Stamboom familie Van der Veld » Klaas van der Veld (1909-1970)

Persönliche Daten Klaas van der Veld 

Quellen 1, 2, 3, 4, 5

Familie von Klaas van der Veld

Er ist verheiratet mit Alida Maria Sophia Dijkman.

Sie haben geheiratet am 24. Juni 1931 in Utrecht, Utrecht, Nederland, er war 22 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Alida van der Veld  1931-2018
  2. Nico van der Veld  1933-2008 
  3. (Nicht öffentlich)
  4. (Nicht öffentlich)


Notizen bei Klaas van der Veld

Geboren Assen 19 februari 1909, zoon van Klaas van der Veld en Aaltien Epping, schilder, hobby imker, overleden Utrecht 17 februari 1970.

overlijden van zijn moeder in 1917 belandt Klaas (dan bijna 9 jaar oud) in een weeshuis.

align: justify;"> 

erif;">Trouwt Utrecht 24 juni 1931 met:

0pt; font-family: Arial, sans-serif;">Alida Maria Dijkman, geboren Aarlanderveen 16 juli 1908, overleden Utrecht 12 augustus 1982, dochter van Wilhelmus Joannes Maria Dijkman en Sophia Wilhelmina van der Linden. 

Kamp Amersfoort en ontsnapping uit de trein (IXba Klaas)

dyText"> 

-serif;">Over Kamp Amersfoort.

rgin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 10pt; font-family: Arial, sans-serif;">Het terrein werd in 1939 in gebruik genomen als kazernecomplex voor Nederlandse gemobiliseerde militairen, die werden ingezet bij de aanleg en verbetering van de Grebbelinie en de verdedigingswerken rond Amersfoort.

ager Amersfoort (PDA). Het was een transit-kamp voor uitzending naar Duitsland, maar het voldeed zeker ook aan de criteria voor werkkamp of strafkamp. Op 18 augustus 1941 kwamen de eerste gevangenen, een groep van bijna 200 communisten, uit kamp Schoorl. Het waren overigens niet alleen politieke tegenstanders van het naziregime die gedurende de oorlogsjaren in het PDA terechtkwamen. De grootste groep bestond uit opgepakte onderduikers, meestal jongens en mannen die aan de arbeidsinzet hadden willen ontkomen en nu in Amersfoort werden 'voorbereid' op tewerkstelling in Duitsland. Ook mensen die zich aan economische vergrijpen hadden schuldig gemaakt kwamen in het kamp terecht.

;

nst uit en werden door niets in hun wreedheid beperkt. Er bestond verder het gebruikelijke systeem van kapo's – gevangenen die leidinggaven aan andere gevangenen, maar vaak wreed optraden. De gevangenen moesten vaak zwaar werk verrichten, zoals het zogenaamde 'boscommando': het rooien en hakken van bomen. De verstrekte voeding was onvoldoende om daaruit de nodige energie voor zulk werk te halen.

font-family: Arial, sans-serif;">In het kamp verbleven in de jaren 1941-1945 in totaal 37.000 geregistreerde gevangenen. Daarvan werden circa 20.000 gedeporteerd naar (meestal Duitse) concentratiekampen. Sommigen werden eerst overgebracht naar andere kampen in Nederland waaronder Kamp Westerbork en vandaaruit doorgestuurd naar de vernietigingskampen. Er zijn ongeveer 9.000 gevangenen vrijgelaten. De overige zijn gevlucht, geëxecuteerd of van ontberingen omgekomen. In totaal overleden 650 mensen. Daarnaast verbleven er 13.000 ongeregistreerde gevangenen in het kamp voor korte tijd.

p class="MsoBodyText"> 

y: Arial, sans-serif;">Er zijn in Kamp Amersfoort minstens 468 Nederlanders en Nederlandse ingezetenen om het leven gekomen. Zij werden gefusilleerd of kwamen door mishandelingen of ontberingen om het leven. In totaal stierven er 650 mensen in Kamp Amersfoort.

