De temperatuur op 20 maart 1919 lag tussen -1 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 3,2 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
Trouwdag 20 juli 1951
De temperatuur op 20 juli 1951 lag tussen 10,4 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
28 januari » Opening van het Estádio Fonte Nova in Salvador, Brazilië.
6 maart » Proces tegen Ethel en Julius Rosenberg begint
5 april » Julius en Ethel Rosenberg worden ter dood veroordeeld na schuldig bevonden te zijn aan spionage voor de Sovjet-Unie.
19 mei » Eerste vlucht van de fokker S.14 machtrainer.
23 juni » De staat Washington in de Verenigde Staten wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Seattle, het Bisdom Spokane en het nieuwe Bisdom Yakima
10 september » Het Verenigd Koninkrijk begint een economische boycot van Iran.
Dag van overlijden 23 december 1987
De temperatuur op 23 december 1987 lag tussen -0,7 °C en 6,6 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 3,3 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
10 maart » Het Vaticaan veroordeelt kunstmatige bevruchting.
21 maart » Ruud Gullit verlaat PSV en gaat naar AC Milan voor 17 miljoen gulden.
19 april » Eerste verschijning van The Simpsons op de Amerikaanse televisie, als onderdeel van The Tracey Ullman Show.
10 mei » Nederland eindigt met zes medailles, waaronder twee gouden, als derde in het medailleklassement bij de eerste EK judo, waar zowel mannen als vrouwen aan deelnemen.
9 september » Het Nederlands voetbalelftal speelt met 0-0 gelijk tegen België. Ajacied Henny Meijer en Sjaak Troost (Feyenoord) maken hun debuut voor Oranje in de oefeninterland.
19 oktober » Beurscrisis, bekend onder de naam Zwarte maandag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I2997.php : benaderd 1 mei 2025), "Sonja Holdert (1919-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.