De temperatuur op 20 oktober 1878 lag rond de 10,5 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
19 februari » Thomas Edison verkrijgt een octrooi op de fonograaf.
20 februari » Kardinaal Gioacchino Pecci wordt gekozen tot Paus Leo XIII.
1 april » Het licht van Lange Jaap, een vuurtoren in Huisduinen, bij Den Helder wordt voor de eerste maal ontstoken. Lange Jaap is de hoogste gietijzeren toren van Europa.
4 mei » De fonograaf wordt voor het eerst gedemonstreerd.
28 juni » Oprichting van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door de Franse priester Leo Dehon.
13 juli » Het Congres van Berlijn maakt Servië onafhankelijk.
Trouwdag 20 november 1918
De temperatuur op 20 november 1918 lag tussen -1,6 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 1,8 °C. Er was 0,8 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
20 oktober » Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.
28 oktober » Tsjecho-Slowakije wordt onafhankelijk van Oostenrijk-Hongarije.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
16 november » De Democratische Republiek Hongarije wordt uitgeroepen
4 december » De Amerikaanse president Woodrow Wilson vaart naar Versailles voor de vredesbesprekingen van de Eerste Wereldoorlog. Hij is hiermee de eerste Amerikaanse president die naar het buitenland reist terwijl hij in functie is.
Dag van overlijden 26 februari 1948
De temperatuur op 26 februari 1948 lag tussen -5.8 °C en 5,7 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 9,2 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
30 januari » De Indiase pacifist en leider Mahatma Gandhi wordt vermoord door een hindoe-extremist.
6 maart » Inval van het Arabische bevrijdingsleger van Fawzi al-Qawuqji in Palestina.
14 maart » Gregorio Honasan, Filipijns militair en politicus
3 april » De Amerikaanse president Harry S. Truman tekent het Marshallplan.
3 november » De krant Chicago Tribune komt uit met de grote kop 'Dewey defeats Truman', maar Truman won de verkiezingen.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I2702.php : benaderd 30 april 2025), "Herbertus Coenraad Rahder (1878-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.