"MsoBodyText">Verslag, geschreven door tante Ali (Canada, 12 november 2008)

oBodyText"> 

ans-serif;">“Begin bij het begin. Dit speelt eind ’44, begin ’45.

;

ehaald en dan naar Duitsland getransporteerd en daar te werk gesteld in fabrieken, mijnen, enz. Nou opa was gepakt en hij had 11 steenpuisten in zijn nek, een zogenaamde negenoog. Nou de Duitsers waren bang voor infecties, dus opa kon thuisblijven tot zijn nek beter was, dan moest hij zich melden en dan kon hij in Nederland voor de Duitsers werken. Meldde hij zich niet dan kwamen ze hem halen en zou dan heel streng gestraft worden. Hij had niets te verliezen en heeft zich gemeld en kon zelfs in Utrecht werken. Opa was 35 jaar en ik was 13 jaar. Nico was 11 jaar.

le="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 10pt; font-family: Arial, sans-serif;"> 

t werk wat opa deed was schepen laden en lossen, dingen repareren enz. Die schepen kwamen uit Duitsland en gingen naar Duitsland en sommige artikelen daarvan kwamen ook wel in de Zandhofsestraat aan; lakens, slopen, kaarsen, borden, kopjes en zeep, scheerzeep en handwaszeep, kolen en kuch, Duits brood, van allerlei. De vliering stond vol met dozen zeep. Wel, op een slechte dag werd opa toen hij naar huis ging, gestopt bij de uitgang en nagezocht. Iemand had verteld dat Van der Veld kaarsen mee naar huis nam. Hij werd naar het politiebureau gebracht en ondervraagd of hij weleens eerder kaarsen gestolen had. Het antwoord was: nee. Maar na nog een paar flinke opdonders werd het: ja. En toen moest hij opschrijven wat. Een Nederlandse agent hoorde het antwoord en het dreigement wat volgde dat de Duitsers de volgende dag huiszoeking zouden doen en als ze wat vonden waren de rapen gaar. Dus die agent ging naar huis om 6 uur, maar kwam het verhaal even aan oma vertellen en het beste wat we konden doen was alles het huis uit doen. Weg er mee. Wel, wij mochten tot 8 uur ’s avonds buiten en hebben in 1 ½ uur alles maar dan ook alles het huis uit gehaald en met een oude kinderwagen naar ome Giel gebracht. Ome Giel was oma’s jongste broer, die had tbc, dus zat thuis 2 blokken bij ons vandaan. Nou dat was een topprestatie van 3 mensen die in hun broek scheten van angst.

amily: Arial, sans-serif;">Volgende dag, ons hele huis rook nog naar de zeep, kwamen de Duitsers, grote bekken, hou maar op, huiszoeking doen. Ze hadden het papier van opa bij zich waarop hij verklaarde dat hij een paar kaarsen en stukjes zeep thuis had. Ze schopten overal tegen aan en trokken deuren van kasten open. Er hing een koperen bordje aan de muur waarop een koper en rood gebroken geweertje stond met het gezegde “Nooit meer oorlog”. Eén zo’n ploert rukte het van de muur en slingerde het door de kamer, gaf oma een klap in haar gezicht en toen ze binnen niets konden vinden gingen ze achter buiten kijken. De konijnenhokken waren leeg maar onder één hok stond een halve fles peterolie. Nou toen was het schreeuwen en schelden en moest oma die fles de volgende dag bij de hoofdcommissaris brengen. Hier weet ik verder niets van. Nico en ik denk ome Wil zijn meegeweest, ik niet. Opa kwam voor straf in Kamp Amersfoort (12-01-1945).

