De temperatuur op 27 februari 1939 lag tussen 0.7 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 8,7 uur zonneschijn (81%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
9 oktober » De eerste 22 joodse vluchtelingen komen aan in kamp Westerbork.
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
26 november » Het Sovjet-Russische leger bombardeert eigen gebied dicht bij de Finse grens en geven de Finnen hiervan de schuld.
Trouwdag 16 juli 1960
De temperatuur op 16 juli 1960 lag tussen 9,8 °C en 21,2 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 8,8 uur zonneschijn (54%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 januari » Ondertekening van het Japans-Amerikaans Veiligheidsverdrag.
10 april » Wielrenner Pino Cerami wint Parijs-Roubaix op 38-jarige leeftijd.
5 juni » Oprichting van het Secretariaat voor de Eenheid onder de Christenen door Paus Johannes XXIII en benoeming van kardinaal Augustin Bea tot president.
12 augustus » Met een Thor-Delta-raket lanceren de Amerikanen de eerste communicatiesatelliet "Echo I". Het apparaat ontvouwt een ballon met een diameter van 30 meter. Hij zal 10 jaar in een baan om de aarde cirkelen.
12 oktober » De Japanse leider van de Japanse Socialistische Partij Inejiro Asanuma wordt live tijdens een televisiedebat met een samoeraizwaard doodgestoken door een extremistische nationalist.
30 november » De productie van het Amerikaans automerk DeSoto wordt gestaakt.
Dag van overlijden 1 juli 1995
De temperatuur op 1 juli 1995 lag tussen 12,8 °C en 22,4 °C en was gemiddeld 17,3 °C. Er was 10,1 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » De Wereldhandelsorganisatie WTO (World Trade Organisation) treedt in werking.
2 mei » Een Palestijnse politieman wordt door een militaire rechtbank in Gaza ter dood veroordeeld vanwege moord op een collega-agent. Het is voor het eerst dat de Palestijnse justitie in de autonome Gazastrook de doodstraf eist.
17 mei » De nieuwe Franse president Jacques Chirac benoemt als eerste politieke daad Alain Juppé tot premier.
1 juni » Aan de oevers van de Maas, in de winterbedding, mag niet meer worden gebouwd. Minister Margreeth de Boer van VROM kondigt dat verbod af in het overleg met de provincie Limburg.
2 juni » De Servische president Slobodan Milošević maakt bekend dat de Bosnische Serviërs 120 gegijzelde blauwhelmen hebben vrijgelaten. De regering van klein-Joegoslavië (Servië en Montenegro) heeft eerder op de dag opgeroepen tot "onmiddellijke vrijlating" van alle VN'ers.
31 oktober » Ingebruikname van de vlag van Gagaoezië
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I16888.php : benaderd 4 mei 2025), "Thomas Herbert Dreyer (1939-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.