Familienstammbaum Van Hilten en Otto » Hendricus Wilhelmus Bennink (1892-1945)

Persönliche Daten Hendricus Wilhelmus Bennink 

  • Er wurde geboren am 22. November 1892 in Den Haag.Quelle 1
  • Beruf: Timmerman.Quelle 2
  • (Huwelijk) .Quelle 2
    Huwelijksgetuigen:
    Jacobus Petrus Wilhelmus Bennink, 29 jaar oud, koetsier van beroep
    Franciscus Antonius Jacobus Bennink, 32 jaar oud, koetsier van beroep
  • (Kinderen) .Quelle 3
    Hendricus Wilhelmus Bennink, geboren op 22 november 1892 te 's-Gravenhage
    Maria Jacoba van den Berg, geboren op 30 juli 1899 te Hof van Delft
    Hendricus Lieuwe Bennink, geboren op 30 mei 1922 te 's-Gravenhage
    Geertruida Apolonia Bennink, geboren op 27 november 1926 te 's-Gravenhage
    Petronella Maria Helena Bennink, geboren op 23 juli 1930 te 's-Gravenhage
  • (Overlijden) .Quelle 4
    Het ‘Monument voor het Bezuidenhoutkwartier’ herinnert de inwoners van Den Haag aan de meer dan 500 stadsgenoten die zijn omgekomen toen de Britse luchtmacht op 3 maart 1945 door een noodlottige vergissing het Bezuidenhout heeft gebombardeerd.

    Tussen 8 september 1944 en 27 maart 1945 werd Engeland vanuit Nederland bestookt met Duitse raketten. Hierbij maakte de bezetter gebruik van een nieuw wapen: de V2. Zo’n 300 raketten werden vanuit Hoek van Holland gelanceerd en ruim duizend vanuit de omgeving van Den Haag. Omdat de V2’s op mobiele lanceerinstallaties waren geplaatst, waren ze moeilijk te traceren voor de Britse luchtmacht. In Londen veroorzaakten de raketten aanzienlijke schade. Ruim 2.500 Britten kwamen om het leven. Ook Antwerpen kwam onder vuur te liggen. Op de stad werden meer dan 1.600 V2’s afgeschoten. Elf projectielen zijn kort na de lancering in Den Haag neergestort. Meer dan zestig personen kwamen hierbij om het leven. Ook mislukte een aantal raketlanceringen bij de start, waarbij veel Duitse manschappen werden gedood.

    De geallieerden probeerden op alle mogelijke manieren de lanceringen te verhinderen. Met grote regelmaat werden aanvoerroutes, opslagplaatsen en lanceerinstallaties gebombardeerd. In Den Haag kregen de Britten bij het lokaliseren van de lanceerinstallaties hulp van de verzetsgroep G. De spil van deze ploeg was Vera van der Kooi, wier verhaal door onderzoekers op schrift is gesteld. Samen met haar zusje Janke vroeg ze kennis Wim Berssenbrugge zich aan te sluiten bij het verzet. Niet alleen had hij de juiste apparatuur om spionagemateriaal op microfilm te zetten, hij woonde ook ideaal. Zijn huis grensde aan de achterkant van het Vredespaleis. Slechts een schutting scheidde bezet gebied van neutraal gebied. Berssenbrugge heeft vanuit zijn huis een foto gemaakt van een opstijgende V2 aan de andere kant van het paleis en die met bijbehorende technische gegevens opgestuurd naar de Britten.

    Nadat Janke van der Kooi en verzetsman Ab Jansen op 1 maart 1945 als gevolg van verraad werden opgepakt, kreeg Vera de opdracht van verzetsleider Freek Vlag om rapporten op te halen en naar een kamer aan de Laan Copes van Cattenburgh te brengen. Vera: ‘Daar reed ik dan met een tas aan mijn stuur met daarin de rapporten over de V2’s en daar bovenop wat groente.’ Janke en Jansen waren naar het Huis van Bewaring in Scheveningen gebracht. Zes weken later werd Janke weer vrijgelaten. Jansen pas na de bevrijding. Vera en Vlag waren eveneens verraden, maar konden tijdig onderduiken. Vera: ‘De SD zoekt je,’ zei Freek op 4 maart. ‘Toen moest ik van de Laan Copes op blote voeten vluchten naar een onderduikadres in Voorschoten. Als ze me hadden gepakt, was ik stante pede doodgeschoten. Ik mocht de straat niet meer op, ook ‘s avonds niet. Dat duurde twee maanden, tot de bevrijding. Het laatste wat ik had doorgegeven, was de standplaats van de V2’s in het Haagse Bos. Ik tikte het in het Nederlands dat vervolgens in Engeland werd vertaald, mogelijk verkeerd.’

