelisz Romeijn verklaart, dat het verkochtelandhuis niet anders belast is dan met jaarlijks 12 gulden t.b.v. het Leprooshuis te Dordrecht. Het geheel wordtverkocht voor 22 gulden, komt tesamen met- de lasten 1000 gulden.
--
N.B.: Marichge Ghijsen is in 1e huwelijk getrouwd geweest met Cornelis Jacob Cornelisz., geboren ca. 1546 en gestorvenvóór 1587. Marichge Ghijsendr. Trouwt op 22 december 1589 in 2e echt Jacob Jacobsz., geboren 1551. Op 7 juni 1603 trouwtzij te Mijnsheerenland Pieter Cornelisz Romeijn.
Uit het Ie huwelijk:
1. Cornelia (Neeltge) Cornelis Jacobsdr., geb. ca. 1570, gestorven Mijnsheerenland omstreeks 1619. Zij was gehuwd metSimon Huijgensz Splinter, secretaris in Mijnsheerenland. Grafzerk in de kerk te Mijnsheerenland:
HIER LEYT BEGRAVEN CORNELIA CORN JACOPSEN DR/WYLEN
HUISVROUWE VAN SIMON HVIGENS Z SPLINTER/SY STERF ...
Uit dit huwelijk:
a) Marichge Simonsdr., geb. 1610; zij huwt met dr. Adriaen Jacobsz Kerckhoven van de Lis.
b) Sebastiaentge Simonsdr., geb. 1615, gestroven Mijnsheerenland 12.4.1637; Zij was gehuwd met Cornelis DirckszDronckert.
2. Marichge Cornelis Jacobsdr. Zij huwt Willem Cornelisz Romeijn, geb. 1581.
3. Sebastiaentge Corn. Jacobsdr., geb. . . . , gestorven vóór 1623. Zij huwt te Mijnsheerenland Michael Aertsz Hacke, in1597 schout en bewoner van het Hof van Moerkercken.
Uit dit huwelijk:
a) Cornelis Michielsz Hacke, in 1623 volwassen.
b) Elisabeth Michielsdr., in 1630 nog ongehuwd.

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Michiel Aartsz HACKE?
The author of this publication would love to hear from you!


Timeline Michiel Aartsz HACKE

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

Ancestors (and descendant) of Michiel Aartsz HACKE

Cunera AARTS
????-< 1562
Nelletje ROELEN
< 1533-< 1553

Michiel Aartsz HACKE
± 1575-????

(1) 
(2) 
(3) 

With Quick Search you can search by name, first name followed by a last name. You type in a few letters (at least 3) and a list of personal names within this publication will immediately appear. The more characters you enter the more specific the results. Click on a person's name to go to that person's page.

  • You can enter text in lowercase or uppercase.
  • If you are not sure about the first name or exact spelling, you can use an asterisk (*). Example: "*ornelis de b*r" finds both "cornelis de boer" and "kornelis de buur".
  • It is not possible to enter charachters outside the standard alphabet (so no diacritic characters like ö and é).

The data shown has no sources.

About the surname HACKE

  • View the information that Genealogie Online has about the surname HACKE.
  • Check the information Open Archives has about HACKE.
  • Check the Wie (onder)zoekt wie? register to see who is (re)searching HACKE.

The Genealogy Meeldijk publication was prepared by .contact the author
When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
J. Meeldijk, "Genealogy Meeldijk", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meeldijk/I17693.php : accessed June 23, 2024), "Michiel Aartsz HACKE (± 1575-????)".