Familienstammbaum Familie Croon uit Rozendaal » Antonij Goejer (1858-1928)

Persönliche Daten Antonij Goejer 

Quelle 1

Familie von Antonij Goejer

Er ist verheiratet mit Alida Maria Petronella Janzen.

Sie haben geheiratet.


Kind(er):



Notizen bei Antonij Goejer

Jeugdherinneringen aan Oma en Opa Goejer, door Ru Ovezal

Ik schrijf wel Oma en Opa, maar in mijn jeugd, in de jaren ?20 en ?30 zeiden we Groomoe en Groova!

Zij woonden bij de geboorte van zijn dochter Alida Maria Petronella op de Rozenstraat 213 te Amsterdam.

Mijn oudste herinneringen gaan terug naar circa 1926.

Opa en Oma woonden toen aan de Leidsekade in Haarlem, dichtbij de tramremise van de Blauwe tram, die van Amsterdam naar Zandvoort reed en vóór hun huis voorbijkwam. Dat huis stond in een rij. In dat huis heeft mijn opa mij dammen geleerd en we wandelden met hem (we is Lenie en ik) over een bruggetje en door een straat naar de Haarlemmerhout. We gingen er vanuit Amsterdam heen of met de trein, of met de tram. Die begon in Amsterdam in de Spuistraat bij het Spui en had smal spoor, smaller dan dat van de stadstram in Amsterdam. Daardoor lagen er op de Rozengracht (gedempt) drie rails in plaats van twee in beide richtingen. Vanaf de Admiraal de Ruyterweg volgde de tram zijn eigen baan via Sloterdijk en Halfweg naar Haarlem. Zoals de trambaan door Haarlem kronkelde was spectaculair, met hoeken van 90°. Meestal bestond de tram uit drie grote tramstellen, die in zo’n bocht haaks op elkaar kwamen te staan. Maar een ontsporing heb ik nooit meegemaakt.

Het grote tramstation was in Haarlem in de Tempelierstraat. Daar kon worden overgestapt naar Leiden en op een stadskringlijntje.

Het was er meestal een drukte van belang, zeker zomers als er veel trams naar Zandvoort reden.

Door het smalle spoor hadden de toch brede tramwagens van Amsterdam naar Haarlem een ietwat wiegelende gang. De interieurs waren mooi en comfortabel; sommige trams hadden stoelen en banken met rieten zittingen.

Maar we gingen ook per trein. De brede wagons met een middenpad hadden 2-zits en 30zits houten banken. De trein had geen tussenstops en was dus vlugger. Haarlem had en heeft en heel mooi station. Per tram dan verder naar Opa en Oma.

Naar de tram of trein gingen we (in Amsterdam) met bus K langs de Amstel naar het Tulpplein (Amstel Hotel) en daar stapten we over in tramlijn 11, die via de Utrechtsestraat en Rokin en Damrak naar het Centraal Station reed. Nooit zal ik vergeten dat er eens, terugkomend uit Haarlem, op de hoek van Dam en Damstraat een uitslaande brand was met grote vlammen. Zoiets spectaculairs gaat nooit meer van je netvlies af.

Mijn opa was een lieve oude man met grijze krullen, zo herinner ik mij hem als klein jongetje. Ik was pas 7 toen hij in 1928 overleed.. Zijn kleinkinderen waren niet zo lief, hielden op verjaardagen wel van elkaar achternazitten, en zo is het gebeurd dat mijn nichtje Ada een theeketel met kokend water over haar heen kreeg. Die ketel stond op de kachel. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Het zal wel een verjaardag geweest zijn, zodat kinderen en kleinkinderen er allemaal (of althans velen) bij waren. Voor zo’n verjaardag moest ik uiteraard passende kinderkleding dragen . Zoals een mooi wit/blauw- gestreept matrozenpakje met een grote kraag, een korte broek en lange zwarte kousen. Ja, mijn moeder wou met haar kinderen goed voor de dag komen!

Was bij huwelijk stoker (bij de marine?) in Den Helder

Was later brandweerman/stoker bij de brandweer te Amsterdam..

