De temperatuur op 3 mei 1783 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bijzondere weersverschijnselen: noorderlicht. Bron: KNMI
4 februari » Het Verenigd Koninkrijk kondigt aan de vijandelijkheden tegen de Verenigde Staten te staken, eind van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
8 juni » In de vulkaan Laki, op IJsland, begint een uitbarsting die acht maanden zal duren, en die meer dan negenduizend mensen het leven kost. Ook is dit het begin van een achtjarige hongersnood.
26 juli » Het eerste exercitiegenootschap De Vrijheid te Dordrecht opgericht. De Patriotten wilden de oude vrijheid heroveren op de Oranjes.
3 september » De Vrede van Parijs wordt getekend, dit betekent het einde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
19 september » De luchtballon wordt uitgevonden.
21 november » In Frankrijk vindt de eerste bemande luchtballonvaart plaats .
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Blinkerhoff.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Blinkerhoff (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P65263.php : benaderd 30 april 2025), "Geesje Blinkerhoff (1747-1783)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.