Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best » Andreas Gerardus HAZES (1951-2004)

Persönliche Daten Andreas Gerardus HAZES 

Quelle 1

Familie von Andreas Gerardus HAZES

(1) Er ist verheiratet mit (Nicht öffentlich).

Sie haben geheiratet am 5. April 1974 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, er war 22 Jahre alt.

Das Ehepaar wurde am 11. Juli 1979 geschieden.


(2) Er ist verheiratet mit Eleonora Josepha Gerarda WOLF.

Sie haben geheiratet am 24. März 1981 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, er war 29 Jahre alt.

Das Ehepaar wurde am 18. September 1990 geschieden.


(3) Er ist verheiratet mit (Nicht öffentlich).

Sie haben geheiratet am 14. Oktober 1991 in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, er war 40 Jahre alt.


Notizen bei Andreas Gerardus HAZES

André Gerardus (André) Hazes[1] (Amsterdam, 30 juni 1951 – Woerden, 23 september 2004) was een Nederlandse volkszanger die vanaf de late jaren 1970 populair was met zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij geldt als één van de meest succesvolle artiesten van Nederland, maar ook in Vlaanderen. Hazes onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en met zijn typische Hazes-nummers.

Tot zijn grootste hits behoren Eenzame kerst (1976), Een beetje verliefd (1981), Bloed, zweet en tranen, Ik meen 't (1985), Wij houden van Oranje (1988) en postuum Zij gelooft in mij (2004) en Blijf bij mij (met Gerard Joling, 2007). Hazes bracht minstens 300 verschillende nummers uit op 36 albums (exclusief compilatie-albums). Ook begaf hij zich kortstondig in de gemeentepolitiek (2002).

Hazes overleed op donderdag 23 september 2004 na twee hartinfarcten en een hartstilstand. De afscheidsceremonie vond plaats op 27 september 2004 in een bomvolle Amsterdam ArenA. Het eerbetoon werd uitgezonden door de TROS en de VTM, en trok ongeveer 6 miljoen kijkers, waarvan 1 miljoen uit Vlaanderen. Op 23 september 2005 werd, conform de wens van de zanger, een deel van zijn as met tien vuurpijlen de lucht in geschoten vanaf het strand van Hoek van Holland. Op dezelfde dag werd ook zijn standbeeld onthuld op de Albert Cuypmarkt, in de Albert Cuypstraat, te Amsterdam.

Inhoud [weergeven]
Levensloop[bewerken]
Jeugd[bewerken]
André Hazes werd geboren in de Gerard Doustraat 67-III te Amsterdam, en bracht zijn jeugd door in de volkswijk De Pijp.

AVRO Weekend Show, 8-jarige André Hazes zingt Droomschip met Johnny Kraaijkamp (3 oktober 1959)
Zijn zangtalent werd op 5 mei 1959 ontdekt door Johnny Kraaijkamp sr., toen André op de Albert Cuypmarkt stond te zingen. Hierna werd hij door Kraaijkamp als kindsterretje gelanceerd in het televisieprogramma AVRO's weekendshow. Er werd een single uitgebracht (Droomschip), maar de kleine Hazes brak niet door.

Loopbaan[bewerken]
In 1976 werd Hazes voor de tweede keer ontdekt; deze keer door Willy Alberti. Nadat hij eerder aan de kost was gekomen als fabrieksarbeider, lichtmatroos, boekbinder, bloemenbesteller, fietsenmaker, schoorsteenveger, slagersknecht, bouwvakker, grondwerker, sloper, diskjockey, marktkoopman en kelner, werkte Hazes op dat moment als barkeeper in café "De Krommerdt".[2] Zingen beschouwde hij als hobby. De plaat Eenzame Kerst was zijn eerste hit en geproduceerd door Job Maarse voor Phonogram,[3] In de Nationale Hitparade steeg het van de zestiende naar de eerste plaats. De opvolgers Mamma en De vlieger waren bescheiden successen.

Hazes in 1982
Bij platenmaatschappij EMI waar hij in 1980 een exclusief contract tekende nam hij met producer Tim Griek de nummers n Vriend, Een beetje verliefd op en het bijbehorende album Gewoon André (ook aanwezig was producer Coen van Vrijberghe de Coningh[4]). Met Een beetje verliefd brak hij definitief door bij het grote publiek.

In 1982 was Hazes de hoofdact in de avondvoorstellingen van Joop van den Ende's Nationaal Showcircus (Circus Bassie en Adriaan).

In de jaren daarop volgde een reeks hitsingles, discotheekoptredens en Ahoy-gala's. In 1984 had hij bij de VARA korte tijd een eigen televisieserie, het niet bijster populaire Zoals u wenst mevrouw. Vanaf 1988 had hij regelmatig hits met lofzangen op het Nederlandse nationale voetbalelftal. In 1988 bracht Hazes het album Liefde, leven, geven uit en in 1989 het album Dit is wat ik wil.