    De coördinaten die Vera had doorgegeven klopten wel. In het Haagse Bos werden vele V2’s afgevuurd, tussen de woonwijken Benoorden- en Bezuidenhout enerzijds en paleis Huis ten Bosch en het Binnenhof anderzijds. Maar de x- en y-coördinaten werden op het vliegveld per ongeluk verwisseld, waarbij de te bombarderen plek midden in het Bezuidenhout kwam te liggen. Enkele Nederlandse piloten wezen hun Britse collega’s daarop, maar dit werd afgewimpeld met de opmerking dat de huizen ontruimd waren. De wijk werd immers al geregeld gebombardeerd. De gevolgen van deze vergissing waren catastrofaal. Met 55 bommenwerpers trachtte de RAF in de vroege ochtend van 3 maart 1945 korte metten te makken met de raketten in het bos. Door de foutieve instructie aan de piloten vielen de bommen echter op het Bezuidenhout aan de andere kant van het bos. De Haagse wijk werd verwoest en meer dan 500 burgers kwamen om het leven. Van hen liggen 188 begraven in een gemeenschappelijk graf op de Algemene begraafplaats.

    Oprichting
    De oprichting van het gedenkteken was een initiatief van het gemeentebestuur.

    Onthulling
    Het monument is onthuld op 3 maart 1951 door de burgemeester van Den Haag.
  • Er ist verstorben am 3. März 1945 in Den Haag, er war 52 Jahre alt.Quelle 5
    Ter nagedachtenis van Hendricus Wilhelmus Bennink. Slachtoffer van het 3 maart 1945 bombardement Bezuidenhout Den Haag.

    Hendricus was getrouwd op 27 juli 1921 met Maria Jacoba Bennink van den Berg. Ze kregen een zoon en twee dochters. De zoon Hendrik Lieuwe Bennink woonde bij zijn ouders op zit adres. Hendrik verliet in de ochtend om 08:55 uur de woning. Na ongeveer 5 minuten, hij was nog in de Schenkstraat, zag hij dat de woning werd getroffen door een z.g. kettingbom en geheel instorten. Zijn vader Hendricus zat bij het verlaten van de woning in de woonkamer. Hij is direct terug gegaan om te helpen maar de woning was volledig ingestort. Wel hoorde hij in de puinhopen zijn zusje Petronella kreunen. Een half uur later of iets langer ging de puinhoop branden. Op 9 oktober 1945 zijn de beenderresten door den Officier van Justitie niet vrijgegeven, vervolgens is hij op 25 mei 1946 op Algemene begraafplaats Den Haag verzamelgraf, Bezuidenhout monument B/R6/30 graf 1 laag 3, onder No.38 vanuit verzamelkist 821 begraven. Ook zijn vrouw en twee dochters kwamen om het leven zijn zijn begraven in hetzelfde graf. De achterkant van het bevolkingsregister is niet gescand.
    Oorzaak: Bombardement Bezuidenhout
    Tijdstip: 08:30
  • Sterberegister am 15. Oktober 1945.Quelle 6
  • Ein Kind von Lieuwe Bennink und Petronella Maria van der Heijden
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 23. November 2023.

Familie von Hendricus Wilhelmus Bennink

Er ist verheiratet mit Maria Jacoba van den Berg.

Sie haben geheiratet am 27. Juli 1921 in Den Haag, er war 28 Jahre alt.Quelle 7


Kind(er):

  1. (Nicht öffentlich)


Opfer des Zweiten Weltkriegs


Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Hendricus Wilhelmus Bennink?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Hendricus Wilhelmus Bennink

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Hendricus Wilhelmus Bennink

Vorfahren (und Nachkommen) von Hendricus Wilhelmus Bennink


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Bevolkingsregister gemeente Den Haag, archief 354-01, inventaris­num­mer 111, 1913
  2. Huwelijksakte
  3. Gezinskaart
  4. Oorlogs Gravenstichting
  5. Oorlogsgraven Stichting
  6. BS akte B 4256
  7. BS akte A 1082