Woonde bij de geboorte van zijn dochter Alida Maria Petronella op de R ozenstraat 213 te Amsterdam.

 

Jeugdherinneringen aan Oma en Opa Goejer, door Ru Ovezal.

 

Ik schrijf wel Oma en Opa, maar in mijn jeugd, in de jaren ?20 en ?30 zeiden we Groomoe en Groova! Mijn oudste herinneringen gaan terug naa r circa 1926. Opa en Oma woonden toen aan de Leidsekade in Haarlem, di chtbij de tramremise van de Blauwe tram, die van Amsterdam naar Zandvo ord reed en vóór hun huis voorbijkwam. Dat huis stond in een rij. In d at huis heeft mijn opa mij dammen geleerd en we wandelden met hem (we is Lenie en ik) over een bruggetje en door een straat naar de Haarlemm erhout. We gingen er vanuit Amsterdam heen of met de trein, of met de tram. Die begon in Amsterdam in de Spuistraat bij het Spui en had smal spoor, smaller dan dat van de stadstram in Amsterdam. Daardoor legen e r op de Rozengracht (gedempt) drie rails in plaats van twee in beide r ichtingen. Vanaf de Admiraal de Ruyterweg volgde de tram zijn eigen ba an via Sloterdijk en Halfweg naar Haarlem. Zoals de trambaan door Haar lem kronkelde was spectaculair, met hoeken van 90°. Meestal bestond d e tram uit drie grote tramstellen, die in zo?n bocht haaks op elkaar k wamen te staan. Maar een ontsporing heb ik nooit meegemaakt.

Het grote tramstation was in Haarlem in de Tempelierstraat. Daar kon w orden overgestapt naar Leiden en op een stadskringlijntje.

Het was er meestal een drukte van belang, zeker zomers als er veel tra ms naar Zandvoort reden.

Door het smalle spoor hadden de toch brede tramwagens van Amsterdam na ar Haarlem een ietwat wiegelende gang. De interieurs waren mooi en com fortabel; sommige trams hadden stoelen en banken met rieten zittingen.

Maar we gingen ook per trein. De brede wagons met een middenpad hadde n 2-zits en 30zits houten banken. De trein had geen tussenstops en wa s dus vlugger. Haarlem had en heeft en heel mooi station. Per tram da n veder naar Opa en Oma.

Naar de tram of trein gingen we (in Amsterdam) met bus K langs de Amst el naar het Tulpplein (Amstel Hotel) en daar stapten we over in tramli jn 11, die via de Utrechtsestraat en Rokin en Damrak naar het Centraa l Station reed. Nooit zal ik vergeten dat er eens, terugkomend uit Haa rlem, op de hoek van Dam en Damstraat een uitslaande brand was met gro te vlammen. Zoiets spectaculairs gaat nooit meer van je netvlies af.

 

Mijn opa was een lieve oude man met grijze krullen, zo herinner ik mi j hem als klein jongetje. Ik was pas 7 toen hij in 1928 overleed.

Zijn kleinkinderen waren niet zo lief, hielden op verjaardagen wel va n elkaar achternazitten, en zo is het gebeurt dat mijn nichtje Ada ee n theeketel met kokend water over haar heen kreeg. Die ketel stond op de kachel. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Het zal wel een verj aardag geweest zijn, zodat kinderen en kleinkinderen er allemaal (of a lthans velen) bij waren.

Voor zo?n verjaardag moest ik uiteraard passende kinderkleding dragen . Zoals een mooi wit/blauw- gestreept matrozenpakje met een grote kraa g, een korte broek en lange zwarte kousen. Ja, mijn moeder wou met haa r kinderen goed voor de dag komen!

 

Was bij huwelijk stoker (bij de marine?) in Den Helder

Was later brandweerman/stoker bij de brandweer te Amsterdam..

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Antonij Goejer?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!

