Genealogie familie Alsemgeest » Jan Andriesz "Johan" van Aller (1589-1651)

Persönliche Daten Jan Andriesz "Johan" van Aller 

  • Spitzname ist Johan.
  • Er wurde geboren Juni 1589 in Oudewater.
    Is op 9-10-1623 34 jaar oud
    Leeftijd bij overlijden: 62 jr 3 maanden en 2 weken
  • Berufe:
    • Ab 1613 Brouwer.Quelle 1
      Brouwer te Oudewater
    • Ab 8. Juni 1616 Notaris.Quelle 2
      Jan van Aller Andrieszoon werd als notaris geadmitteerd door het Hof van Holland 8 Juni 1616. Hij woonde toen te Oudewater in de Wiijngaardstraat.
      In het voorjaar van 1618 vestigde hij zich als notaris te Rotterdam, vooraan, d.w.z. bij de Markt , in het Hang en was daar als zoodanig werkzaam tot begin September 1651
      Er is een notarieel archief van Jan van Aller te Oudewater (van 16-6-1616 tot en met 27-12-1617)
      In 1620 wordt hij procureur voor de vierschaar der Stadt Rotterdam genoemd (ONA Utrecht)
  • Funktion Ab 1626: Procureur voor de vierschaer te Rotterdam.Quelle 3
  • Eintrag Ab 24. Oktober 1610: Testament.Quelle 4
    ONA Utrecht 24-10-1610: Testament van Florentina van der Laan huisvrouw van Johan van Aller, wonend te Oudewater. Haar man is voor de helft erfgenaam en zij regelt ook voor haar descendenten.
  • Eintrag von 1611 bis 1616: Begraven kinderen.Quelle 5
    Oudewater NH kerk;
    begraven in graf 9 (den twaalfden regel):
    niet met name genoemde kinderen van Jan van Allen begraven op 10-6-1611, 4-8-1615 en 18-9-1616
  • Eintrag Ab 9. April 1611: Verkoop uit nalatenschap.Quelle 6
    ORA Leiderdorp Nr. 1 folio 1 d.d. 09-04-1611.
    IJsbrant Dircksz. Visscher testamentaire mede voogd over de 4 nagelaten weeskinderen van Willem van Craecken van der Laen en Margriet Bijman Sijmon Pouwelsdr., te weten Philippina 21 jaar gehuwd met Adriaen Andriesz. van Zwieten, Geertruijt 19 jaar, Florentina 18 jaar gehuwd met Jan van Aller en Margriet 15 jaar, geassisteerd met Dirck van Sonnevelt als naaste bloedverwant, verkopen aan Thomas Jansz. van Zwieten wonende Amsterdam, een partij land aan verschillende kampen in Achthoven, groot in het geheel 16 morgen, zijnde leenland van de Domproosdij van Utrecht, de jongste brief in dato 06-11-1604. Groot volgens meting door Jan Pietersz. Dou landmeter van Rijnland, 17 morgen 2 hond 84 roe. Belend in het geheel ten NW: de weduwe en erfgenamen van Sijmon Hendricksz. en ten ZO: de weduwe en erfgenamen van jonkheer Peter van der Does, strekkende voor uit de Rijn tot achter aan de achterdijk of Ruijchkade. Het geheel is in gebruik bij Jan IJsbrantsz. wonende Zevenhuizen. Een gedeelte van ½ hond van de Achterdijk is in erfpacht uitgegeven aan Arent Jansz. wonende in Achthoven, volgens de brief van 05-01-1591 tegen f 2 per jaar. Welk leenland door Willem van Craecken van der Laan is verbonden bij de verkoop van een huis en erf te Leiden op de Korte Nieuwe Veststraat aan Cornelis Claes Lambertsz. van Zwieten, alsmede voor de waring van een woning en landen in de Lage Waard te Koudekerk, zijnde leengoed en nog voor 10 gaarden veenland te Herinckhuizen in Noord-Holland en nog voor de waring van een woning van 5 morgen 1½ hond land (waarvan 7½ leenland) in Oegstgeest op de Lage Morsch, verkocht aan Cors Hendricksz. Voorn. Jan IJsbrantsz. heeft op eigen kosten op het verkochte, een huis gebouwd. Het geheel is betaald met een schuldbrief van f 9.050.
  • Eintrag Ab 16. Oktober 1613: Ontvangst uit nalatenschap.Quelle 7
    Weeskamer Leiden (303) f. 293 d.d. 16-10-1613: Jan van Geesdorp deurwaarder van het Hof van Holland getrouwd met Gertruijd van der Laen, Jan van Aller brouwer te Oudewater getrouwd met Florentia van der Laen en mr. Stephan van de Werve advocaat voor het Hof van Holland getrouwd met Margareta van der Laen, wezende hun comparanten huisvrouwen voorn. kinderen van Willem van Kraken van der Laen en Margareta Bijman Simonsdr. beide zaliger hebben ontvangen etc. […] volgens kavelcedulle d.d. 23-4-1613.
  • Eintrag Ab 1615: Verhuur onroerend goed te Zoeterwoude.Quelle 8
    ONA Leiden 5-9-1615: Johan van Geesdorp getrouwd met Geertruijt van Craecken van der Laen en Johan van Aller als man en voogd van Florentia van der Laen, verhuren aan Joost Jacobsz van der ..., een woning met 20,5 morgen land te Zoeterwoude, met het huis, schuur, barg, laatst in huur gebruikt door Jacob Sijbrantsz zijn vader
  • Eintrag Ab 1615: Vicarie / kapel in de Pieterskerk te Leiden.Quelle 9
    10.7.1615
    Andries van Aller
    De Ridderschap etc Doen te weeten dat wij op t oitmoedich vertooch ons gedaen bij Johan van Aller brouwer tot Oudewater hoe dat aen Philippina van Craecken van der Laen sijne huysvrouw suster mits den overlijden van Heer Cornelis Jansz Slootgen gecommen was de ghifte van seeckere vicarye geintituleert Joannis Baptiste gelegen tot Leyden in de Pieters kercke, De voorsz vicarye van wegen de voorn Philippina van Craecken van der Laen gegundt en gegeven was aen des suppliants soone geneampt Andries van Aller, op dat hij etc. in date den VIIJ deser maent van July, Versouckende etc.

    1666
    55. De Staten etc doen te weten, Naedemael Ons vertoont is bij Theodora Brugge weduwe wijlen Mr Pieter van der Werve in sijn leven advocaet woonende tot Haerlem, als moeder en voochdesse van Jan van de Werve haer minderjarich soontge, dat Geertruijt van Craecke van der Laen weduwe wijlen Johan van Geesdorp in sijn leven schepen van S'Gravenhage wesende naeste descendent van wijlen Johan Heerman seeckere vicarie geintituleert Johannis baptista bij den selven Johan Heerman op den 21sten September 1410 in de St Pieters kercke tot Leijden gefundeert, mits t overlijden van de laetste possesseur Andries van Aller vacerende, op den 8sten April lestleden hadde geconfereert aen haer suppliantes soontge.
  • Eintrag von 1619 bis 1623: Erfeniskwestie overleden kinderen.Quelle 3
    ONA Rotterdam
    18-6-1619: Jacob Andriesz van Goch Raet en Vroetschap en Adriaen van Aller timmerman machtigen Franck Vermoelen procureur te Leyden om namens hen op te treden tegen Jan van Geesdorp, zwager van Jan van Aller, en diens vrouw Florentina van Craecken van der Laenen van het gerecht van Soeterwoude in verband met de naasting van de helft van een woonhuis met landerijen in het Ambacht van Soeterwoude comparanten treden op als curators over de kinderen van genoemde Jan van Aller en Florentina van Craecken van der Laenen

    8-7-1621: Jacob Andriesz van Goch raet en vroetschap Adriaen van Aller curators over de kinderen van Jan van Aller en zijn vrouw Florentina van Craecken van der Laen sluiten een overeenkomst met Jan van Geesdorp en Pieter Arensz Deymann out burgemeester Leyden met machtiging aan Johan van Soutelande procureur Dirck Boot procureur Betreft regeling van een geschil over de naasting van een hoeve met 20 morgen land te Soeterwoude

    11-7-1623: Jan van Aller Andriesz, notaris, herroept de machtiging die hij met Jacob Andriesz van Goch en Aryaen van Aller, als curatoren van zijn 3 onmondige kinderen, op 22 mrt j.l. heeft gegeven aan Jan van Soutelande en Dirck Boot, procureurs voor de Hoogen Rade van Hollant, o.a. met betrekking tot een contract tussen hem en zijn vrouw Florentina van Craecken van der Laen als erfgen. van 2 van hun overleden kinderen ter ene zijde en Jan van Geesdorp, deurwaarder, en Pieter Adrijaensz Deyman, out-burgemeester van Leyden, ter andere zijde, aangaande het recht van naasting van de helft van een woning met 20 morgen en drie hont land in Soeterwoude dat aan de voorn. Geesdorp is verkocht.
  • Eintrag Ab 9. Oktober 1623: Getuige.Quelle 3
    ONA Rotterdam 9-10-1623: Daniel Barthoutsz, steencooper, 42 jr, zijn vrouw Maertgen Jans, 41 jr, Jan Andriesz van Aller, notaris, 34 jr, Elisabeth Danielsdr, vrouw van Claes van Veenhuysen, 25 jr, en Barthoudt Danielsz, crudenier 20 jr, verklaren op verzoek van Maria Corstiaensdr van Hoochstraeten, weduwe van Isbrant Reyniersz van Beaumont dat Pieter Jansz Blanckert cruydenier en Mathijs Thyelmansz maeckelaer, van Maria Corstiaensdr het huis het Moriaenshooft en het Suyckerhuys hebben gekocht op voorwaarde dat die voor Rijck Adriaensz zijn en niet voor Jan Reyniersz van Beaumont, broer van haar man, of voor Reyer Maertensz of diens vrouw.
    De kooppenningen zijn voor Maertgen Pietersdr Varicx.
  • Eintrag Ab 6. Juli 1624: Ontvangst legaat.Quelle 3
    ONA Rotterdam 6-7-1624: Johan van Aller, notaris, bevestigt als man van Florentina van Craecken van der Laen, nagelaten dochter van wijlen jonckheer Willem van Craecken van der Laen, te hebben ontvangen van Pieter Willemsz van der Mij, wed. en erfgen. van Agneta van Sonnevelt, won. te Leyden, een bedrag van 300 gld. aan zijn vrouw gelegateerd bij codicil en testament gepasseerd op 2 september 1622 resp. 20 mei 1622 t.o.v. notaris Jacob Jansz Verwey te Leyden.
  • Eintrag Ab 27. Mai 1628: Borg.Quelle 3
    Teuntgen Cornelisdr, vrouw van Jacob Pleunen won. aan de Rotte onder Sevenhuysen bevestigt schuldig te zijn aan Henrick Joppen, als pachter van de impost op de boter, een bedrag van 60 gulden als boete voor het frauduleus vervoeren 4 stukken boter.
    Mede compareren notaris Jan Andriesz van Aller, die zich borg stelt, en Jop Henricxz die de principale comparanten vrijwaring toezegt.
  • Eintrag von 1640 bis 1653: Zakelijke kwesties te Rotterdam.Quelle 3
    ONA Rotterdam
    6-2-1640: Johan van Aller, notaris, en procureur, man en voogd van Florentina van Craecken van der Laen, machtigt de heer van Kerckem, griffier van de stad Leijden, om van de heer van Banchem, gewezen griffier van de stad Leijden in ontvangst te nemen de opbrengst van de verkochte goederen van Phillips Govertsz, houtsager.

    25-10-1651: Florentina van der Laen, weduwe van Johan van Aller, in zijn leven notaris en procureur, machtigt haar zoon Adriaen van Aller, notaris om gifte en eigendom te krijgen van mr Karolus van Aller van een huis en erf aan de overzijde van de West Molensteeg (bij de Zijl). Karolus is gemachtigde van zijn broer Willem van Aller, die dit huis in bezit heeft. Willem heeft dit in 1647 verkocht aan wijlen zijn vader Joan van Aller. Florentina neemt hypothecaire leningen van 600 en 1.500 gld t.b.v. Aeckie Lucas, weduwe van Nicolaes Pedy, en David van den Mierop, over.
    Het pand grenst aan Pieter Borsele, makelaar, en Joris Arentsz Besaen, schilder.

    22-11-1651: Florentina van Kraecken van der Laen -weduwe van Joan van Aller, i.l. notaris en procureur- machtigt Michel Hannot, herbergier in 't Schilt van Vranckrijck te Leiden om bij de weeskamer aldaar van secretarissen Rippert van Groenendijk of Johan van Walwijk geld van rentebrieven te innen.
    De brieven zijn ten laste van resp. Joris Engelsz, swartverwer, en Cornelis Rommersz, metselaar.
    De laatste is afgelost door Aechgen Lambers als gecondemneerde.
    Ook vermeld op 11-11-1651

    14-3-1652: Florentina van Kraken (Craecken) van der Laan, weduwe van Joan van Aller, notaris, verhuurt aan Huijch Willems, tuinder, wonend in het Zwaanshals, haar tuin met 3 speelhuisjes enz. in Crooswijk aan de westzijde van de Laan, door Eeuwout van Bijlwerf uitgegeven, voor 5 jaar en voor 70 gulden per jaar.
    Belendingen: ten oosten de tuin van de weduwe van Abraham van Wouw en ten westen het land van de weduwe vanb Isbrant Adriaans, brouwer, strekkend tot het gasthuisland.

    19-6-1652: Florentina van Craecken van der Laen, wed. van notaris Johan Andriesz van Aller, bekent dat haar man volgens een onderhandse akte van 8.4.1648, 500 gld. schuldig is aan zijn neef Pieter Maertensz van der Hoochcamer, burgemeester te Oudewater, waarop tot op heden niets is afgelost.
    Haar zoon, Adriaen van Aller stelt zich borg voor de betaling van de hoofdsom en de rente. Tevens heeft zij aan de voorn. Hoochcamer voorgedragen een obligatie d.d. juni 1651, groot 550 gld. t.b.v. Michiel Hannot te Leiden.

    5-3-1653: Jacob Cornelisz van der Slooth machtigt Arent Sonnemans, klerk ter secretarie, om namens hem voor de schepenen zijn huis en erf aan de Nieuwstraet, dat in de Westmolensteeg of Westmolenstraet, zijn looierij en erf aan de oostzijde van de Pannekouckstraet en zijn goederen als borg te stellen voor de betaling van brieven van totaal 4000 gulden. Hierbij zijn de penningen 20 betrokken, die zijn zoon Hubrecht van der Sloot uit de koop van een huis en erf in het Hang van ten behoeve van de crediteuren van wijlen notaris Jan Andriesz van Aller voor de schepenen zal verlijden.

    27-5-1653: David van de Mierop, coopman te Amsterdam, is houder van een rentebrief van 1500 gulden, opgesteld op 08-07-1626 door Joost Cornelis Rotshouck, schoenmaker, ten profijte van de kinderen van Clara Davits Verdonck, van wie Johan van de Mierop, schepen, de vader was. Hij heeft de rentebrief, opgemaakt vanwege de koop van een huis aan de westzijde van de Molensteech, die het laatst in bezit is geweest van Jan Andriesz van Aller of diens weduwe, in handen gekregen na een deling met zijn broers. Het huis, dat als onderpand diende, wordt nu bij executie verkocht. Hij machtigt Pieter Verbiest, coopman, om uit handen van Willem van der Aa, secretaris, de gelden te ontvangen waarop hij recht heeft
  • Eintrag Ab 3. September 1647: Akte m.b.t. voorgenomen huwelijk.Quelle 8
    ONA Leiden 3-9-1647: Mr Johan van Aller, notaris en procureur te Rotterdam als vader van zijn minderjarige zoon meester Karolus van Aller, doctor in beijde de rechten, geboren te Rotterdam en Gerrit Loffrijs, als aangehuwde oom en voogd over juffrouw Anna van Grootelande, minderjarige dochter wonend te Leijden. Zij stemmen toe in het huwelijk van Karolus en Anna. Zij verzoeken aan de eerwaardige heren van de gereformeerde kerken de Leiden en Rotterdam over te gaan tot de huwelijksproclamatiën. Karolus en Anna verklaren elkaars geliefde te zijn.
    Akte opgemaakt ten huize van Gerrit Loffrijs gelegen aan den Nieuwen Rijn.
  • Eintrag Ab 2. Dezember 1649: Machitiging.Quelle 3
    ONA Rotterdam 2-12-1649: Adriaen van Aller, notaris, en Karolus van Aller, doctor in beide rechten, machtigen hun vader Johan van Aller, notaris en procureur, om voor het gerecht van Leijden hun recht te doen gelden op de goederen van hun schoonvader Cornelis van Grootelande
  • Eintrag Ab 18. September 1651: Testament.Quelle 3
    ONA Rotterdam 18-9-1651: Johan van Aller, notaris, en Florentina van Craecken van der Laen herroepen hun besloten testament, gepasseerd voor notaris Niclaes Vogel en hun testament, gepasseerd voor notaris Jan Antonisse UUttewael te Utrecht, van 24-10-1610, en benoemen elkaar tot erfgenaam. Zij maken bepalingen ten aanzien van de gehuwde kinderen, Andries van Aller, Willem van Aller, Aerijanus van Aller, die voor notaris hebben gestudeerd, Karolus van Aller, die voor advocaat heeft gestudeerd, en Hester van Aller en Margrieta van Aller. Zij benoemen elkaar tot voogd over de jongste kinderen, Adrijana van Aller en Jan van Aller voor wie eveneens bepalingen worden gemaakt.
  • Eintrag Ab 30. November 1651: Vermeld in machtiging.Quelle 10
    ONA Oudewater, 30-11-1651: Pieter Maertens van de Hoochcamer, oud burgemeester en nu raad en schepen van Oudewater machtigt Johan van Weel notaris en procureur voor het Gerecht van Rotterdam, om uit zijn naam penningen in te vorderen van de weduwe op de boedel van Jan van Aller Andriesz, in zijn leven mede notaris en procureur te Rotterdam.
  • Eintrag Ab 26. Oktober 1652: Voogdij.Quelle 11
    Weeskamer Rotterdam 26-10-1652: Adriaen van Aller en Servaes Hannot, procureur binnen deser stede, zijn geord. als voogden over de weeskinderen van Jan van Aller en Florentina van der Laer, beide zal. ged., enz.
  • Eintrag Ab 15. August 1653: Machtiging.Quelle 3
    ONA Rotterdam 15-8-1653: Koos Adriaensz, voerman, machtigt zijn zwager Leendert Willemsz de Kikker, schoolmeester, om een schuldrentebrief van 119 gulden te verlijden ten behoeve van Jan van Aller, minderjarige zoon van Jan van Aller, notaris en procureur, en Florentina van Kraken van der Laen, die beiden overleden zijn, wegens het lenen van geld.
    De brief wordt verzekerd op zijn huis en erf aan de westzijde van de Nieuwe Vranckestraet, belend door Adriaen Gerrebrantsz ten noorden, Pleunis Pleunisz ten zuiden en achter door het erf van Govert Abelsz, mandemaker.
  • Er ist verstorben am 10. Oktober 1651 in Rotterdam, er war 62 Jahre alt.Quelle 12
    Hier leyt begraven Jan van Aller Andriessoon obyt in Rotterdam den 10en Octobris anno 1651.
    22. Wapen: een ossenkop; helmteeken een ossenkop (Van Aller?)
    De datum 10 oktober is ook vermeld in de memorie Van der Laen. Hij was oud 62 jaar, 3 maanden en 2 weken
    15-10-1651 begraven Jan van Aller in de Noorderkerck, eijgen graf 3-0-0
  • Er wurde beerdigt am 15. Oktober 1651 in Oudewater, NH kerk.Quelle 12
  • Ein Kind von Andries van Aller und Lijsbet Cornelisdr van Marcken
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 22. Februar 2024.

Familie von Jan Andriesz "Johan" van Aller

Er ist verheiratet mit Florentina van Kraken van der Laan.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 3. August 1610 in Leiden erhalten.Quelle 8

Sie haben geheiratet am 28. August 1610 in Leiden, er war 21 Jahre alt.Quelle 8

Jan Andriesz van Allaert, jongman van Oudewater, vergez. met Lijsbeth Cornelisdr, zijn moeder en Adriaen van Tetroede zijn bekende; Florentijna van der Laen, jongedochter van Leijden, vergez. met Marijtge Sijmonsdr. haar moeije,

Kind(er):

  1. Margareta van Aller  1612-< 1626
  2. Andries van Aller  1614-1655
  3. Willem van Aller  1615-< 1617
  4. Willem van Aller  1617-< 1622
  5. Willem van Aller  1622-1678
  6. Elijsabet van Aller  1624-< 1651
  7. Margrieta van Aller  1626-1701
  8. Adriaen van Aller  1627-1670 
  9. Hester van Aller  ± 1628-< 1654
  10. Heijnderich van Aller  1629-< 1651
  11. Karolus van Aller  1630-????
  12. Adriana van Aller  1634-????
  13. Jan van Aller  ± 1635-> 1653


Notizen bei Jan Andriesz "Johan" van Aller

De van Allers waren een Rotterdamsch notarisgeslacht. In 1650 waren er liefst drie notarissen van dien naam te Rotterdam. Het zijn Joan van Aller (1618- 1651), Willem van Aller (1640-1651) en Adriaen van Aller (1649-1670)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Andriesz "Johan" van Aller?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Andriesz "Johan" van Aller

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Weeskamer Leiden
  2. De Nederlandsche Leeuw
  3. SA Rotterdam
  4. Het Utrechts Archief
  5. FamilySearch
  6. hogenda.nl - HJ van der Waag
  7. hogenda.nl - T van der Vorm
  8. Erfgoed Leiden eo
  9. hogenda.nl - HB Eldermans
  10. hogenda.nl - CH van Wijngaarden
  11. hogenda.nl - M vd Tas
  12. hogenda.nl - PC Bloys van Treslong Prins

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Maurits (Huis van Oranje) war von 1585 bis 1625 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1610: Quelle: Wikipedia
    • 7. Januar » Galileo Galilei entdeckt die nach ihm benannten Galileischen Monde des Jupiter.
    • 6. Juni » Franz von Sales und Johanna Franziska von Chantal gründen in Annecy den Orden von der Heimsuchung Mariens.
    • 4. Juli » Die Russen und mit ihnen verbündete Schweden erleiden eine Niederlage in der Schlacht von Kluschino im Polnisch-Russischen Krieg. Dies hat Folgen für Zar Wassili IV., der kurz darauf gestürzt wird.
    • 17. Juli » Nach der Niederlage eines überlegenen russischen Heeres im Krieg mit Polen-Litauen wird Zar Wassili IV. von innenpolitischen Gegnern gestürzt, zu einem einfachen Mönch geschoren und ins Kloster verbannt.
    • 7. September » In der Duisburger Salvatorkirche findet die Erste Reformierte Generalsynode statt. Sie dauert bis 11. September und gilt als Geburtsstunde der Evangelischen Kirche im Rheinland.
    • 25. November » Nicolas-Claude Fabri de Peiresc entdeckt den Orionnebel.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1651: Quelle: Wikipedia
    • 1. Januar » Nachdem er das Scottish Covenant unterzeichnet und damit den Schotten Glaubensfreiheit zugesichert hat, wird Karl II. in Scone zum König von Schottland gekrönt. Es ist die letzte Königskrönung an diesem Ort.
    • 30. Juni » Die Schlacht bei Beresteczko endet mit einem Sieg der polnisch-litauischen Armee. Die Rebellionen im östlichen Landesteil Polen-Litauens erlahmen in der Folge, und der Chmelnyzkyj-Aufstand wird vorübergehend beendet.
    • 10. Juli » Die Türken werden bei Paros zur See von den Venezianern unter Lazzaro Mocenigo geschlagen.
    • 3. September » In der entscheidenden Schlacht des Englischen Bürgerkriegs bei Worcester besiegen die Parlamentstruppen unter Oliver Cromwell den neuen König Karl II., der sich nur mit Glück ins Exil retten kann.
    • 9. Oktober » Das englische Parlament unter Oliver Cromwell beschließt die Navigationsakte, nach der Waren nur noch auf englischen Schiffen oder denen der Ursprungsländer nach England eingeführt werden dürfen. Die strikte Umsetzung der Akte führt wenige Jahre später zum Ausbruch des Ersten Englisch-Niederländischen Seekriegs.
    • 1. Dezember » Die englische Navigationsakte tritt in Kraft. Danach dürfen Güter nur noch auf englischen Schiffen oder Schiffen der Herkunftsländer importiert werden. Das Gesetz brüskiert vor allem die Niederländer und führt wenige Monate später zum ersten Englisch-Niederländischen Seekrieg.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1651: Quelle: Wikipedia
    • 1. Januar » Nachdem er das Scottish Covenant unterzeichnet und damit den Schotten Glaubensfreiheit zugesichert hat, wird Karl II. in Scone zum König von Schottland gekrönt. Es ist die letzte Königskrönung an diesem Ort.
    • 28. Juni » Die Schlacht bei Beresteczko zwischen Polen-Litauen und einem Heer herangerückter Saporoger Kosaken und Tataren beginnt.
    • 10. Juli » Die Türken werden bei Paros zur See von den Venezianern unter Lazzaro Mocenigo geschlagen.
    • 3. September » In der entscheidenden Schlacht des Englischen Bürgerkriegs bei Worcester besiegen die Parlamentstruppen unter Oliver Cromwell den neuen König Karl II., der sich nur mit Glück ins Exil retten kann.
    • 9. Oktober » Das englische Parlament unter Oliver Cromwell beschließt die Navigationsakte, nach der Waren nur noch auf englischen Schiffen oder denen der Ursprungsländer nach England eingeführt werden dürfen. Die strikte Umsetzung der Akte führt wenige Jahre später zum Ausbruch des Ersten Englisch-Niederländischen Seekriegs.
    • 1. Dezember » Die englische Navigationsakte tritt in Kraft. Danach dürfen Güter nur noch auf englischen Schiffen oder Schiffen der Herkunftsländer importiert werden. Das Gesetz brüskiert vor allem die Niederländer und führt wenige Monate später zum ersten Englisch-Niederländischen Seekrieg.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Aller

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Aller.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Aller.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Aller (unter)sucht.

Die Genealogie familie Alsemgeest-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Henny Alsemgeest, "Genealogie familie Alsemgeest", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-familie-alsemgeest/I30169.php : abgerufen 20. September 2024), "Jan Andriesz "Johan" van Aller (1589-1651)".