In de loop van de jaren 90 consolideerde Hazes na het overlijden van Tim Griek zijn succes onder leiding van de producers Jacques Verburgt en John van de Ven ("Sjaak en Sjon"), welke vanaf de start van zijn contract met EMI bij zijn opnames als arrangeur en technicus betrokken waren. Hij kwam daarnaast steeds vaker in het nieuws vanwege de funeste invloed die zijn levenswijze op zijn gezondheid had; Hazes werd een paar keer in het ziekenhuis opgenomen. Met name onder roddeljournalisten werd het steeds populairder om Hazes als een drankorgel af te schilderen. Zelf gaf hij te kennen dat hij zich weleens ergerde aan vertegenwoordigers van de pers die negatieve berichten over hem publiceerden.

In 1999 kende de carrière van Hazes de zoveelste opleving door zijn rol in een reclamespotje en door een documentaire van John Appel, getiteld Zij gelooft in mij (film). De film liet Hazes zien als een constant door onzekerheid geplaagde artiest, die in tijden van spanning een grote belasting voor zijn omgeving vormde. De huwelijksperikelen die hiervan het gevolg waren, doken regelmatig op in de roddelpers, waarin Hazes nu behalve als drankorgel ook als slechte echtgenoot werd afgeschilderd.

In 2001 was hij te zien in een gastrol in de voetbalkomedie All Stars, in de aflevering "De geur van kampioenen".

In 2002 maakte Hazes een korte politieke carrière door: hij verwierf bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 een gemeenteraadszetel in de gemeente De Ronde Venen voor de partij Ronde Venen Belang. Constante kritiek van andere fracties leidde ertoe dat Hazes in juni 2002 vlak voor aanvang van een vergadering mentaal instortte. Enige dagen later stelde hij zijn zetel ter beschikking.

In 2003 leidden Hazes' relatieproblemen tot het uitstellen van zijn geplande concertreeks in Ahoy. In hetzelfde jaar vierde hij wel zijn zilveren jubileum in de ArenA in Amsterdam.

Overlijden[bewerken]
Sinds mei 2004 had Hazes last van zijn gehoor. Hij hoorde een permanente ruis in zijn oor en kon zichzelf niet meer horen spreken. Vanwege deze problemen moest hij een aantal concerten afzeggen. Op dinsdag 21 september werd Hazes met hoge koorts en benauwdheid opgenomen in het Hofpoort Ziekenhuis te Woerden. Twee dagen later (op 23 september 2004) overleed hij in datzelfde ziekenhuis na twee hartinfarcten en een hartstilstand.

Hazes was voor het laatst te gast op televisie in het programma Villa BvD op 15 juni 2004 waarin hij het nummer Wij houden van Oranje zong.[5] Ook was hij op 11 september nog te zien in een videoboodschap voor het Junior Eurovisiesongfestival (eerste halve finale) waarin hij de kandidaten succes wenste.[6]

In een interview met de Volkskrant vertelde zijn echtgenote Rachel dat Hazes acht maanden voor zijn dood heeft verklaard, dat hij in zijn jeugd seksueel misbruikt is. Hij gaf dit als reden voor zijn gedrag en liefde voor de fles, en dit zou volgens haar zijn persoon en zijn liedjes in een ander perspectief zetten.

Afscheid[bewerken]

Beeld van Hazes in de Pijp, Amsterdam
Op 27 september 2004 woonden ongeveer 48.000 mensen een afscheidsceremonie voor de zanger bij in de Amsterdam ArenA. Hazes had op die plek zijn afscheidsconcert op 23 september 2005 willen geven. Het eerbetoon werd uitgezonden door de TROS en de VTM, en trok ongeveer 6 miljoen kijkers, waarvan 1 miljoen uit Vlaanderen.

In aanwezigheid van Hazes' nabestaanden en met zijn kist op de middenstip van het voetbalveld leidde Ajax-stadionspeaker Wim Bohnenn een ceremonie die bestond uit toespraken en optredens van Nederlandse artiesten. Trijntje Oosterhuis zong het lied dat Hazes ooit aan zijn oudste zoontje opdroeg: Kleine jongen. Guus Meeuwis zong Geef mij je angst. René Froger deed zijn aandeel met Hazes' emotionele Bloed, zweet en tranen. Paul de Leeuw hield een emotionele toespraak, die hij beëindigde met een stukje zang van het nummer Droomland, een duet van hem en Hazes. De band Hollywood Boulevard, jarenlang Hazes' vaste begeleiders bij concerten, loste een belofte in die bandleider Jan Buis aan Hazes had gedaan: ze speelden Still got the blues van Gary Moore. Tot de sprekers behoorden burgemeester Job Cohen van Amsterdam, Hazes' idool Johan Cruijff, producers Sjaak en Sjon, schoonvader Jan van Galen en Hazes' zoon Dré jr.

De afscheidsceremonie werd afgesloten door een rondgang van de kist door de Amsterdam ArenA, begeleid door Xander de Buisonjé, die het nummer Zij gelooft in mij bracht. De kist verliet de Arena door een erehaag van Ajax-supporters van de F-Side. Opmerkelijk was het feit dat Hazes van oudsher meer ophad met FC Amsterdam (DWS) en Ajax pas later in zijn leven een rol ging spelen.