Vorfahren (und Nachkommen) von Antonij Goejer

Antonij Goejer
1858-1928



Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. johannes Web Site, John Geuens, Antonij Goejer, xxx-template
    Toegevoegd via een Instant Discovery™
    Stamboom op MyHeritage.com
    Familiesite: johannes Web Site
    Stamboom: Geuens Family Tree - 2013-08-25 12-18-35 - 2014-05-24 10-17-29

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 17. September 1858 war um die 24,8 °C. Der Winddruck war 2 kgf/m2 und kam überwiegend aus Süd-Osten. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 55%. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 1. Juli 1856 bis 18. März 1858 regierte in den Niederlanden das Kabinett Van der Brugghen mit Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant) als ersten Minister.
  • Von 18. März 1858 bis 23. Februar 1860 regierte in den Niederlanden die Regierung Rochussen - Van Bosse mit als erste Minister J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) und Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
  • Im Jahr 1858: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
    • 13. Februar » Auf der Suche nach der Quelle des Nils dringen die britischen Afrikaforscher Richard Francis Burton und John Hanning Speke als erste Europäer zum Tanganjikasee vor.
    • 16. Februar » Nahe bei Xanten finden sechs Fischer im Ufergelände des Rheins den Xantener Knaben, eine bronzene Statue aus römischer Zeit.
    • 2. Juni » Der Komet Donati (C/1858L1), einer der Großen Kometen des 19. Jahrhunderts, wird vom italienischen Astronomen Giambattista Donati entdeckt. In den Folgemonaten ängstigt sich die Bevölkerung angesichts der mit bloßem Auge sichtbaren Himmelserscheinung vor drohendem Unheil.
    • 11. September » Eine vierköpfige Bergsteigergruppe steht erstmals in den Walliser Alpen auf dem Dom, dem höchsten Berg, der vollständig innerhalb der Schweiz liegt.
    • 13. September » Bei dem durch ein Feuer an Bord verursachten Untergang des deutschen Passagierdampfers Austria sterben 471 Passagiere und Besatzungsmitglieder.
    • 24. Oktober » Das Bethaus der Baptisten in Jever wird seiner Bestimmung übergeben. Mitbeteiligt an den Einweihungsfeierlichkeiten sind Johann Gerhard Oncken und Julius Köbner sowie der Missionar August Friedrich Wilhelm Haese. Es handelt sich bei dem Bethaus um eine der ältesten Baptistenkirchen in Kontinentaleuropa.
  • Die Temperatur am 31. März 1928 lag zwischen 2,5 °C und 10,9 °C und war durchschnittlich 6,8 °C. Es gab 0.7 mm Niederschlag. Es gab 0.7 Stunden Sonnenschein (5%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Osten. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 8. März 1926 bis 10. August 1929 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Geer I mit Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1928: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,6 Millionen Einwohner.
    • 23. Januar » Die Besucher der Berliner Piscator-Bühne erleben in Uraufführung Die Abenteuer des braven Soldaten Schwejk, nach dem von Jaroslav Hašek verfassten Roman.
    • 11. Februar » Der Schweizer Bundespräsident Edmund Schulthess eröffnet die II. Olympischen Winterspiele in St. Moritz, die bis zum 19. Februar dauern werden.
    • 19. April » Über 70 Jahre nach Beginn des Projekts und 40 Jahre nach dem Erscheinen des ersten Bands kommt der letzte Band des New English Dictionary heraus, der heute als Oxford English Dictionary bekannt ist.
    • 26. Mai » Das Messegelände Brünn wird eröffnet.
    • 10. November » Die Vossische Zeitung in Berlin beginnt mit dem Vorabdruck des Romans Im Westen nichts Neues von Erich Maria Remarque. Ihre Auflage steigt rapid, die Zeitung kommt aus den roten Zahlen.
    • 10. November » Shōwa-Zeit: Hirohito wird zum Tennō gekrönt, nachdem er bereits am 25. Dezember 1926 den japanischen Kaiserthron bestiegen hat.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Goejer

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Goejer.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Goejer.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Goejer (unter)sucht.

Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Huib Croon, "Familienstammbaum Familie Croon uit Rozendaal", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-croon/I509014.php : abgerufen 7. Mai 2024), "Antonij Goejer (1858-1928)".