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 22. November 1892 war um die 1,1 °C. Der Luftdruck war 77 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 100%. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1898 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 21. August 1891 bis 9. Mai 1894 regierte in den Niederlanden das Kabinett Van Tienhoven mit Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1892: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 5,1 Millionen Einwohner.
    • 29. Februar » In Bury St Edmunds in der englischen Grafschaft Suffolk wird die Farce Charley’s Aunt (Charleys Tante) von Brandon Thomas uraufgeführt.
    • 18. März » Frederick Stanley, 16. Earl of Derby stiftet einen Preis für das beste Amateur-Hockey-Team Kanadas. Der Stanley Cup ist heute die wichtigste Trophäe im nordamerikanischen Eishockey.
    • 4. April » Als Abspaltung von der Münchner Künstlergenossenschaft bildet sich die Künstlervereinigung Münchener Secession.
    • 14. Juni » In Wiesbaden wird die Operette Signora Vedetta von Richard Genée uraufgeführt.
    • 7. Juli » Auf den Philippinen wird der Geheimbund Katipunan zum Kampf gegen die spanische Kolonialherrschaft gegründet.
    • 7. November » In Kiew erfolgt die öffentliche Uraufführung der Oper Chowanschtschina von Modest Petrowitsch Mussorgski.
  • Die Temperatur am 27. Juli 1921 lag zwischen 12,7 °C und 27,1 °C und war durchschnittlich 19,1 °C. Es gab 4,1 mm Niederschlag. Es gab 7,3 Stunden Sonnenschein (46%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Norden. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 9. September 1918 bis 18. September 1922 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck I mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1921: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 6,9 Millionen Einwohner.
    • 2. Januar » Die Arbeitslöhne für Strafgefangene im Deutschen Reich werden erhöht. Zuchthausgefangene bekommen von nun an 1 Mark statt 20 Pfennig, andere Gefangene 1,50 Mark statt 30 Pfennig, ausgezahlt.
    • 28. April » Im Titelkampf um die Weltmeisterschaft im Schach zwischen dem Deutschen Emanuel Lasker und dem Kubaner José Raúl Capablanca in Havanna gibt Lasker, Titelträger seit 1894, nach 4 Niederlagen und 10 Unentschieden auf.
    • 29. April » Die Uraufführung der Oper Igrok (Der Spieler) von Sergei Prokofjew nach dem gleichnamigen Roman von Fjodor Dostojewski findet am Théâtre de la Monnaie in Brüssel statt.
    • 25. Juli » Belgien und Luxemburg schließen den Vertrag zur Gründung der Union Economique Belgo-Luxembourgeoise (UEBL), einer Wirtschafts- und Währungsunion, die 1922 in Kraft tritt.
    • 19. September » In Berlin wird die AVUS eingeweiht.
    • 18. Dezember » Die polnische Fußballnationalmannschaft spielt das erste Länderspiel in der Geschichte des Landes. In Budapest gewinnen die Ungarn mit 1:0 gegen die Nationalauswahl Polens.
  • Die Temperatur am 3. März 1945 lag zwischen 0.8 °C und 6,8 °C und war durchschnittlich 3,0 °C. Es gab 0.1 mm Niederschlag. Es gab 4,8 Stunden Sonnenschein (44%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 4 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-nord-west. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 27. Juli 1941 bis 23. Februar 1945 regierte in den Niederlanden das Kabinett Gerbrandy II mit Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP) als ersten Minister.
  • Von 23. Februar 1945 bis 24. Juni 1945 regierte in den Niederlanden das Kabinett Gerbrandy III mit Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP) als ersten Minister.
  • Von 24. Juni 1945 bis 3. Juli 1946 regierte in den Niederlanden die Regierung Schermerhorn - Drees mit als erste Minister Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) und W. Drees (PvdA).
  • Im Jahr 1945: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 9,2 Millionen Einwohner.
    • 26. April » Der letzte größere deutsche Panzerangriff des Zweiten Weltkriegs, die seit dem 21. April tobende Schlacht um Bautzen, führt zur Rückeroberung der Stadt durch die deutsche Wehrmacht unter Hermann von Oppeln-Bronikowski.
    • 29. April » Kurz nach Mitternacht heiratet Adolf Hitler im Berliner Führerbunker seine langjährige Freundin Eva Braun. Trauzeugen sind Joseph Goebbels und Martin Bormann.
    • 30. August » In Hongkong wird die japanische Besatzung durch britische Truppen beendet.
    • 10. September » Einem Farmer in Colorado misslingt das Köpfen eines seiner Hähne, den er daraufhin mehrere Monate lang als „Attraktion“ vermarktet.
    • 10. Oktober » Durch das Kontrollratsgesetz Nr. 2 des Alliierten Kontrollrats werden alle NS-Organisationen aufgelöst, Neugründungen verboten und das vorhandene Eigentum beschlagnahmt.
    • 26. November » Das Kinderbuch Pippi Langstrumpf von Astrid Lindgren erscheint.

Über den Familiennamen Bennink

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Bennink.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Bennink.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Bennink (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Marjolijn van Hilten-Otto, "Familienstammbaum Van Hilten en Otto", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-hilten/I11430.php : abgerufen 14. Mai 2024), "Hendricus Wilhelmus Bennink (1892-1945)".