De temperatuur op 18 januari 1866 lag rond de 9,1 °C. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
26 maart » Carol I van Roemenië wordt verkozen tot domnitor (vorst) van Roemenië.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
20 juli » In de Adriatische Zee vindt in het kader van de Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog de Slag bij Lissa plaats.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
Trouwdag 11 september 1894
De temperatuur op 11 september 1894 lag rond de 11,3 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 29 augustus 1961
De temperatuur op 29 augustus 1961 lag tussen 11,0 °C en 27,3 °C en was gemiddeld 20,2 °C. Er was 12,3 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
24 april » Het Zweedse schip de Vasa wordt geborgen.
25 april » De Amerikaan Jack Kilby (Texas Instruments) krijgt octrooi op de geïntegreerde schakeling oftewel de ic-chip.
9 juni » In Turkije wordt een nieuwe grondwet van kracht met een tweekamerstelsel, die de militaire regering heeft aangenomen.
2 augustus » Eerste optreden van de Beatles als de huisband in de Cavern Club in Liverpool, Engeland.
17 september » Premier Adnan Menderes van Turkije wordt geëxecuteerd, omdat hij schuldig is bevonden aan het schenden van de grondwet.
8 december » Heroprichting van het Bisdom Antwerpen in België, dat eerder bestond van 1559 tot 1801. De naam van het Aartsbisdom Mechelen wordt gewijzigd in Mechelen-Brussel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I2623.php : benaderd 30 april 2025), "Maria Jacoba van Bassen Jongbloet (1866-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.