De temperatuur op 17 februari 1888 lag rond de -0.3 °C. De winddruk was 25 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
1 april » In Rotterdam wordt voetbalclub Sparta opgericht.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
23 december » Vincent van Gogh snijdt een deel van zijn oor af.
Dag van overlijden 31 mei 1946
De temperatuur op 31 mei 1946 lag tussen 10,3 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 5,7 mm neerslag gedurende 3,9 uur. Er was 2,2 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Billy Davenport, "Davenport/Witcher Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/davenport-witcher-family-tree/P38.php : benaderd 13 mei 2025), "Canzadie Cook (1888-1946)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.