De temperatuur op 7 augustus 1889 lag rond de 17,2 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 18 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
27 juni » Huwelijk van prins Willem van Hohenzollern en prinses Maria Theresia van Bourbon in Slot Sigmaringen.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
8 juli » Eerste editie van The Wall Street Journal.
10 september » Albert I wordt vorst van Monaco.
15 oktober » Opening van het Centraal Station te Amsterdam, gebouwd naar een ontwerp van Pierre Cuypers.
7 december » John Boyd Dunlop krijgt een octrooi op de luchtband.
Trouwdag 7 april 1943
De temperatuur op 7 april 1943 lag tussen 0.9 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 9,7 mm neerslag gedurende 7,1 uur. Er was 1,0 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
19 april » De joodse Opstand in het getto van Warschau begint.
24 mei » Josef Mengele wordt hoofdofficier-arts in Auschwitz.
28 augustus » De Deense regering treedt af nadat de Duitse bezetter een ultimatum heeft gesteld omtrent het straffen van verzetsstrijders.
13 december » Als wraak voor vermeende steun aan het verzet moordt een Duitse legereenheid de gehele mannelijke bevolking van het Griekse stadje Kalavryta uit.
Dag van overlijden 29 januari 1980
De temperatuur op 29 januari 1980 lag tussen -0.2 °C en 3,2 °C en was gemiddeld 1,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
23 februari » De tanker Irenes Serenade explodeert bij het ten anker komen bij Pylos in Griekenland. Er vallen 2 doden en er komt 120000 m³ olie vrij.
30 april » De troonsafstand van Koningin Juliana en inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam gaan gepaard met grote krakersrellen.
24 mei » Met een worp van 81,66 meter verbetert Sovjet-atleet Sergej Litvinov het wereldrecord kogelslingeren dat zijn collega Joeri Sedych acht dagen eerder op 80,64 meter had gebracht.
22 juni » West-Duitsland wint in Rome het EK voetbal door België in de finale met 2-1 te verslaan.
14 augustus » Op de Poolse Lenin-scheepswerf begint de staking die voor velen als het begin van de val van het communisme in het Oostblok gezien wordt en leidt tot de oprichting van Solidarność. Lech Wałęsa is de aanvoerder van stakingen in Gdańsk.
30 november » De gemeente Amsterdam koopt het kraakpand Groote Keijser aan de Keizersgracht om een treffen met de kraakbeweging te voorkomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I5747.php : benaderd 2 mei 2025), "Jacob Johannes Dreyer b5c1d3e12f1g3 (1889-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.