Nico en ik hadden verschillende adressen waar we geschooid hadden voor iets te eten en waar we telkens 1 maal per week wat kregen. Zo hadden we er iedere dag wel 2 of 3. Dat waren lieve mensen en van de zeep wat we weer in huis hadden zijn Nico en ik stukjes gaan ruilen bij deze mensen. 1 stukje zeep voor een ½ broodje of wat andere etenswaren; bruine bonen, rogge, suiker, zout, enz. We waren er druk mee en trots als wat. Oma maalde de rogge in de koffiemolen en maakte roggebrood in een grote pan kokend water en de roggebloem in een koekjesdoos in dat hete water. Of ze maakte stroop van suikerbieten of bruine bonensoep.

; font-size: 10pt; font-family: Arial, sans-serif;"> 

oorrails schoon maken, blokkades aanleggen. Enfin, hoe oma het te weten is gekomen weet ik ook niet, maar om de dag, of als we iets konden brengen, ging oma met Nico naar een ingang aan de Amersfoortseweg en de Laan van 1914. Daar op de rand van het bos stond bewaking die vertelde waar de werkers waren. Ook het Rode Kruis kwam soms eten brengen en dan zei de leider van de groep “dames gaan voor” en dan kregen oma en ik eerst te eten van het Rode Kruis. Ook gingen Nico en ik soms samen en één keer zijn we beschoten vlak bij Huis ter Heide, een klein dorpje met een treinstation. Dat wilden de Engelse vliegers kapotschieten. Nou Nico en ik met een witte zakdoek zwaaien, maar dat hielp niet. Zijn we in een schiet/schuilgat gesprongen, midden in de stront van de schuiler voor ons. Bah. We zijn ook een keer weg geslagen door een bewaker, een Hollandse verrader.

if;"> 

veel. Eén ding, dat opa een plukkie tabak terug het kamp in bracht. Dat had iemand aan hem gegeven en gesmeekt of het hij aan meneer zo en zo wilde geven. Nou ja, hij werd gefouillerd en kreeg 6 dagen zwaar in een bunker met 20 cm water, 1 houten bank en luizen en vlooien. Alleen water 1x per dag en een korst brood. 6 dagen geen licht. Ik weet dat opa nog heel lang nachtmerries daarvan gehad heeft (vooral de ratten).

0001pt; font-size: 10pt; font-family: Arial, sans-serif;">Weet jij dat, waar ongeveer die bosrand was, er nu een museum is dat Kamp Amersfoort heet? Er staan aanwijsborden en info op computers. Ga er heen met Désirée en de kinderen. In een vitrine staat de etensbeker van opa die wij gedoneerd hebben (Fien, Hella en ik). Wij zijn enkele malen op bezoek geweest. Ook heb ik de eerste gulden die van de Munt kwam in 1945 gedoneerd. Fien en ik krijgen nog steeds een blad met Nieuws en andere dingen over Kamp Amersfoort. Van het Rode Kruis heeft Fien het inschrijfpapier van opa (12-1-1945) met handtekening van opa gestuurd gekregen. Ik stuur jou een kopie.

ass="MsoBodyText">Op jouw vraag wanneer opa op de trein naar Duitsland werd gezet. Ik weet niet wanneer precies, maar ik denk ongeveer begin april of de tweede helft van maart. De sneeuw was weg en we hadden veel sneeuw die winter. Maar ik denk niet dat die trein naar Duitsland ging, maar naar het westen van Nederland ging, want van Amersfoort naar Den Dolder is west volgens mij. Enfin de deur van de trein zat niet goed dicht en zodoende is die hele wagon eruit gesprongen bij Den Dolder, waar een heel groot gekkenhuis zat. Daar is opa met nog een man naar toe gekropen en daar zijn ze in bad geweest, ontluist en hebben ze kleding van de patienten aangekregen. Ze hebben ook wat gegeten en toen zijn ze richting Utrecht gaan lopen met mutsen op hun kale hoofden. Eén verpleegster ging op de fiets naar huis in Utrecht. Zij passeerde opa ergens bij Fort de Bilt. Ze is toen naar oma gegaan om te vertellen dat opa en nog een man eraan kwamen en dat zij moest zorgen voor sneller vervoer, want ze moesten natuurlijk nog steeds voor 8 uur ’s avonds binnen zijn. Ik denk dat het 7 uur was of zo. Wel, wij hadden geen fietsen die sterk genoeg waren voor 2 mensen, dus heeft oma bij de mensen in de straat gevraagd en ja ze kreeg er twee. Eén van de kolenman, met zo’n grote ijzeren bak aan het stuur, een hele zware fiets met doortrapper, daar ging oma mee op weg, ze woog nog 98 pond. Nico had de andere fiets.