De single Zij gelooft in mij werd op 29 september opnieuw uitgebracht en leverde Hazes al in de voorverkoop zijn vijfde nummer 1-hit op. Het is echter wel zijn eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Eerder stonden Eenzame Kerst, Diep In Mijn Hart, Ik Meen 't en Wij Houden Van Oranje bovenaan in de Nationale Hitparade.

Op 23 september 2005 werd, conform de wens van de zanger, een deel van zijn as met tien vuurpijlen de lucht in geschoten vanaf het strand van Hoek van Holland. Deze gebeurtenis werd opnieuw live uitgezonden door de TROS. Op dezelfde dag werd ook zijn standbeeld onthuld op de Albert Cuypmarkt, in de Albert Cuypstraat, te Amsterdam. Een jaar na het overlijden kwam er een documentaireserie over Hazes op de TROS: Namens André en een boek Typisch André. Rondom de publicatie van het boek was veel te doen. Zo spande Annie, eerste vrouw van André, een proces aan om publicatie te voorkomen. In het boek zou veel privégevoelige informatie zijn opgenomen.[7] De rechter wees deze eis af.[8]

Postuum[bewerken]
Na zijn overlijden had Hazes grote hits in de Nederlandse hitparades. Na de nummer 1-hit Zij gelooft in mij werden ook Vaag en stil en Wij houden van Oranje top 3-hits. In 2005 zongen De Toppers een André Hazes Medley tijdens Toppers in Concert. Hiermee werd meteen een ode gegeven aan de net overleden volkszanger.

In het voorjaar van 2007 had Hazes opnieuw een nummer 1-hit. Het duet Blijf bij mij met Gerard Joling kwam op nummer 3 binnen in de Nederlandse Top 40 en bleef daarna elf weken op nummer 1 staan. In de Mega Top 50 stond het tien weken op nummer één; in de Single Top 100 bezette Blijf bij mij twaalf weken de eerste plaats. In deze lijst kwam Blijf bij mij drie keer terug op de hoogste positie.

In oktober 2007 kwam RTL met het televisieprogramma In duet met Hazes, waarin bekende Nederlanders samen met de overleden volkszanger een liedje zongen. Deze veertien duetten verschenen op de cd Samen met Dré, die op 5 november uitkwam. De eerste single van het album was Bedankt mijn vriend, waarop Hazes met zijn zoon André Hazes jr. zingt. De single werd Hazes' derde nummer 1-hit in de Nederlandse hitlijsten. De tweede single was het opnieuw uitgebrachte Donker om je heen, die hij samen met zanger Wolter Kroes zong. Op 26 mei 2008 was de ArenA het toneel van het meezingspektakel Samen met Dré in concert.

Bloed, zweet en tranen kende in 2002 een klein commercieel succes, maar het lied is een soort evergreen geworden bij begeleiding van het Nederlands voetbalelftal naar een toernooi. Het werd gedurende het Wereldkampioenschap voetbal 2010 veelvuldig gedraaid. Reden waarom het weer steeg in de Radio 2 Top 2000 van 2010. Ook wordt het lied al jaren gedraaid bij de thuiswedstrijden van Oranje, en Ajax.

Van november 2012 t/m januari 2015 was de musical Hij Gelooft in Mij, van Joop van den Ende Theaterproducties, te zien in het DeLaMar Theater te Amsterdam. De musical vertelt het verhaal over de hoge toppen en de diepe dalen van André Hazes. De rol van Hazes wordt hierin vertolkt door Martijn Fischer.

Sinds 2013 vindt in de Ziggo Dome in Amsterdam jaarlijks Holland Zingt Hazes plaats, een meezingevenement, net als bij Samen met Dré in concert, waarin bekende Nederlandse artiesten hits van Hazes zingen.

Eind maart 2015 ging de film Bloed, Zweet & Tranen in première in de Nederlandse bioscopen. Deze geromantiseerde film gaat over het leven van de zanger. De rol van Hazes wordt net als in de musical vertolkt door Martijn Fischer.

Op zijn 65e geboortedag in 2016 werd de niet eerder uitgekomen single Op De Schoorsteen Staat Een Foto postuum uitgebracht. In 2016 bracht Hazes jr. een ode aan zijn vader met de single Hé Ouwe. Tijdens de show Holland Zingt Hazes 2017 was er een bewegend en zingend hologram te zien van Hazes. Het zong het nummer Zij gelooft in mij.[9]

Privé[bewerken]
Op 5 april 1974 trouwde Hazes met Annie Dijkstra. Zij hadden toen al een dochter. Het paar scheidde op 11 juli 1979. Kort na de dood van Hazes ontstond er een vete tussen Dijkstra en Hazes' weduwe over het publicatierecht van een biografie over de zanger, die Dijkstra uiteindelijk verloor.

Op 24 maart 1981 trouwde Hazes voor de tweede maal, nu met Ellen Wolf. Zij kregen het jaar erop een zoon Melvin. Het paar scheidde op 18 september 1990. Wolf overleed in 2005 op 47-jarige leeftijd aan borstkanker.

Op 14 oktober 1991 huwde Hazes met de bijna twintig jaar jongere Rachel van Galen. Zij bleven getrouwd tot aan het overlijden van Hazes. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren, Roxeanne en André Hazes jr.

