12 februari » Ondertekening van het Duits-Spaans Verdrag, waarbij de Carolinen en de Noordelijke Marianen door Spanje worden verkocht aan Duitsland.
27 maart » Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbinding tot stand over het Kanaal
2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
27 april » William Middlebrook De uitvinding van de paperclip (eerste patentaanvraag voor paperclipmachine).
21 juli » Begin van de Newsboy's strike, New York
10 augustus » De Amerikaanse baanwielrenner Marshall Walter Taylor wordt als eerste zwarte wereldkampioen sprint.
Dag van overlijden 2 september 1954
De temperatuur op 2 september 1954 lag tussen 14,9 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 18,2 °C. Er was 4,8 uur zonneschijn (35%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 mei » Na een snelle carrière in het leger pleegt Alfredo Stroessner een succesvolle staatsgreep in Paraguay.
6 juni » Standard Luik wint voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische voetbalbeker door RC Mechelen KM in de finale met 3-1 te verslaan.
27 juni » Operatie PBSUCCESS: Het leger, gesteund door de CIA, werpt de democratisch gekozen regering van Jacobo Arbenz Guzmán van Guatemala omver.
14 juli » De Vietminh verslaat het Franse leger bij de slag om Điện Biên Phủ.
17 juli » Herverkiezing van Theodor Heuss als bondspresident van West-Duitsland.
15 december » De status van de Nederlandse Antillen en Suriname als deel van het Koninkrijk der Nederlanden wordt vastgelegd in het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I8468.php : benaderd 2 mei 2025), "Isabella Magdalena Wilhelmina van Rooyen (1899-1954)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.