De temperatuur op 8 december 1914 lag tussen 6,6 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
13 mei » Bisschopswijding van Laurentius Schrijnen, bisschop van Roermond.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
3 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt het neutrale België om doorgang (Von Schlieffenplan). België weigert.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
Trouwdag 19 november 1941
De temperatuur op 19 november 1941 lag tussen 3,7 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
3 april » Hongaarse en Duitse soldaten trekken Joegoslavië binnen.
20 mei » Duitse troepen vallen Kreta binnen.
13 juni » De Vichy-regering gebiedt alle (niet-Franse) joodse burgers in het niet-bezette deel van Frankrijk te interneren. De anti-joodse maatregel zou een eigen initiatief zijn van de Vichy-regering.
4 september » USS Greer (DD-145) wordt beschoten door een Duitse onderzeeboot (U-652), alhoewel de VS neutraal zijn. Spanningen lopen op tussen de twee landen.
28 november » Eerste van de vier historische ontmoetingen tussen de Mufti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini en Adolf Hitler.
8 december » In het concentratiekamp Chełmno bij Łódź gebruikt Duitsland voor het eerst op vrachtwagens gemonteerde gaskamers om joden te vermoorden.
Dag van overlijden 1 augustus 1990
De temperatuur op 1 augustus 1990 lag tussen 14,6 °C en 27,4 °C en was gemiddeld 21,6 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (88%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
29 maart » Het Vrije Volk en het Rotterdams Nieuwsblad gaan per 1 januari 1991 op in het Rotterdams Dagblad.
27 juli » Het parlement van de Sovjetrepubliek Wit-Rusland roept de soevereiniteit uit.
7 augustus » De Verenigde Staten besluiten troepen naar het Golfgebied te sturen. In eerste instantie worden troepen naar Saoedi-Arabië gestuurd om dat land tegen een mogelijke inval te beschermen.
23 augustus » Het DDR-parlement stemt tijdens een extra zitting in met 3 oktober 1990 als de datum van de vereniging van de twee Duitslanden. De datum wordt geaccepteerd met 294 stemmen voor, 62 tegen en 7 onthoudingen.
15 oktober » In Zuid-Afrika wordt de zogenaamde "kleine apartheid", de wet op gescheiden voorzieningen, afgeschaft.
30 november » De Sega Mega Drive wordt in Europa uitgebracht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I865.php : benaderd 30 april 2025), "Izaak "Sjaak" Lengton (1914-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.