De temperatuur op 10 december 1910 lag tussen 5,0 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 0,4 mm neerslag. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
15 april » Charles Daniels scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.02,8. Het oude record stond sinds 20 juli 1908 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
31 mei » Oprichting van de Unie van Zuid-Afrika.
24 juni » Japan valt Korea binnen.
1 juli » Verheffing van het rooms-katholieke bisdom Ispahan (Isfahan) in Fars tot aartsbisdom Ispahan (Latijn).
19 september » In Amsterdam betogen 25.000 mensen voor algemeen kiesrecht.
Trouwdag 10 juni 1936
De temperatuur op 10 juni 1936 lag tussen 10,1 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 15,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
16 juni » In Nijmegen wordt de Waalbrug, destijds langste boogspanningbrug van Europa, geopend door koningin Wilhelmina.
17 juli » Begin van de Spaanse Burgeroorlog met een muiterij in Marokko.
25 oktober » Duitsland en Italië sluiten een bondgenootschap, de zogenaamde As Rome-Berlijn.
31 oktober » Eerste poging een raket te lanceren op het Jet Propulsion Laboratory.
30 november » Het Crystal Palace in Londen brandt volledig af.
Dag van overlijden 21 januari 1991
De temperatuur op 21 januari 1991 lag tussen 2,4 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 5,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (31%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
19 juni » De Verenigde Staten sluiten een overeenkomst met Brazilië, Uruguay, Paraguay en Argentinië over een gemeenschappelijk raamwerk voor de verbetering van de onderlinge handel en investeringen. De ondertekening vormt een onderdeel van de plannen voor de vorming van een pan-Amerikaanse vrijhandelszone.
14 augustus » Feyenoord wint de strijd om de Nederlandse Supercup door PSV met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt komt op naam van aanvaller Marian Damaschin.
31 augustus » Kirgizië roept de onafhankelijkheid uit.
26 september » België besluit nog eens 500 parachutisten te sturen naar Zaïre, waar het door een muiterij in het leger onrustig is. Ook Frankrijk stuurt nog eens 150 militairen.
28 september » De Komsomol, de jeugdorganisatie van de communistische partij van de Sovjet-Unie, maakt een einde aan haar activiteit en heft zich daarmee de facto op.
30 november » Opstandige militairen in het West-Afrikaanse land Togo ontruimen alle strategische posities in de hoofdstad Lomé, die ze sinds hun couppoging in handen hadden. Alleen het radiostation blijft bezet.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I342.php : benaderd 1 mei 2025), "Stefanus Franciscus "Steef" Fransen (1910-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.