Na de dood van de zanger ontstond er onenigheid tussen Hazes' weduwe en zijn oudste dochter. Zij was het niet eens met zijn derde vrouw over de nagedachtenis van haar vader, die volgens haar commercieel werd uitgebuit door Hazes' weduwe Rachel Hazes. Hazes' oudste twee kinderen kregen kort voor zijn overlijden, in een periode dat er sprake was van een scheiding met Rachel, weer contact met hun vader, die hen jarenlang niet wilde zien.

Discografie[bewerken]
Albums[bewerken]
[verbergen]Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Zo is het leven 1977 21-05-1977 31 6
'n Vriend 1980 13-12-1980 21 38
Gewoon André 1981 19-09-1981 1(4wk) 53
Eenzame kerst 1981 05-12-1981 23 6
Met liefde 1982 02-10-1982 2 20
Live concert 1983 25-06-1983 11 11 Livealbum
Voor jou 1983 26-11-1983 8 20
Jij en ik 1984 10-11-1984 8 32
Alleen met jou 1985 09-11-1985 13 13
Innamorato 1986 21-06-1986 20 16
Jij bent alles 1987 11-04-1987 13 18 Cover van Du van Peter Maffay
De allerbeste van 1987 12-09-1987 29 10 Verzamelalbum
Liefde leven geven 1988 11-06-1988 12 21
Dit is wat ik wil 1989 10-06-1989 16 20
Kleine jongen 1990 22-09-1990 9 27
Samen 1991 28-09-1991 9 14
Concertgebouw 1991 (Live) 1992 30-05-1992 33 22 Livealbum
Kerstfeest voor ons 1992 12-12-1992 61 4
Met heel mijn hart 1993 25-09-1993 17 37
Good luck Oranje 1994 04-06-1994 8 10 met het Nederlands Elftal
Al 15 jaar gewoon André 1994 15-10-1994 3 258 Verzamelalbum
Voor mijn vrienden 1995 22-07-1995 60 9
Onder de mensen 1995 07-10-1995 16 15
Zonder zorgen 1996 09-11-1996 21 18
Mijn gevoel 1997 15-11-1997 29 14
Gewoon voor jou 1998 14-11-1998 25 12
Want ik hou van jou 2000 12-02-2000 3 39
Nu 2001 06-10-2001 2 15
Strijdlustig 2002 31-08-2002 1(2wk) 22
25 Jaar - Het allerbeste van 2003 05-07-2003 1(3wk) 115 Verzamelalbum
Live in de Amsterdam Arena 2003 11-10-2003 7 28 Livealbum / dvd
Het complete hitoverzicht 2005 17-09-2005 1(1wk) 26 Postuum / Verzamelalbum
De Hazes 100 2006 30-09-2006 8 92* Postuum / Verzamelalbum
Samen met Dré 2007 10-11-2007 1(3wk) 43 Postuum / 3x Platina
Samen met Dré Live in concert 2008 05-07-2008 10 14 Postuum / met Diversen artiesten
Het complete hitoverzicht - deel 2 13-03-2009 21-03-2009 17 24 Postuum / Verzamelalbum
Live box 1982 & 2002 2009 12-12-2009 36 2 Postuum / Live-verzamelbox
André Hazes 60 jaar 23-09-2011 01-10-2011 49 2 Postuum / Verzamelbox
Hazes zingt Hazes 2013 09-11-2013 13 16*
[verbergen]Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
25 Jaar - Het allerbeste van 2004 02-10-2004 1(2wk) 22 Postuum / Verzamelalbum /
Goud
Het complete hitoverzicht 2005 17-09-2005 3 53 Postuum / Verzamelalbum /
2X Platina
De Hazes 100 2006 07-10-2006 7 72 Postuum / Verzamelalbum / Goud
Samen met Dré 2007 17-11-2007 9 24 Postuum / Goud
Het complete hitoverzicht - deel 2 2009 21-03-2009 66 5 Postuum / Verzamelalbum
Best of - 3CD 23-03-2012 07-04-2012 71 28 Postuum / Verzamelalbum
Hazes zingt Hazes 01-11-2013 09-11-2013 79 7
Eenzaam zonder jou - Het complete albumoverzicht 01-06-2015 06-06-2015 184 1
Live in het Concertgebouw Amsterdam 1982 10-07-2015 18-07-2015 67 2*
Singles[bewerken]
[verbergen]Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Eenzame kerst 1976 25-12-1976 5 5 Nr. 1 in de Single Top 100
Mamma 1977 23-04-1977 15 7 Nr. 17 in de Single Top 100
De vlieger 1977 01-10-1977 tip8 -
'n Vriend 1980 27-09-1980 21 6 Nr. 17 in de Single Top 100
Het is koud zonder jou 1980 06-12-1980 20 6 Nr. 16 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Wat is dan liefde 1981 25-04-1981 33 4 Nr. 26 in de Single Top 100
Een beetje verliefd 1981 12-09-1981 3 13 Nr. 2 in de Single Top 100
De vlieger 1981 - Nr. 33 in de Single Top 100
Zeg maar niets meer 1982 16-01-1982 9 8 Nr. 5 in de Single Top 100
Diep in mijn hart 1982 03-07-1982 2 8 Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Amor, amor, amor 1982 30-10-1982 11 5 Nr. 8 in de Single Top 100
Met kerst ben ik alleen 1982 18-12-1982 13 4 Nr. 3 in de Single Top 100
Zo heb ik het nooit bedoeld 1983 21-05-1983 11 6 Nr. 6 in de Single Top 100
