De temperatuur op 22 juni 1914 lag tussen 10,6 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 5,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 januari » In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
13 mei » Bisschopswijding van Laurentius Schrijnen, bisschop van Roermond.
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
3 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt het neutrale België om doorgang (Von Schlieffenplan). België weigert.
1 september » De laatste Amerikaanse trekduif, een duivin genaamd Martha, sterft in de Cincinnati Zoo. Daarmee is de soort uitgestorven.
Dag van overlijden 7 juli 1915
De temperatuur op 7 juli 1915 lag tussen 15,4 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
14 maart » Eugene Martin, Frans autocoureur († 2006)
17 april » Op 17 april 1915 werden zware mijnladingen onder de Duitse stellingen op Hill 60 tot ontploffing gebracht, het begin van de Tweede Slag om Ieper
25 april » Eerste Wereldoorlog: De Slag om Gallipoli begint.
7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I328.php : benaderd 10 mei 2025), "Wilhelmus Franciscus Eijssens (1914-1915)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.