De temperatuur op 2 november 1908 lag tussen -0.7 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 3,0 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 mei » Royal Sporting club Anderlecht wordt gesticht door Charles Roos
13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
1 oktober » De eerste T-Ford loopt van de band.
18 oktober » België annexeert de Kongo-Vrijstaat.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
Trouwdag 21 september 1932
De temperatuur op 21 september 1932 lag tussen 3,5 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » Ernest Lawrence vraagt octrooi aan op het cyclotron.
1 maart » Amerikaans piloot Charles Lindberghs zoon wordt gekidnapt.
21 mei » Amelia Earhart voltooit als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
16 oktober » Opening van het Stade Armand Cesari in de Franse stad Bastia.
Dag van overlijden 22 september 1993
De temperatuur op 22 september 1993 lag tussen 9,9 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 4,8 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
25 februari » Het Catalaanse parlement neemt een wet aan waarin het onofficiële volkslied Els segadors tot officieel volkslied wordt verklaard.
28 februari » De Amerikanen beginnen met voedseldroppings boven Bosnië.
1 september » Ex-keizer Jean-Bédel Bokassa van de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt vrijgelaten uit de gevangenis, nadat president André Kolingba hem onverwachts gratie heeft verleend.
6 september » Na een incident waarbij zeven Nigeriaanse VN-militairen zijn gedood, voeren troepen van de Verenigde Naties in het zuiden van de Somalische hoofdstad Mogadishu opnieuw aanvallen uit op guerrillastrijders van krijgsheer generaal Mohammed Farrah Aidid.
27 september » President Miguel Trovoada van het eilandstaatje Sao Tomé en Principe begint in Luanda aan een nieuwe bemiddelingspoging in de Angolese burgeroorlog.
31 oktober » Georgische regeringstroepen en aanhangers van de vroegere Georgische president Zviad Gamsachoerdia zijn verwikkeld in zware gevechten om de strategisch belangrijke stad Senaki in het westen van Georgië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I1851.php : benaderd 30 april 2025), "Elisabeth Willemsteijn (1908-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.