De temperatuur op 16 september 1914 lag tussen 7,7 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
Trouwdag 16 januari 1942
De temperatuur op 16 januari 1942 lag tussen -10.2 °C en -3.1 °C en was gemiddeld -7.7 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
20 januari » De nazi's beslissen op de Wannseeconferentie over de 'Endlösung der Judenfrage' ('oplossing van het Jodenvraagstuk').
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
9 augustus » Mahatma Gandhi wordt gearresteerd.
11 september » Verzetsactie in vernietigingskamp Treblinka, waarbij SS'er Max Biala wordt vermoord.
19 november » De Sovjet-Unie zet tegenaanval op Stalingrad in.
Dag van overlijden 16 mei 1988
De temperatuur op 16 mei 1988 lag tussen 12,6 °C en 25,9 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
14 februari » Zwemmer Giorgio Lamberti brengt in Bonn het negen dagen oude Europese record van Michael Gross op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) op 1.43,95.
21 februari » De Amerikaanse tv-dominee Jimmy Swaggart treedt terug na seksuele misstappen.
1 mei » De maximumsnelheid op de autosnelwegen in Nederland wordt verhoogd van 100km/h naar 120km/h.
8 mei » Herverkiezing van François Mitterrand als president van Frankrijk met 54% van de stemmen tegen 46% voor Jacques Chirac.
24 mei » Het Nederlands voetbalelftal hapert in de aanloop naar het EK voetbal 1988. Bulgarije is in De Kuip met 2-1 te sterk in een oefeninterland.
25 juni » Nederland wint het EK voetbal door in de finale in München met 2-0 te winnen van de Sovjet-Unie door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I898.php : benaderd 30 april 2025), "Jacobus Hendrik Lengton (1914-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.