De temperatuur op 26 januari 1911 lag tussen 6,1 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 3,5 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Kroatische voetbalclub HNK Hajduk Split.
16 maart » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Vasas SC Boedapest.
8 april » In Leiden ontdekt Heike Kamerlingh Onnes supergeleiding.
16 juni » Oprichting van het technologiebedrijf IBM.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter J.R. Vermaat, "De geslachten Van der Maat", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/de-geslachten-van-der-maat/I4361.php : benaderd 26 maart 2023), "Maria Johanna van der Tol (1911-)".
Mis geen enkele nieuwe genealogische publicatie!
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.