Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 29 april 2020.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 16 januari 1910 lag tussen 7,3 °C en 10,6 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 1,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 februari » De Egyptische premier Pasha Ghali overlijdt 1 dag na een aanslag op zijn leven door een schutter.
24 februari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Malmö FF.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
28 mei » Ralph Craig loopt met 21,2 seconden een wereldrecord op de 200 meter.
3 december » Demonstratie van de eerste neonlamp, door Georges Claude.
16 december » Henri Coandă maakt de eerste vlucht in een vliegtuig met straalmotor.
Trouwdag 18 augustus 1942
De temperatuur op 18 augustus 1942 lag tussen 14,0 °C en 28,3 °C en was gemiddeld 21,5 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
18 januari » Het koopvaardijschip Van Imhoff wordt door een Japans gevechtsvliegtuig tot zinken gebracht. De bewaking en bemanningsleden worden gered, maar meer dan 400 Duitse geïnterneerde burgers verdrinken.
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
22 mei » Mexico verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
19 november » De Sovjet-Unie zet tegenaanval op Stalingrad in.
Dag van overlijden 10 september 1978
De temperatuur op 10 september 1978 lag tussen 16,1 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
14 maart » Mariniers maken met een bliksemaanval een eind aan de gijzeling in het provinciehuis in Assen door Zuid-Molukkers.
16 maart » De mammoettanker Amoco Cadiz strandt aan de kust van Bretagne en veroorzaakt een grote olieramp.
18 april » Voorzitter van de Tweede Kamer in Nederland Anne Vondeling ontvangt 1,2 miljoen handtekeningen van het comité 'Stop de Neutronenbom'.
15 juni » De Sojoez 29 wordt gelanceerd.
25 juni » Gastland Argentinië wint na verlenging met 3-1 van Nederland in de finale van het WK voetbal, onder meer door twee treffers van aanvaller Mario Kempes. Het duel betekent de laatste interland voor zowel doelman Jan Jongbloed (24ste) als verdediger Wim Suurbier (60ste).
8 september » Het leger richt in Teheran en elf andere steden in Iran een bloedbad aan als honderdduizenden betogers tegen het verbod in de straat opgaan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I4466.php : benaderd 6 mei 2025), "Wilhelmus Hendrikus Lamers (1910-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.