Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 29 april 2020.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 31 mei 1917 lag tussen 9,7 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 9,9 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
9 april » Canadezen veroveren Vimy Ridge tijdens een offensief bij Arras.
23 mei » De gemeenteraad van De Bilt-Station (het tegenwoordige Bilthoven) bespreekt alternatieven voor de naam die te vaak verward wordt met De Bilt.
26 juni » De eerste Amerikaanse troepen landen in Frankrijk.
10 november » De Derde Slag om Ieper gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
Trouwdag 18 augustus 1942
De temperatuur op 18 augustus 1942 lag tussen 14,0 °C en 28,3 °C en was gemiddeld 21,5 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
20 januari » De nazi's beslissen op de Wannseeconferentie over de 'Endlösung der Judenfrage' ('oplossing van het Jodenvraagstuk').
27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
6 juli » Anne Frank en de rest van haar familie duiken onder op de zolder van haar vaders kantoor in Amsterdam.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
Dag van overlijden 19 juli 1997
De temperatuur op 19 juli 1997 lag tussen 14,2 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (75%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
21 januari » Dichter, schrijver en publicist Arie Visser overlijdt op 52-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam aan de ziekte van Hodgkin.
14 mei » FC Barcelona wint de Europa Cup II. In de finale in De Kuip in Rotterdam zegeviert de Spaanse voetbalclub met 1-0 ten koste van het Franse Paris Saint-Germain.
4 juli » NASA's Mars Pathfinder ruimtesonde landt op Mars.
26 oktober » Bisschopswijding van Patrick Hoogmartens, Belgisch bisschop-coadjutor van Hasselt.
2 december » Oprichting van het Aartsbisdom Vaduz in Liechtenstein, afgesplitst van het Zwitserse Bisdom Chur.
21 december » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Confederations Cup door Tsjechië in de finale met 6-0 te verslaan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I10436.php : benaderd 6 mei 2025), "Cornelia Kaak (1917-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.