Zondag 1983 26-11-1983 11 6 Nr. 12 in de Single Top 100
Geef mij je angst 1984 03-03-1984 35 3 Nr. 28 in de Single Top 100
Kom terug 1984 28-04-1984 tip15 - Nr. 45 in de Single Top 100
Donker om je heen 1984 20-10-1984 27 4 Nr. 11 in de Single Top 100
Ik meen 't 1985 16-02-1985 2 11 Nr. 1 in de Single Top 100
Buona sera/Oh Marie 1985 17-08-1985 9 8 Nr. 8 in de Single Top 100
Al jouw woorden zijn te veel 1985 09-11-1985 22 6 Nr. 10 in de Single Top 100
Morgen ben ik thuis 1985 30-11-1985 tip3 - Nr. 21 in de Single Top 100
Piove 1986 26-07-1986 tip11 - Nr. 49 in de Single Top 100
Jij bent alles 1986 06-12-1986 10 7 Nr. 7 in de Single Top 100
Een keer in mijn leven 1987 28-03-1987 tip2 - Nr. 29 in de Single Top 100
't Is voorbij 1987 04-07-1987 tip19 - Nr. 61 in de Single Top 100
De glimlach van een kind 1987 05-09-1987 tip2 - Nr. 38 in de Single Top 100
Blijf maar hier 1988 11-06-1988 tip5 - Nr. 32 in de Single Top 100
Wij houden van Oranje 1988 09-07-1988 3 7 met het Nederlands Elftal /
Nr. 1 in de Single Top 100
Als je alles weet 1988 - Nr. 93 in de Single Top 100
Ik ben een gokker 1989 08-07-1989 32 3 Nr. 33 in de Single Top 100
Jammer! 1989 23-09-1989 tip8 - Nr. 44 in de Single Top 100
Oranje bovenaan 1990 21-04-1990 8 8 Nr. 7 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Kleine jongen 1990 22-09-1990 17 7 Nr. 7 in de Single Top 100
Ik blijf bij jou 1990 01-12-1990 tip12 - Nr. 44 in de Single Top 100
Ik kan je niet vergeten 1991 02-03-1991 tip16 - Nr. 39 in de Single Top 100
Zomer 1991 10-08-1991 8 9 Nr. 5 in de Single Top 100
Leef nu maar je eigen leven 1991 05-10-1991 tip5 - Nr. 42 in de Single Top 100
't Rode licht 1991 07-12-1991 tip9 - Nr. 48 in de Single Top 100
Samen kunnen we Europa aan 1992 23-05-1992 19 7 Nr. 14 in de Single Top 100
De vlieger 1992 10-10-1992 24 5 Nr. 19 in de Single Top 100
Ik steek voor ons de kaarsen aan 1992 19-12-1992 tip16 - Nr. 82 in de Single Top 100
Droomland 1993 04-09-1993 23 7 met Paul de Leeuw /
Nr. 16 in de Single Top 100
Uit m'n bol 1993 08-12-1993 36 4 Nr. 37 in de Single Top 100
Ik dacht dat het uit was / Ik leef m'n eigen leven 1994 19-02-1994 tip12 - Nr. 47 in de Single Top 100
Ik heb u lief mijn Nederland 1994 21-05-1994 28 8 met het Nederlands Elftal /
Nr. 18 in de Single Top 100
Zonder jou (voor mijn fans) 1994 17-09-1994 18 5 Nr. 20 in de Single Top 100
Leef je uit 1994 17-12-1994 38 3 Nr. 34 in de Single Top 100
Terug in de tijd 1995 25-03-1995 tip11 -
Leven op 't plein 1995 02-09-1995 33 3 Nr. 35 in de Single Top 100
Manke Nelis medley 1995 - Nr. 43 in de Single Top 100
Nu jij hier niet meer bent 1996 23-03-1996 tip7 - Nr. 46 in de Single Top 100
Wees zuinig op m'n meissie 1996 09-11-1996 34 3 Nr. 34 in de Single Top 100
Lach toch nog een keer naar mij 1997 - Nr. 81 in de Single Top 100
Jij bent het leven voor mij 1997 03-05-1997 32 4 met Willy Alberti /
Nr. 35 in de Single Top 100
Laat de zon maar schijnen 1997 09-08-1997 tip12 - Nr. 72 in de Single Top 100
Vaarwel 1997 08-11-1997 37 2 Nr. 60 in de Single Top 100
Nederland oranjeland 1998 09-05-1998 tip4 - Nr. 64 in de Single Top 100
Heel zijn leven is een spel 1998 21-11-1998 tip22 - Nr. 76 in de Single Top 100
Zij gelooft in mij 2000 29-01-2000 tip5 - Nr. 50 in de Single Top 100
Eenzaam zonder jou / Wij houden van Oranje 2000 2000 - Nr. 42 in de Single Top 100
Poei poei 2001 - Nr. 71 in de Single Top 100
Bloed, zweet en tranen 2002 - Nr. 17 in de Single Top 100
You've lost that lovin' feelin' 2002 - met Johnny Logan /
Nr. 57 in de Single Top 100
Zij gelooft in mij 2004 09-10-2004 1(2wk) 7 Postuum /
Nr. 1 in de Single Top 100
Met kerst ben ik alleen [2004 versie] / Eenzame kerst [2004 versie] 2004 18-12-2004 9 3 Postuum /
Nr. 5 in de Single Top 100
Vaag en stil 2005 27-08-2005 2 8 Postuum /
Nr. 2 in de Single Top 100
Wij houden van Oranje [2006 versie] 2006 10-06-2006 2 5 Postuum / met Ali B /
Nr. 2 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Blijf bij mij (Dit zijn voor mij de allermooiste uren) 2007 19-05-2007 1(11wk) 23 Postuum / met Gerard Joling /