font-family: Arial, sans-serif;"> 

was meegekomen heette Van Der Velden. Hij zat in kamp Amersfoort omdat hij bij de ondergrondse een hoge positie had. Dus, zover ik weet, is hij in Utrecht naar een adres gegaan en opa ook, waar ze de rest van de oorlog bezig geweest zijn. Opa was gewoon thuis en hoe dat ondergrondse werk ging dat weet ik niet. Die andere man is na de oorlog in Oost-Indië gesneuveld. En opa is langzaam weer opgeknapt. Het heeft lang geduurd en hij praatte haast niet. Toen de bevrijders Utrecht binnen reden, zag ik opa in een uniform van de Binnenlandse Strijdkrachten met een geweer een groepje Duitse soldaten wegbrengen, dus hij was wel weer actief. En ons leven werd weer gewoon.

En nu heb ik je vragen beantwoord. Als je nog meer wilt weten, vraag dan maar. Ik doe mijn best. 

elgenomen heeft. Dat is ieder jaar op 11 november. Want die datum is het einde van de 1e Wereldoorlog, getekend in 1918. Iedereen draagt dan een namaakklaproos op zijn of haar revers om al die dode soldaten te eren en niet te vergeten. Er zijn namelijk veel Canadezen in België gesneuveld of in de modder omgekomen te “Vlaandersfield”, waar klaprozen groeien, zijn er velen gevallen.”

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Klaas van der Veld?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Klaas van der Veld

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Klaas van der Veld

Vorfahren (und Nachkommen) von Klaas van der Veld


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Nederland, Huwelijksregister (Burgerlijke Stand), 1811-1940
      Klaas van der Veld & Alida Maria Sophia Dijkman<br>Huwelijk: 24 jun 1931 - Utrecht, Utrecht, Netherlands<br>Bruidegom: Klaas van der Veld<br> &nbsp;Geboorte: Ongeveer 1909 - Assen, Drenthe, Netherlands<br>  Leeftijd: 22<br>  Vader: Klaas van der Veld<br>  Moeder: Aaltien Epping<br>Bruid: Alida Maria Sophia Dijkman<br>  Geboorte: Ongeveer 1909 - Alphen Aan Den Rijn, South Holland, Netherlands<br>  Leeftijd: 22<br>Vader: Wilhelmus Joannes Antonius Marie Dijkman<br>Moeder: Sophia Wilhelmina van der Linden<br>Bron: Instelling:Het Utrechts Archief Archief:463Register #:363-01Document #:621Bronplaats:Utrecht, Utrecht, NederlandBrondatum:24 jun 1931Datum boekdeel:24 jun 1931Bron:Bekijk alle gegevens op hetutrechtsarchief.nl
      Civil registration—the recording of births, marriages, and deaths by civil authorities—was officially instituted in the Netherlands on 1 March 1811. However, in some areas of the Netherlands civil records were kept as early as 1795. Please see the archive list below for locality coverage. Some divorce records are also included. The majority of the records date between 1811 and 1940, though the extent of year coverage can vary by locality.

