De temperatuur op 26 juni 1919 lag tussen 5,5 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 3,9 mm neerslag. Er was 6,2 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
15 juni » John Alcock en Arthur Whitton-Brown vliegen non-stop van Newfoundland over de Atlantische Oceaan naar Ierland.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 26 juli 1944
De temperatuur op 26 juli 1944 lag tussen 15,1 °C en 29,1 °C en was gemiddeld 20,6 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 7,4 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
17 juni » IJsland wordt een parlementaire republiek naar Scandinavisch model, onafhankelijk van de overige Scandinavische landen.
28 augustus » Marseille en Toulon worden bij Operatie Dragoon bevrijd door de geallieerden.
11 september » Bij een RAF-bombardement op Darmstadt komen zo'n 11.500 mensen om.
21 oktober » Aken is de eerste grote Duitse stad die in geallieerde handen valt.
30 oktober » De gaskamers van Auschwitz worden voor de laatste keer gebruikt.
3 december » In Griekenland breekt meteen na de bevrijding een burgeroorlog uit tussen communisten en koningsgezinden. Deze duurt tot 1949.
Dag van overlijden 11 maart 1991
De temperatuur op 11 maart 1991 lag tussen 8,3 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (10%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
4 maart » Het Braziliaanse en het Colombiaanse leger bewaken gezamenlijk hun gemeenschappelijke grens na de dood van drie Braziliaanse grenswachters bij een aanslag door Colombiaanse guerrillastrijders.
15 maart » De voormalige bezettingsmachten in Duitsland (de Verenigde Staten, Rusland - voorheen de Sovjet-Unie -, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) doen officieel afstand van hun rechten erop.
31 juli » De militaire leider van Togo, generaal Étienne Eyadéma, heeft persoonlijk een handje geholpen bij het martelen van politieke gevangenen, stellen afgevaardigden op de nationale conferentie over de politieke toekomst van het West-Afrikaanse land.
30 september » Bij een militaire staatsgreep op Haïti wordt president Jean-Bertrand Aristide afgezet.
8 december » Zwemster Inge de Bruijn wint de 50 meter vlinderslag in de nieuwe Europese recordtijd van 27,25 seconden bij de EK kortebaan in Gelsenkirchen.
31 december » De Sovjet-Unie wordt officieel opgeheven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I1876.php : benaderd 30 april 2025), "Willem Martinus "Pim" Wusten (1919-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.