14 januari » In Amsterdam breekt een spoorwegstaking uit.
18 januari » Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland. Het was een bericht in morse van president Theodore Roosevelt aan de Engelse koning Edward VII.
16 juni » Apotheker Caleb Bradham brouwt zijn eerste flesje Pepsi-Cola.
9 augustus » Kroning van Paus Pius X in Rome.
7 oktober » Een Frans vissersschip uit Boulogne strandt bij Hoek van Holland, 13 doden.
3 december » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Torino FC.
Trouwdag 9 december 1924
De temperatuur op 9 december 1924 lag tussen -1.7 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -0.4 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 mei » J. Edgar Hoover wordt aangesteld als hoofd van het Federal Bureau of Investigation.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
28 september » Eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.
12 oktober » In de Zwitserse stad Aarau wordt Stadion Brügglifeld officieel in gebruik genomen.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Dag van overlijden 15 augustus 1989
De temperatuur op 15 augustus 1989 lag tussen 16,1 °C en 27,2 °C en was gemiddeld 20,5 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (27%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 januari » Schaatsster Herma Meijer verbetert in Calgary het Nederlands record van Ingrid Haringa op de 500 meter (40,61 seconden) met een tijd van 40,53 seconden.
8 februari » De politie in Paraguay arresteert een aantal hoge functionarissen die te boek staan als aanhangers van de net afgezette president Alfredo Stroessner.
21 maart » Een Paraguayaanse rechter vaardigt een arrestatiebevel uit tegen Gustavo Stroessner, de oudste zoon van de in februari afgezette president Alfredo Stroessner. Stroessner jr. wordt beschuldigd van corruptie en het op onrechtmatige wijze verwerven van rijkdom.
27 augustus » De Cambodjaanse guerrillaleider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internationale conferentie over Cambodja.
14 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Envigado Fútbol Club.
1 december » Het parlement van de DDR schaft de grondwettelijke regel af die de communistische partij alleenheerschappij geeft in het bestuur. (Egon Krenz, het Politbureau, en het Centraal Comité treden twee dagen later af.)
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I11646.php : benaderd 2 mei 2025), "Susanna Elizabeth Dreyer (1903-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.