Nr. 1 in de Single Top 100 /
Bestverkochte single van 2007
Bedankt mijn vriend 2007 06-10-2007 1(3wk) 11 Postuum / met André Hazes jr. /
Nr. 1 in de Single Top 100
Donker om je heen 2008 01-03-2008 14 5 Postuum / met Wolter Kroes /
Nr. 10 in de Single Top 100
Wij ♥ Oranje 2008 - met het Nederlands Elftal /
Nr. 14 in de Single Top 100
Wij ♥ Oranje 2010 - met het Nederlands Elftal /
Nr. 16 in de Single Top 100
Wij ♥ Oranje 2012 - met het Nederlands Elftal /
Nr. 48 in de Single Top 100
Op de schoorsteen staat een foto 2016 -
[verbergen]Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Eenzame kerst 1977 22-01-1977 27 2 Nr. 17 in de Radio 2 Top 30
Een beetje verliefd 1981 31-10-1981 19 5 Nr. 15 in de Radio 2 Top 30
Zeg maar niets meer 1982 27-02-1982 31 3 Nr. 26 in de Radio 2 Top 30
Diep in mijn hart 1982 07-08-1982 17 4 Nr. 24 in de Radio 2 Top 30
Zondag 1983 - - - Nr. 28 in de Radio 2 Top 30
Ik meen 't 1985 02-03-1985 10 11 Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
Jij bent alles 1986 27-12-1986 34 3 Nr. 24 in de Radio 2 Top 30
Zij gelooft in mij 2004 09-10-2004 1(2wk) 16 Postuum /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
Met kerst ben ik alleen (nieuwe versie) / Eenzame kerst 2004 25-12-2004 47 1 Postuum
Radio 2 Top 2000[bewerken]
[verbergen]Nummer(s) met noteringen in de Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17
Bloed, zweet en tranen - - - - - - - - - - 140 76 106 56 138 170 197 203 172
De vlieger 73 - 60 82 78 51 69 87 67 70 196 159 234 220 333 406 395 405 379
Diep in mijn hart - - 1241 - 1900 1125 1512 - 1508 1831 - - - - - - - - -
Droomland
(met Paul de Leeuw) - - - - - - 663 362 528 720 450 630 783 599 603 702 815 1015 987
Een beetje verliefd 535 348 710 569 572 454 570 727 612 584 1269 1249 1298 458 1322 1624 1883 1787 1758
Eenzame kerst - - - - 1706 788 1408 1772 1538 1522 - - - - - - - - -
Geef mij je angst - - - - - - 217 163 125 261 428 350 428 376 345 371 382 426 361
Het is koud zonder jou - - - - - - - 1206 1150 1818 - 1870 1987 1648 1844 1836 1957 1881 1856
Ik meen 't - - - 1290 1800 1250 1440 1702 1672 1611 - - - - - - - - -
Kleine jongen - - - - - - 454 353 417 626 842 304 405 445 356 361 263 211 159
'n Vriend 1160 - 1062 - 1106 879 1150 1661 1125 1249 - 1903 1935 848 1637 1850 - 1948 1804
Zeg maar niets meer - 386 745 819 988 552 782 1023 766 775 1418 1431 1476 1215 1183 1149 981 917 751
Zij gelooft in mij - - - - 1039 30 62 101 291 123 215 192 208 169 187 275 283 256 254
Dvd's[bewerken]
Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30 Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Zij gelooft in mij 2000 13-05-2000 1(8wk) 18
Jubileumconcert '94 2000 12-08-2000 2 49
25 jaar Hazes - Live in Amsterdam Arena 2003 06-09-2003 1(3wk) 66
André bedankt! - Afscheidsceremonie Amsterdam Arena 2004 11-04-2004 5 24
Bloed, zweet en tranen - Zijn levensverhaal 2005 08-10-2005 3 18
Het beste uit de Hazes 100 van de fans - voor de fans 2006 09-09-2006 1(3wk) 31
Live box 1982 & 2002 2010 09-01-2010 19 1
Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop muziek-dvd top 10/20 Datum van
verschijnen Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Zij gelooft in mij 2004 09-10-2004 1(2wk) 7
25 jaar Hazes - Live in de Amsterdam Arena 2004 09-10-2004 2 24
Bloed, zweet en tranen 2005 01-10-2005 2 10
Het beste uit de Hazes 100 van de fans - voor de fans 2006 30-09-2006 2 15
Live box 1982 & 2002 2012 28-01-2012 7 11
Holland Zingt Hazes[bewerken]
Holland Zingt Hazes
Algemene informatie
Datum maart/april
Locatie Ziggo Dome, Nederland
Genre(s) Levenslied
Organisator Stage Entertainment
Website
Portaal Portaalicoon Muziek
Holland Zingt Hazes is een Nederlandse concertreeks, die sinds 2013 jaarlijks plaatsvindt in de Ziggo Dome. De concertreeks wordt geproduceerd door Stage Entertainment. In 5 jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een toonaangevend muziekevenement in Nederland waarin allerlei verschillende Hazes nummers samenkomen met verrassende samenwerkingen tussen artiesten en decors met special effects.

