De temperatuur op 11 juni 1910 lag tussen 14,3 °C en 22,2 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 3,4 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
26 januari » De Seine treedt buiten haar oevers, waardoor de Parijse metro onder water loopt.
11 april » Voetbalclubs Eendracht en NVV Nijmegen fuseren en vormen de Nijmegen Eendracht Combinatie, beter bekend als N.E.C.
6 mei » George V wordt koning van Groot-Brittannië en Ierland na de dood van zijn vader Eduard VII.
28 mei » Ralph Craig loopt met 21,2 seconden een wereldrecord op de 200 meter.
30 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Audax Club Sportivo Italiano.
16 december » Henri Coandă maakt de eerste vlucht in een vliegtuig met straalmotor.
Trouwdag 15 september 1942
De temperatuur op 15 september 1942 lag tussen 9,4 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 6,9 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
9 april » Tweede Wereldoorlog: in Kamp Amersfoort worden 77 krijgsgevangen soldaten uit de Sovjet-Unie gefusilleerd.
28 mei » Uit wraak voor de moord op Reinhard Heydrich vermoorden de nazi's in Tsjecho-Slowakije meer dan 1800 mensen.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
Dag van overlijden 3 juni 1993
De temperatuur op 3 juni 1993 lag tussen 12,5 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 6,3 mm neerslag gedurende 5,9 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (7%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
25 januari » In verscheidene Turkse steden houden duizenden mensen marsen uit protest tegen de moord op de prominente linkse Turkse journalist Ugur Mumcu. In Istanbul zijn volgens de politie 10.000 mensen op de been.
11 maart » Zambia verbreekt de betrekkingen met zowel Irak als Iran met onmiddellijke ingang wegens de vermeende betrokkenheid van beide landen bij een recente poging van de oppositie tot een staatsgreep.
30 april » In Hamburg wordt Monica Seles tijdens de kwartfinale door Günther Parche, een 38-jarige Duitser die fan was van Steffi Graf in haar schouder gestoken.
31 mei » Wijziging van de naam van het aartsbisdom Esztergom in Hongarije in aartsbisdom Esztergom-Boedapest.
10 september » Ondanks een oproep van hun leider Radovan Karadžić zetten Bosnisch-Servische militairen hun rebellie voort in de stad Banja Luka.
18 november » Eenentwintig politieke partijen in Zuid-Afrika keuren de nieuwe grondwet goed.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I376.php : benaderd 10 mei 2025), "Anna Catharina Elisabeth Jekel (1910-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.