De temperatuur op 2 januari 1922 lag tussen 3,7 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 7,3 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Partizán Bardejov onder de naam ŠK Bardejov.
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
23 augustus » Oprichting van de Peruaanse voetbalbond ("Federación Peruana de Fútbol").
18 oktober » Oprichting van de BBC.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Trouwdag 26 januari 1946
De temperatuur op 26 januari 1946 lag tussen -6.4 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -2.7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,3 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 maart » Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique en Réunion worden departementen van Frankrijk.
9 juni » Koning Rama VIII van Thailand wordt doodgeschoten gevonden in zijn slaapkamer. Hij wordt opgevolgd door zijn broer Bhumibol als koning Rama IX.
4 juli » De Filipijnen worden onafhankelijk van de Verenigde Staten
17 juli » Het IJslands voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis en gaat in Reykjavik met 3-0 onderuit tegen Denemarken.
24 oktober » De eerste Kronkel verschijnt, het dagelijkse cursiefje van Simon Carmiggelt in Het Parool.
Dag van overlijden 16 augustus 2004
De temperatuur op 16 augustus 2004 lag tussen 14,6 °C en 22,5 °C en was gemiddeld 18,4 °C. Er was 16,3 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (16%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » De Rotterdamse wethouder Rabella de Faria (veiligheid en volksgezondheid) treedt af na een vertrouwensbreuk in de fractie van haar partij Leefbaar Rotterdam over haar functioneren.
4 februari » Oprichting van de sociaalnetwerksite Facebook.
27 februari » In de Filipijnen komen 116 mensen om bij een bomaanslag op de veerboot Superferry 14. De aanslag wordt opgeëist door Abu Sayyaf en is de ergste terroristische aanslag in de Filipijnen ooit.
1 mei » Vereniging van de Samen-op-Weg kerken (Gereformeerde en Hervormde kerken en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Nederland) tot de Protestantse Kerk in Nederland.
17 mei » Vanaf 17 mei mogen in de Amerikaanse deelstaat Massachusetts mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk treden.
21 juni » De voormalige Saoedische politieagent Saleh Mohammed al-Oufi is de opvolger van de geliquideerde al Qaida leider Abdulaziz al-Muqrin, zo wordt gemeld door de Arabische krant Al-Asharq al-Awsat.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I13390.php : benaderd 3 mei 2025), "Dirk Jacobus Wolmerans "Wollie" (Dirk Jacobus Wolmerans "Wollie") Dreyer (1922-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.