23 februari » Cuba verhuurt Guantanamo Bay "voor de eeuwigheid" aan de Verenigde Staten.
15 maart » De eerste Turkse voetbalclub, Beşiktaş JK, wordt opgericht.
27 mei » Opening nieuwe Koopmansbeurs van Amsterdam (Beurs van Berlage) door Koningin Wilhelmina
11 juni » De moord op koning Alexander Obrenović en koningin Draga Mašin van Servië maakt een einde aan de dynastie van het Huis Obrenović.
1 juli » Vertrek van de eerste Ronde van Frankrijk.
9 augustus » Kroning van Paus Pius X in Rome.
Trouwdag 29 augustus 1933
De temperatuur op 29 augustus 1933 lag tussen 11,9 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
2 maart » King Kong gaat in New York in première
14 maart » Hans Veerman, Nederlands acteur († 2014)
18 juni » Opening van het Stade Félix Bollaert in Lens, Frankrijk.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
Dag van overlijden 6 mei 1995
De temperatuur op 6 mei 1995 lag tussen 7,0 °C en 23,9 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (76%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 februari » Letland treedt toe tot de Raad van Europa.
12 mei » De Amerikaanse president Bill Clinton sluit zijn tweedaags staatsbezoek aan de voormalige Sovjet-republiek Oekraïne af. Tijdens een laatste toespraak op het universiteitsplein in Kiev wordt hij toegejuicht door tienduizenden mensen.
12 mei » NAVO-secretaris-generaal Willy Claes wordt in Brussel langdurig verhoord over zijn rol in het Agusta-schandaal. Tegelijkertijd laat de NAVO weten nog steeds het volste vertrouwen in hem te hebben.
15 mei » Generaal Milan Čeleketić, de commandant van de rebellerende Serviërs in Kroatië, treedt af, kort na de val van West-Slavonië.
20 mei » De Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela houdt toespraken gehouden in de provincie KwaZoeloe-Natal, ondanks waarschuwingen voor zijn veiligheid. Het geweld in de provincie, het bolwerk van de Inkatha Vrijheidspartij, laait de afgelopen weken op.
23 december » De eerste aflevering van Thuis wordt uitgezonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I6018.php : benaderd 6 mei 2025), "Bernardus Roux "Ben" (Bernardus Roux, "Ben") Dreyer b5c1d9e10f2g4 (1903-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.