De temperatuur op 3 mei 1870 lag rond de 4,9 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 23 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
Trouwdag 24 september 1897
De temperatuur op 24 september 1897 lag rond de 16,5 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
19 mei » Oscar Wilde wordt vrijgelaten uit de gevangenis.
18 juli » In Parijs wordt het Parc des Princes officieel geopend.
31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
Dag van overlijden 20 maart 1945
De temperatuur op 20 maart 1945 lag tussen 5,5 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
5 mei » Bespreking over voorwaarden capitulatie van het Duitse leger in Nederland op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de basis voor Bevrijdingsdag.
7 mei » Schietpartij op de Dam in Amsterdam, waarbij meer dan 30 doden en 120 gewonden vallen.
1 juni » Eerste nummer van de Geldersch-Overijsselsche Courant, een krant voor de Noordelijke Achterhoek, Zuid-Twente met een aparte editie Haaksbergen, Diepenheim en Markelo.
5 december » Vijf Amerikaanse TBF Avenger bommenwerpers verdwijnen op mysterieuze wijze tijdens een routine-trainingsmissie in de Bermudadriehoek. Tijdens een reddingsoperatie om ze terug te vinden, verdwijnen nog eens zes vliegtuigen en 27 mensen.
24 december » Start van de uitzendingen van de Regionale Omroep Zuid (ROZ).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I294115.php : benaderd 30 april 2025), "Christina Helena de Goede de Koning (1870-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.