Artiesten[bewerken]
2013 2014 2015 2016 2017 2018
André Hazes jr. André Hazes jr. André Hazes jr. André Hazes jr. André Hazes jr. André Hazes jr.
Roxeanne Hazes Roxeanne Hazes Roxeanne Hazes Roxeanne Hazes Roxeanne Hazes Roxeanne Hazes
Jeroen van der Boom Jeroen van der Boom Jeroen van der Boom Jeroen van der Boom Jeroen van der Boom Jeroen van der Boom
André van Duin Anita Meyer Anita Meyer Lange Frans Anouk
Trijntje Oosterhuis Danny de Munk Danny de Munk Danny de Munk Edsilia Rombley
Glennis Grace Gerard Joling Martijn Fischer Glennis Grace Johnny de Mol
Xander de Buisonjé Xander de Buisonjé Xander de Buisonjé Xander de Buisonjé Xander de Buisonjé
Willeke Alberti Quincy Schelvis Jamai Loman Jamai Loman Willeke Alberti
Leona Philippo Leona Philippo Ruth Jacott Maan Peter Beense
Berget Lewis Sharon Doorson Waylon Sjors van der Panne Guus Meeuwis
Peter Beense Peter Beense Peter Beense Peter Beense
Martijn Fischer Simone Kleinsma René Froger
Chantal Janzen Karin Bloemen
Ben Saunders Veldhuis & Kemper
Jason Bouman
Trivia[bewerken]
André Hazes is in de jaren zeventig kort uitbater geweest in een café aan Jonkheer Ramsweg 22 te Schalkwijk gemeente Houten

