De temperatuur op 16 mei 1926 lag tussen 6,4 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 0.9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
3 januari » Generaal Theodoros Pangalos benoemt zichzelf tot dictator van Griekenland.
23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
Trouwdag 21 februari 1948
De temperatuur op 21 februari 1948 lag tussen -10.4 °C en -2.7 °C en was gemiddeld -6.4 °C. Er was 7,2 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 januari » Ans van Dijk wordt geëxecuteerd. Zij is de enige Nederlandse vrouw die dit na de Tweede Wereldoorlog overkomt.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
7 april » De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties.
14 mei » Oprichting van Roemeense voetbalclub Dinamo Boekarest.
26 juni » De Berlijnse Luchtbrug wordt begonnen, nadat de Sovjet-autoriteiten op 24 juni een blokkade van Berlijn hebben ingesteld.
26 juli » Het Luxemburgs voetbalelftal behaalt de grootste overwinning uit zijn geschiedenis door Afghanistan bij de Olympische Spelen met 6-0 te verslaan.
Dag van overlijden 2 juli 2018
De temperatuur op 2 juli 2018 lag tussen 12,9 °C en 26,9 °C en was gemiddeld 20,6 °C. Er was 15,3 uur zonneschijn (92%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Leeuwarden en Valletta (Malta) zijn dit jaar Culturele hoofdstad van Europa.
1 april » Een week na zijn zege in de E3 Harelbeke wint Niki Terpstra de Ronde van Vlaanderen.
22 april » Feyenoord wint voor de 13e maal de KNVB beker door in de finale AZ te verslaan. Het is de 100e KNVB Beker, daarom is die deze keer van goud.
27 juni » Vandaag is bekend gemaakt dat Femke Halsema de nieuwe burgemeester van Amsterdam is geworden.
16 december » Het Belgisch mannen hockeyteam wordt voor het eerst wereldkampioen door, na shoot-outs, te winnen van het Nederlandse team in India.
28 december » Pauline Broekema doet haar laatste verslag voor het NOS Journaal. Ze neemt na 2000 bijdrages in 34 jaar afscheid.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21412.php : benaderd 2 mei 2025), "Paul Roux Dreyer (1926-2018)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.