De temperatuur op 14 juli 1913 lag tussen 12,9 °C en 26,7 °C en was gemiddeld 18,9 °C. Er was 19,4 mm neerslag. Er was 8,1 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
24 maart » Het Nederlands elftal wint voor het eerst van Engeland. In Den Haag wordt het 2-1 door twee doelpunten van Huug de Groot.
30 maart » In 's-Heerenberg wordt door Johan Burgers Burgers zoo geopend. Later verhuisde deze dierentuin naar Arnhem.
29 mei » In Parijs gaat het ballet Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky in première.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
10 oktober » Het Panamakanaal wordt geopend.
21 december » In de New York World verschijnt de eerste kruiswoordpuzzel. Hij is bedacht door Arthur Wynne.
Dag van overlijden 8 juni 1753
De temperatuur op 8 juni 1753 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: omtrent helder helder. Bron: KNMI
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Ducharme.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Ducharme (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P7919.php : benaderd 9 mei 2025), "Thérèse Ducharme (1913-1753)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.