      Records included in this collection come from the following archives:

      Drenthe

      • Drenthe Archive (Drents Archief)

      Flevoland

      • Nieuw Land Heritage (Nieuw Land Erfgoedcentrum)

      Friesland

      • Tresoar (AlleFriezen)
      • Historic Centre Leeuwarden (Historisch Centrum Leeuwarden)

      Gelderland

      • Gelders Archive (Gelders Archief)
      • Municipal Archives Ede (Gemeentearchief Ede)
      • Regional Archives Rivierenland (Regionaal Archief Rivierenland)

      Groningen

      • AlleGroningers (AlleGroningers)

      Limburg

      • Municipal Archive Kerkrade (Gemeentearchief Kerkrade)
      • Municipal Archive Venray (Gemeente Venray, gemeentearchief)
      • Municipal Archives of Venlo (Gemeentearchief Venlo)
      • Regional Historic Centre Limburg (Regionaal Historisch Centrum Limburg)
      • Rijckheyt, Center for Regional History (Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis)

      North Brabant

      • Brabant Historical Information Centre (Brabants Historisch Informatie Centrum)
      • City Archive Breda (Stadsarchief Breda)
      • Regional Historic Centre Eindhoven (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven)
      • West-Brabant Archive (West Brabants Archief)
      • Regional Archive Tilburg (Regionaal Archief Tilburg)

      North Holland

      • North Holland Archive (Noord-Hollands Archief)
      • Regional Archive Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar)

      Overijssel

      • City Archives Enschede (Stadsarchief Enschede)
      • Historical Center Overijssel (Historisch Centrum Overijssel)
      • Municipal Archive Hengelo (Gemeentearchief Hengelo)

      South Holland

      • Archive Delft (Archief Delft)
      • Heritage Leiden and Environs (Erfgoed Leiden en omstreken)
      • Municipality Lisse (Gemeente Lisse)
      • Municipal Archive Schiedam (Gemeentearchief Schiedam)
      • Municipal Archive Wassenaar (Gemeentearchief Wassenaar)
      • Regional Archives Dordrecht (Regional Archives Dordrecht)
      • Provincial Archives South Holland (Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland)
      • City Archives Rotterdam (Stadsarchief Rotterdam)

      Utrecht

      • Eemland Archive (Archief Eemland)
      • The Utrecht Archives (Het Utrechts Archief)
      • Regional History Center Vecht and Venen (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen)

      Zeeland

      • Municipal Archive Borsele (Gemeentearchief Borsele)
      • Municipal Archive Schouwen-Duiveland (Gemeentearchief Schouwen-Duiveland)
      • Zeeland Archives (Zeeuws Archief)
    2. FamilySearch Stamboom
      Klaas van der Veld<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 19 feb 1909 - Assen, Drenthe, Nederland<br>Overlijden: 17 feb 1970 - Utrecht<br>Ouders: Klaas van der Veld, Aaltien van der Veld (geboren Epping)<br>Echtgenote: Alida Maria Sophia van der Veld (geboren Dijkman)<br>Zoon: Nico van der Veld
      De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).
    3. Teffer Web Site, Hans Teffer, via https://www.myheritage.nl/person-3536073...
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: Teffer Web Site

      Familiestamboom: 321439411-3
    4. Mojet Family Web Site, Maarten Mojet, via https://www.myheritage.nl/person-1503761...
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: Mojet Family Web Site

      Familiestamboom: 452881591-1
    5. van Scherpenzeel Web Site, Helmert Franciscus van Scherpenzeel, via https://www.myheritage.nl/person-1000033...
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: van Scherpenzeel Web Site

