Familienstammbaum Louissen » Geschichten » Families in Zeeland

Een overzicht van de diverse doopgetuigen bij de dopelingen in de eerste families Louissen

De doopboeken in Zeeland zijn erg uitgebreid. Naast de dopeling, de vader en de moeder worden ook de getuigen bij name genoemd. Dat geeft een mooi beeld van de sociale omgeving van onze voorouders.
We werken hier de gezinnen van Louijs, Pieternelle en Janna Louijsse verder uit.

Janna Louijsse is getrouwd met Pieter Chevaal. Pieter staat ook als getuige vermeld bij de doop van Louijsa Louijsse in 1734. Pieter en Janna hebben (minstens) 7 kinderen:

Alle kinderen zijn gedoopt in Oost-Souburg, behalve Pieternella, die in West-Souburg is gedoopt. In het doopregister staat vermeld dat het gezin uit Oost-Souburg komt.

Pieternelle Louijsse is getrouwd met Jacobus Matthijse, die ook een aantal malen vermeld staat als doopgetuige bij de kinderen van Pieter en Janna.
Jacobus en Pieternelle hebben 6 kinderen, allen gedoopt in Oost-Souburg:

Kort na de geboorte van Adriaan overlijdt Pieternelle. Ze wordt op  02-06-1738 begraven in Oost-Souburg. Jacobus trouwt opnieuw en krijgt nog minsten 1 kind met Geertruydt Basteaanse:

Tot slot de kinderen van Louijs Louijssen en Maatje Willems. De moeder heet in twee gevallen Maatje Tans/Tands. Ik denk dat Maatje Willems en Maatje Tands dezelfde persoon zijn, omdat ik ervan uitga dat de doopgetuige Leijn Ton en Leijn Tands ook dezelfde persoon zijn.
Louijs en Maatje krijgen 5 kinderen

 

 

 

Andere Geschichten


Die Veröffentlichung Familienstammbaum Louissen wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf).