Genealogie familie Alsemgeest » Adriaen van Aller (1627-1670)

Persönliche Daten Adriaen van Aller 

  • Er wurde getauft am 21. Oktober 1627 in Rotterdam.Quelle 1
    ger. doop getuige Maertge Janse Als moeder vermeld Louwerensie van de Laen (dezelfde als Florentiea van der Laer(.
  • Beruf: Ab 1661 Notaris.Quelle 2
    te Rotterdam
    Deze notaris werd als zodanig 8 juni 1665 op recommandatie van de magistraat van Veere gecreëerd door de Staten van Zeeland en 14 juli 1665 bij het Hof van Holland geadmitteerd. In het Zeeuws archief een archief van deze notaris van 1665 tot 1710
  • Eintrag Ab 26. Oktober 1652: Voogdij.Quelle 3
    Weeskamer Rotterdam 26-10-1652: Adriaen van Aller en Servaes Hannot, procureur binnen deser stede, zijn geord. als voogden over de weeskinderen van Jan van Aller en Florentina van der Laer, beide zal. ged., enz.

    In zijn rol als notaris nog diverse malen als voogd vermeld.
  • Eintrag von 1654 bis 1666: Testamenten.Quelle 1
    ONA Rotterdam 171 bl 333 15-aug-1654: Adriaen van Aller, notaris, herroept het testament dat hij met zijn huidige vrouw Alida Gerritsdr Loffrijs maakte, gepasseerd voor notaris Nicolaes Vogel op 18 Mei 1653. Het is in het Italiaans gesteld met opschrift "Christus is den hoeksteen der Salicheyt". In het testament wordt beschreven dat de voorkinderen van Adriaen van Aller uit zijn huwelijk met Christina Grootelande, met name Cornelia en Johannes van Aller, na zijn overlijden 600 gulden erven.
    Adriaen van Aller en zijn vrouw verklaren dat bij hun huwelijk gepasseerd voor notaris Arent Jochemsz te Leiden op 24 Januari 1653, is vasrgelegd dat uit de gehele boedel eerst de 600 gulden zal worden uitgekeerd voor de verzorging en leren, waarmee hij is belast bij testament van Christine Grootelande gepasseerd voor notaris Johan van Weel op 29 Maart 1650.
    Tot zijn erfgenamen benoemt hij zijn vrouw, zijn 2 voorkinderen en de kinderen van hem en zijn huidige vrouw. Tot voogden worden aangewezen zijn broer Karel van Aller, advocaat, en zijn zwager Servaes Hannot, procureur. Tevens herroept hij ook de codicillen gepasseerd voor notaris Johan van der Burcht op 23 September 1653.
    Tot de boedel behoren een huis genaamd de Groote St.Joris, staande aan de Blaak. Een aantal schilderijen die hij kreeg van van de moeder van Christina van Grootelande, gouden dukaten en sieraden van haar grootmoeder Adriana Woutersdr, zilveren voorwerpen, waaronder lepels gekregen als gift van Gerrit Jansz Loffrijs en zijn vrouw Geertuyt Jacobusdr en van zijn zuster Hester van Aller zal,. Voor zijn zoon Johannes van Aller is zijn kleding en een kast met boeken. Tot de boedel behoren verder nog,een Mariabeeld, een Tempeltje en een schilderij genaamd Salvator, gekomen van zijn (niet met name genoemde) moeder.
    Bij vooroverlijden van zijn vrouw en kinderen erven Karolus van Aller en zijn vrouw Anna Grootelande een helft en zijn zuster Margarets van Aller of haar kinderen een helft van de erfenis.
    Genoemd worden ook Gerrit van Aller en de evt. andere kinderen uit zijn huwelijk met Alida.
    De schilderijen zijn geschilderd door Pieter van Noort, Heyndrick van Vliet, Augustijn Vrol (een groot schilderij van zijn vader, moeder, zusters en broeders)

    31-jul-1664: Adriaen van Aller, notaris, benoemt tot erfgenamen zijn 2 voorkinderen uit zijn 1e huwelijk met Christina van Grootelande za. Deze moeten aan zijn nakinderen, uit zijn tegenwoordige huwelijk met Alida Gerrits Loffrijs, hun legitieme portie uitkeren.

    19-jun-1666: Adriaen van Aller, notaris, en zijn vrouw, Alida Loffrijs, maken hun testament. Hij benoemt zijn kinderen, tot zijn erfgenamen met een legaat aan zijn vrouw. Zij benoemt haar man tot erfgenaam.
  • Eintrag Ab 29. März 1654: Akkoord over nalatenschap Cornelis Claesz Roosendael.Quelle 4
    ONA Leiden 29-3-1654: Adriaen van Aller nots. publ. tot Rotterdam met zijn huisvrouw, Aeltge Gerritsdr Loffrijs, dochter en mede erfgename van zal. Gerridt Jansz Loffrijs. De testamentaire en codicilaire disposities van Gerrit Jansz Loffrijs zijn gevisiteerd. Gertgen Jacobsdr van Delmanhorst is mede erfgename en weduwe van Gerridt Jans Loffrijs. In goede vriendschap is een akkoord bereikt over de boedel.
    (moeilijk leesbare akte)
  • Eintrag Ab 20. April 1657: Schenking.Quelle 1
    ONA Rotterdam 20-04-1657 akte 2:
    Angeneta Heijndricxdr, vrouw van Joost Guldemont, wonend te 's Gravenhage, waarachtig patroon van zekere vicarije, gefundeerd door wijlen Arent Block Willemsz in Onze Lieve Vrouwenparochie of collegiaet kerk te Dordrecht op een zeker altaar door overlijden van Michiel Gerritsz de Bruijn verklaart te hebben geschonken op approbatie (goedkeuring) van ridderschap ..... de steden van Holland en West-Friesland ten behoeve van Gerrit Adriaensz van Aller, zoon van de notaris Adriaen van Aller, verwekt bij Alida Gerretsdr Loffrijs, zijn vrouw, haar comparantes neef, de goederen en inkomsten, de voorn vicarij behorende om die te mogen aanvaarden, de vruchten te ontvangen en gebruiken zoals in de brief aan voorn de Bruijn van 10-06-1638 is vermeld? Verscheen tevens de voorn Guldemont die de machtiging voor de donatie bevestigt.
  • Eintrag Ab 19. Mai 1661: Curator over goederen.Quelle 3
    Weeskamer Rotterdam: 19-5-1661: Mr. Carolus van Aller, adv.t., is geord. als curateur over de goederen, de kinderen van Alida Lofrijs, huisvrouw van Adriaen van Aller, notaris binnen dese stede, door doode en overlijden van Gerridt Jansz Lofrijs aanbestorven, en volgens diens testament, not. Arent Joachimsz Raven tot Leijden van 22-12-1653, in zekere zaak restitutie subject gemaakt, daarvan de voorn. Alida Lofrijs haar leven lang gedurende volgens dat testament, het vruchtgebruik is toebehorende, enz.
  • Eintrag Ab 1666: Schrijver van boek 'Inleydinge tot een openbaren beampt-schryver'.Quelle 5
    Het eerste deel van het boek bevat meer dan 450 pagina's.
    Het bevat oefeningen, instructies en examen voor notarissen, met adviezen van rechtsgeleerden en notarissen.
    Het boek is uitgegeven door Jannes Borstius te Rotterdam

    In 1671 is het boek weer uitgegeven
  • Eintrag Ab 18. März 1667: Testament.Quelle 1
    ONA Rotterdam 18-3-1667:
    Adriaen van Aller, notaris, en zijn vrouw, Susanna Hendrixdr Vogelvangers, maken hun testament. Hij benoemt zijn kinderen uit zijn 1e huwelijk met Christian van Grotlanden za., de kinderen uit zijn 2e huwelijk met Alida Lofrijs za., en de kinderen uit zijn tegenwoordige huwelijk, en zijn vrouw tot zijn erfgenamen. Zij benoemt haar man tot haar erfgenaam.
  • Er ist verstorben am 28. September 1670 in Rotterdam.
    Een dubbel kijst met ... voor Aderijaen van Aller den man van Susanna Hendrijcks in t Hanch ... en bij de Mart tot de notares Berck, zarck ...
  • Er wurde beerdigt am 30. September 1670 in Rotterdam.Quelle 1
  • Ein Kind von Jan Andriesz van Aller und Florentina van Kraken van der Laan
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 21. November 2023.

Familie von Adriaen van Aller

(1) Er ist verheiratet mit Christina van Grotelande.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 28. September 1649 in Leiden erhalten.Quelle 4

Sie haben geheiratet am 7. November 1649 in Rotterdam.Quelle 1

Adriaen van Aller notaris JM van Rotterdam, wonend in 't Hanch? met Jan van Aller zijn vader; Christina van Grootenlande JD van Leiden en wonend op de Langebrug met Geertruijt van Delmanhorst, haer moeije wonend op de Nieuwe Rijn
Sie haben in der Kirche geheiratet am 23. Oktober 1649 in Rotterdam.Quelle 1


Kind(er):

  1. Cornelia van Aller  ± 1650-????
  2. Jan van Aller  1651-????


(2) Er ist verheiratet mit Alida Gerritsdr Loffrijs.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 24. Januar 1653 in Leiden erhalten.Quelle 4

Adriaen van Aller, notaris, weduwnaar van Christina van Grotelande wonend tot Rotterdam, geassisteerd met Servaes Hanoth, zijn zwager wonend te Rotterdam; Alida Loffrijs, jongedr. van Leiden, wonend op den Rhijn, geassisteerd met Geertruijt van Delmanhorst, haar moeder (moet waarscchijnlijk haar stiefmoeder zijn) mede aldaar
Huwelijkse voorwaarden d.d. 24-1-1653 em 28-5-1653

Kind(er):

  1. Florens van Aller  ± 1657-> 1695
  2. Theodorus van Aller  1657-????
  3. Beatrix van Aller  1661-???? 
  4. Abraham van Aller  1663-????
  5. Christina van Aller  1664-????
  6. Anna van Aller  1666-????


(3) Er ist verheiratet mit Susanna Hendricks Vogelvangers.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 19. September 1666 in Overschie erhalten.Quelle 1

Sie haben in der Kirche geheiratet am 3. Oktober 1666 in Overchie.Quelle 1

Adriaen van Aller, weduwnaar van Alida Lofrijs, wonend in 't Hangh met Susanna Hendricks Vogelvangers, JD wonend in de Nieuw Vogelsangh

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Adriaen van Aller?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Adriaen van Aller

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. SA Rotterdam
  2. Diverse
  3. hogenda.nl - M vd Tas
  4. Erfgoed Leiden eo
  5. Google books

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) war von 1625 bis 1647 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1627: Quelle: Wikipedia
    • 16. Juli » Korsaren nehmen auf der südlich von Island gelegenen Inselgruppe Vestmannaeyjar einheimische Frauen und junge Leute gefangen, um sie in Nordafrika als Sklaven zu verkaufen. Andere Bewohner werden getötet.
    • 4. August » Die Belagerung von La Rochelle durch Ludwig XIII. beginnt.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1666: Quelle: Wikipedia
    • 30. März » Erik Niels Smit hisst im Auftrag des dänischen Königs Friedrich III. auf der Karibikinsel Saint Thomas den Danebrog. Das ist der Beginn der dänischen Kolonie Dänisch-Westindien.
    • 4. Juni » Der Menschenfeind (Le Misanthrope), eine Komödie in fünf Akten von Molière, wird in Paris uraufgeführt.
    • 2. September » In der Backstube eines königlichen Bäckers bricht der große Brand von London aus, der vier Tage lang wütet und die Stadt weitgehend zerstört.
    • 28. Oktober » In Den Haag bilden die Generalstaaten, Dänemark, der Große Kurfürst Friedrich Wilhelm von Brandenburg und der Herzog von Braunschweig-Lüneburg eine Quadrupelallianz, um die Stadt Bremen vor einem Zugriff Schwedens zu schützen.
    • 15. November » Nach fast einjähriger vergeblicher Belagerung der Stadt schließt Schweden mit Bremen den Frieden zu Habenhausen. Schweden unter General Carl Gustaf Wrangel beendet die Belagerung, während sich Bremen verpflichtet, bis zum Ende des Jahrhunderts auf die Reichsunmittelbarkeit zu verzichten.
    • 19. Dezember » Unter der Regentschaft von Schwedens minderjährigem König Karl XI. wird die Universität Lund gegründet.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1670: Quelle: Wikipedia
    • 29. April » Emilio Altieri wird als Kompromisskandidat im Alter von 80 Jahren zum Papst gewählt und nimmt den Namen ClemensX. an. Die laufenden Staatsgeschäfte überlässt er nach der Wahl einem Adoptivneffen, Kardinal Paluzzo Paluzzi Altieri degli Albertoni.
    • 2. Mai » Englands König KarlII. genehmigt der Hudson’s Bay Company in ihrer Gründungsurkunde den Handel mit Indianern an allen in die Hudson Bay mündenden Flüssen. Die Pelzhandelsgesellschaft zählt zu den weltweit ältesten bestehenden Unternehmen.
    • 1. Juni » Frankreich und England schließen den geheimen Vertrag von Dover, in dem König KarlII. von England verspricht, sich zum katholischen Glauben zu bekennen, und sich mit König LudwigXIV. von Frankreich gegen die Republik der Sieben Vereinigten Provinzen verbündet. Der Vertrag führt zwei Jahre später zum Holländischen Krieg.
    • 18. Juli » Der Vertrag von Madrid setzt den formellen Schlusspunkt unter den rund zehn Jahre zuvor beendeten Englisch-Spanischen Krieg. Jamaika und die Kaimaninseln werden als englischer Besitz von Spanien anerkannt; beide Parteien wollen den Handelsverkehr des Vertragspartners in der Karibik dulden.
    • 25. Juli » Kaiser Leopold I. weist die Juden aus der Wiener Leopoldstadt aus; sie müssen Österreich verlassen.
    • 14. Oktober » Molières Ballettkomödie Der Bürger als Edelmann wird im Schloss Chambord uraufgeführt.
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1670: Quelle: Wikipedia
    • 29. April » Emilio Altieri wird als Kompromisskandidat im Alter von 80 Jahren zum Papst gewählt und nimmt den Namen ClemensX. an. Die laufenden Staatsgeschäfte überlässt er nach der Wahl einem Adoptivneffen, Kardinal Paluzzo Paluzzi Altieri degli Albertoni.
    • 2. Mai » Englands König KarlII. genehmigt der Hudson’s Bay Company in ihrer Gründungsurkunde den Handel mit Indianern an allen in die Hudson Bay mündenden Flüssen. Die Pelzhandelsgesellschaft zählt zu den weltweit ältesten bestehenden Unternehmen.
    • 1. Juni » Frankreich und England schließen den geheimen Vertrag von Dover, in dem König KarlII. von England verspricht, sich zum katholischen Glauben zu bekennen, und sich mit König LudwigXIV. von Frankreich gegen die Republik der Sieben Vereinigten Provinzen verbündet. Der Vertrag führt zwei Jahre später zum Holländischen Krieg.
    • 18. Juli » Der Vertrag von Madrid setzt den formellen Schlusspunkt unter den rund zehn Jahre zuvor beendeten Englisch-Spanischen Krieg. Jamaika und die Kaimaninseln werden als englischer Besitz von Spanien anerkannt; beide Parteien wollen den Handelsverkehr des Vertragspartners in der Karibik dulden.
    • 25. Juli » Kaiser Leopold I. weist die Juden aus der Wiener Leopoldstadt aus; sie müssen Österreich verlassen.
    • 14. Oktober » Molières Ballettkomödie Der Bürger als Edelmann wird im Schloss Chambord uraufgeführt.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Aller

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Van Aller.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Van Aller.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Van Aller (unter)sucht.

Die Genealogie familie Alsemgeest-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Henny Alsemgeest, "Genealogie familie Alsemgeest", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-familie-alsemgeest/I30159.php : abgerufen 18. Juni 2024), "Adriaen van Aller (1627-1670)".