      Familiestamboom: 156618001-1

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 19. Februar 1909 lag zwischen -3.1 °C und 6,2 °C und war durchschnittlich 1,1 °C. Es gab 8,9 Stunden Sonnenschein (87%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Osten. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 12. Februar 1908 bis 29. August 1913 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. Th. Heemskerk (AR) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1909: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 5,8 Millionen Einwohner.
      • 15. März » Das erste Sechstagerennen des Radsports in Europa findet in den Berliner Ausstellungshallen am Zoo statt.
      • 30. März » Die Queensboro Bridge über den East River wird für den Verkehr geöffnet. Sie verbindet die Stadtteile Manhattan und Queens in New York City.
      • 3. August » Mit der Verabschiedung von Vereinsstatuten wird Honvéd Budapest als Kispesti Atlétikai Club offiziell gegründet.
      • 1. Dezember » Die Western Pacific Railway eröffnet die rund 1500km lange Eisenbahnstrecke von Salt Lake City nach San Francisco für den Güterverkehr.
      • 1. Dezember » In der Galerie Heinrich Thannhausers wird die erste Ausstellung der Neuen Künstlervereinigung München eröffnet.
      • 4. Dezember » Die frankophone kanadische Eishockey-Mannschaft Le Club de Hockey Canadien, seit 1917 als Gründungsmitglied in der nordamerikanischen Eishockeyliga NHL und eines der erfolgreichsten Teams in deren Geschichte, wird in Montréal gegründet.
    • Die Temperatur am 24. Juni 1931 lag zwischen 10,6 °C und 17,5 °C und war durchschnittlich 13,5 °C. Es gab 1,1 mm Niederschlag während der letzten 0.1 Stunden. Es gab -0.1 Stunden Sonnenschein (0%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Norden. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 10. August 1929 bis 26. Mai 1933 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck III mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1931: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 7,9 Millionen Einwohner.
      • 5. März » Am Deutschen Theater Berlin wird Carl Zuckmayers Schauspiel Der Hauptmann von Köpenick in der Regie von Heinz Hilpert mit Werner Krauß in der Titelrolle uraufgeführt.
      • 9. März » Ernst Ruska testet das erste von ihm gemeinsam mit Max Knoll entwickelte Elektronenmikroskop, also ein Gerät, welches mit Elektronen statt mit Licht die Proben abtastet. Er erhält dafür 1986 den Physiknobelpreis.
      • 20. März » Das Berliner Tageblatt beginnt mit dem Vorabdruck von Tucholskys Erzählung Schloß Gripsholm.
      • 31. August » Nach 4.320.446 gebauten Fahrzeugen stellt die Ford Motor Company die Produktion des Modells A ein. Modell B löst die Serie ab.
      • 26. Oktober » Der britische Doppeldecker De Havilland DH.82 Tiger Moth Tiger Moth („Bärenspinner“) absolviert seinen Erstflug.
      • 19. November » Earle Haas beantragt für den von ihm entwickelten Tampon mit Einführhilfe Patentschutz.
    • Die Temperatur am 17. Februar 1970 lag zwischen -11.2 °C und 2,3 °C und war durchschnittlich -4.3 °C. Es gab 4,6 mm Niederschlag während der letzten 8,3 Stunden. Es war Halb- bis Schwerbewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süden. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 5. April 1967 bis Dienstag, 6 Juli, 1971 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Jong mit P.J.S. de Jong (KVP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1970: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 13,0 Millionen Einwohner.
      • 13. Februar » Black Sabbath, das Debütalbum der gleichnamigen Band, erscheint und läutet das Zeitalter des Heavy Metals ein
      • 7. März » In der japanischen Stadt Kamakura verkehrt erstmals die Hängebahn Shōnan Monorail.
      • 7. Oktober » Mit dem Nationalpark Bayerischer Wald wird der erste Nationalpark der Bundesrepublik Deutschland eröffnet.
      • 9. Oktober » Kambodscha wird zur Republik erklärt. Damit endet die fast tausendjährige Monarchie in Kambodscha.
      • 31. Oktober » Der Deutsche Fußball-Bund (DFB) hebt sein 1955 erlassenes Verbot des Frauenfußballs wieder auf.
      • 2. Dezember » Die US-amerikanische Umweltschutzbehörde Environmental Protection Agency (EPA) wird gegründet.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Van der Veld

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van der Veld.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van der Veld.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van der Veld (unter)sucht.

    Die Stamboom familie Van der Veld-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    John van der Veld, "Stamboom familie Van der Veld", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-van-der-veld/I500007.php : abgerufen 5. Juni 2024), "Klaas van der Veld (1909-1970)".