De temperatuur op 9 mei 1915 lag tussen 6,7 °C en 14,5 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 13,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
14 maart » Sewraam Rambaran Mishre, Surinaams politicus († 1964)
18 maart » De Geallieerden lijden een zware nederlaag op zee in Turkije bij de slag om Gallipoli.
25 april » Eerste Wereldoorlog: De Slag om Gallipoli begint.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
Trouwdag 3 juli 1967
De temperatuur op 3 juli 1967 lag tussen 12,7 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (54%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
15 februari » Zeven leden van de nieuwe partij D66 worden in de Tweede Kamer gekozen.
30 mei » De onafhankelijke Republiek Biafra wordt uitgeroepen.
5 augustus » Het Pink Floyd album The Piper at the Gates of Dawn komt uit in het Verenigd Koninkrijk.
2 september » Doop van prins Willem-Alexander der Nederlanden in de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag.
8 oktober » Che Guevara wordt in Bolivia gevangengenomen.
9 oktober » Het eerste bloot op de Nederlandse televisie: Phil Bloom poseert naakt in het VPRO-programma Hoepla.
Dag van overlijden 15 augustus 1996
De temperatuur op 15 augustus 1996 lag tussen 14,3 °C en 22,4 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,6 uur zonneschijn (18%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
28 april » Laatste wedstrijd in Ajax Stadion De Meer, tussen Ajax en Willem II. Eindstand 5-1 voor Ajax.
18 mei » Judoka Mark Huizinga wint bij de EK judo in Den Haag de eerste van zijn vijf Europese titels.
29 mei » Rikkert Faneyte speelt namens Texas Rangers zijn laatste wedstrijd in het Amerikaanse profhonkbal.
2 augustus » Voor het eerst in de geschiedenis wint de Nederlandse mannenhockeyploeg de gouden medaille bij de Olympische Spelen. In de finale wordt Spanje met 3-1 verslagen, onder meer door twee doelpunten van de afzwaaiende Floris Jan Bovelander.
1 november » Voetballer Roy Makaay maakt namens Vitesse drie doelpunten in tien minuten in het duel tegen Fortuna Sittard.
12 december » Oedai Hoessein raakt zwaar gewond bij een moordaanslag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I7034.php : benaderd 2 mei 2025), "Magdalena Gertruida "Lenie" (Magdalena Gertruida, "Lenie") Dreyer (1915-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.