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Andreas Gerardus HAZES?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Andreas Gerardus HAZES

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Andreas Gerardus HAZES


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Quellen

  1. Wikipedia

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 30. Juni 1951 lag zwischen 8,4 °C und 16,2 °C und war durchschnittlich 12,7 °C. Es gab 2,6 Stunden Sonnenschein (16%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Norden. Quelle: KNMI
  • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 7. August 1948 bis 15. März 1951 regierte in den Niederlanden die Regierung Drees - Van Schaik mit als erste Minister Dr. W. Drees (PvdA) und Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
  • Von 15. März 1951 bis 2. September 1952 regierte in den Niederlanden das Kabinett Drees I mit Dr. W. Drees (PvdA) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1951: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 10,2 Millionen Einwohner.
    • 8. März » Mit dem Bundeskriminalamtgesetz wird in der Bundesrepublik Deutschland das Bundeskriminalamt ins Leben gerufen. Es hat die Aufgabe, die nationale Verbrechensbekämpfung zu koordinieren und Ermittlungen in schwerwiegenden Kriminalitätsfeldern mit Auslandsbezug durchzuführen, weiters den Schutz der Verfassungsorgane des Bundes.
    • 23. Mai » In Peking wird zwischen der Volksrepublik China und Tibet ein Abkommen zur friedlichen Befreiung Tibets. Inhalt des Abkommens ist die Zusicherung innenpolitischer Autonomie und Religionsfreiheit Tibets von Seiten der Volksrepublik China, zugleich soll die außenpolitische Vertretung Tibets durch die Volksrepublik China wahrgenommen werden. Aus Sicht der tibetischen Exilregierung ist das Abkommen unter militärischem Druck in der Folge der Besetzung der osttibetischen Provinz Qamdo und unter Androhung eines weiteren militärischen Vordringens durch die chinesische Volksbefreiungsarmee zu Stande gekommen und damit ungültig.
    • 6. Juni » Mit Rebecca, Hitchcocks erstem Hollywood-Film, werden die ersten Internationalen Filmfestspiele Berlin eröffnet.
    • 29. Juni » Georg Ratzinger und sein Bruder Joseph Ratzinger, der spätere Papst Benedikt XVI. werden durch Kardinal Michael von Faulhaber zu Priestern geweiht.
    • 16. August » Die erste Einheit der Bayerischen Bereitschaftspolizei wird im Kloster Rebdorf bei Eichstätt aufgestellt.
    • 20. Dezember » Im Forschungsreaktor EBR-1 (Experimental Breeder Reactor I) in Arco, Idaho, USA, gelingt erstmals die nukleare Stromerzeugung. Die Leistung der Anlage reicht am ersten Tag, um Strom für vier Glühlampen zu liefern. Ab dem zweiten Tag reicht die Strommenge für den Eigenbedarf und für Forschungszwecke.
  • Die Temperatur am 14. Oktober 1991 lag zwischen 7,9 °C und 17,8 °C und war durchschnittlich 12,1 °C. Es gab 4,6 Stunden Sonnenschein (43%). Es war halb bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 1 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süden. Quelle: KNMI
  • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) war von 30. April 1980 bis 30. April 2013 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von Dienstag, 7 November, 1989 bis Montag, 22 August, 1994 regierte in den Niederlanden das Kabinett Lubbers III mit Drs. R.F.M. Lubbers (CDA) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1991: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 15,0 Millionen Einwohner.
    • 9. März » Bei von Vuk Drašković und seiner Serbischen Erneuerungsbewegung organisierten Demonstrationen gegen den serbischen Präsidenten Slobodan Milošević werden zwei Menschen in Belgrad getötet.
    • 26. März » Mit der Unterzeichnung des Vertrages von Asunción in Paraguay konstituiert sich das südamerikanische Wirtschaftsbündnis Mercosur zur Gründung eines Binnenmarktes.
    • 3. April » Miguel Trovoada tritt sein Amt als erstes frei gewähltes Staatsoberhaupt des afrikanischen Inselstaates São Tomé und Príncipe an.
    • 26. Mai » Bei den Präsidentschaftswahlen in Georgien wird Swiad Gamsachurdia zum ersten demokratisch gewählten Staatsoberhaupt des Landes gekürt.
    • 15. Juni » Das IOC vergibt die Olympischen Winterspiele 1998 an Nagano in Japan.
    • 2. Oktober » Franz Viehböck startet gemeinsam mit den beiden Kosmonauten Alexander Alexandrowitsch Wolkow und Toktar Aubakirow zur russischen Raumstation Mir. Er ist damit der erste Österreicher im All.
  • Die Temperatur am 23. September 2004 lag zwischen 10,0 °C und 15,3 °C und war durchschnittlich 12,5 °C. Es gab 6,4 mm Niederschlag während der letzten 8,3 Stunden. Es gab 2,1 Stunden Sonnenschein (17%). Es war Halb- bis Schwerbewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus West-Nord-Westen. Quelle: KNMI
  • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) war von 30. April 1980 bis 30. April 2013 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von Dienstag, 27 Mai, 2003 bis Freitag, 7 Juli, 2006 regierte in den Niederlanden das Kabinett Balkenende II mit Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA) als ersten Minister.
  • Im Jahr 2004: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 16,3 Millionen Einwohner.
    • 1. Februar » Im Super Bowl XXXVIII in Houston, Texas gewinnen die New England Patriots 32:29 gegen die Carolina Panthers. Während des Konzerts in der Halbzeitpause entblößt Justin Timberlake eine Brust von Janet Jackson, was als „Nipplegate“ tagelang Schlagzeilen macht.
    • 25. Februar » Der Spielfilm Die Passion Christi von Mel Gibson wird in nordamerikanischen Kinos erstmals aufgeführt und zu einem umstrittenen Publikumserfolg. Kritiker werfen dem Film Antisemitismus und Gewaltverherrlichung vor.
    • 14. Mai » Der maronitische Mönch und Priester Nimatullah al-Hardini wird in Rom von Papst Johannes PaulII. heiliggesprochen.
    • 14. Mai » Die Amtsenthebung des südkoreanischen Präsidenten Roh Moo-hyun wird vom Verfassungsgericht aufgehoben.
    • 6. Juli » Im Hyde Park in London weiht Königin Elisabeth II. einen Brunnen zum Gedenken an Prinzessin Diana ein.
    • 3. August » Die NASA-Raumsonde MESSENGER wird im Rahmen des Discovery-Programms gestartet. Ihr Flug zielt auf Erkundungen des Planeten Merkur im inneren Sonnensystem ab.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia

  • 2004 » André Hazes, niederländischer Sänger
  • 2004 » Dido Sotiriou, griechische Schriftstellerin
  • 2004 » Johann Scherz, österreichischer Karambolagespieler, Weltmeister
  • 2004 » Nigel Nicolson, britischer Autor, Verleger und Politiker
  • 2004 » Roy Drusky, US-amerikanischer Country-Sänger und Songwriter
  • 2005 » Peter Tettinger, deutscher Rechtswissenschaftler, Richter am Verfassungsgerichtshof Nordrhein-Westfalen

Über den Familiennamen HAZES

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen HAZES.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über HAZES.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen HAZES (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Kees Willems, "Familienstammbaum Willems Hoogeloon-Best", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willems-hoogeloon-best/I198768.php : abgerufen 17. Juni 2024), "Andreas Gerardus HAZES (1951-2004)".