De temperatuur op 5 september 1914 lag tussen 6,7 °C en 21,2 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 10,7 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 januari » In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
6 maart » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Halmstads BK.
14 maart » Abdias do Nascimento, Braziliaans politicus († 2011)
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
22 augustus » In België treffen de Britse en Duitse troepen elkaar voor het eerst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
31 oktober » Begin zware beschietingen rondom het Belgische dorp Wijtschate.
Trouwdag 15 juli 1936
De temperatuur op 15 juli 1936 lag tussen 12,7 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 33,8 mm neerslag gedurende 12,6 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
22 februari » Drie Hongaars-Nederlandse zussen nemen in Italië hun eerste lied Guarany Guaranà op als het Trio Lescano.
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
1 augustus » Opening van de Olympische Spelen in Berlijn.
24 oktober » Hitler en Mussolini sluiten het verdrag dat de basis wordt van de 'As' tussen Berlijn en Rome.
25 oktober » Duitsland en Italië sluiten een bondgenootschap, de zogenaamde As Rome-Berlijn.
12 december » De Moerdijkbrug over het Hollandsch Diep wordt geopend.
Dag van overlijden 21 mei 1995
De temperatuur op 21 mei 1995 lag tussen 4,6 °C en 13,4 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
31 januari » Een kwart miljoen Nederlanders moeten hun huis verlaten omdat de Maas, de Waal en de IJssel buiten hun oevers dreigen te treden.
1 juni » Aan de oevers van de Maas, in de winterbedding, mag niet meer worden gebouwd. Minister Margreeth de Boer van VROM kondigt dat verbod af in het overleg met de provincie Limburg.
5 juni » IBM doet een vijandig bod van 3,3 miljard dollar (5,2 miljard gulden) op softwarefabrikant Lotus. Het is de grootste overnamepoging tot dusver in de software-industrie.
8 oktober » Paus Johannes Paulus II brengt de laatste dag van zijn bezoek door in Baltimore, de oudste bisschopszetel (1789) van de Verenigde Staten.
11 oktober » Onder meer dankzij een hattrick van Marc Overmars wint het Nederlands voetbalelftal met 4-0 van Malta in de EK-kwalificatiereeks.
23 december » De eerste aflevering van Thuis wordt uitgezonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Lington, "Database Langton / Lengton / Lington - Heil - Rahder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-langton/I1046.php : benaderd 30 april 2025), "Wijntje Cornelia Lengton (1914-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.