4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
Trouwdag 9 december 1924
De temperatuur op 9 december 1924 lag tussen -1.7 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -0.4 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 februari » Johnny Weissmuller doet de 100 meter zwemmen in 57 2/5 seconden en vestigt daarmee een wereldrecord.
6 april » De fascisten behalen bij parlementsverkiezingen in Italië de absolute meerderheid
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
24 november » De H-NACC arriveert in Batavia; de eerste intercontinentale commerciële vlucht is een feit.
Dag van overlijden 19 september 1989
De temperatuur op 19 september 1989 lag tussen 10,5 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 4,7 mm neerslag gedurende 5,4 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (14%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 januari » Schaatsster Herma Meijer verbetert in Calgary het Nederlands record van Ingrid Haringa op de 500 meter (40,61 seconden) met een tijd van 40,53 seconden.
2 augustus » Benoeming van de Nederlander Diogo Reesink tot bisschop van Almenara in Brazilië.
19 augustus » Pan-Europese picknick, vredesdemonstratie die wordt gezien als het begin van de opheffing van het IJzeren Gordijn.
29 september » De Colombiaanse president Virgilio Barco doet in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een dringende oproep aan de wereldgemeenschap om zijn land terzijde te staan in de strijd tegen de drugsmafia.
5 december » De directie van de Nederlandse Dagblad Unie benoemt Ben Knapen tot hoofdredacteur van NRC Handelsblad, waar hij op 1 januari aantreedt als opvolger van Wout Woltz.
12 december » Ontslag van de Nederlandse kardinaal Johannes Willebrands als president van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen en benoeming van de Australiër Edward Idris Cassidy tot zijn opvolger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I14526.php : benaderd 2 mei 2025), "Ellick Jacobus Steyn (1895-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.