De temperatuur op 9 mei 1870 lag rond de 9,5 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 76%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
Trouwdag 2 september 1899
De temperatuur op 2 september 1899 lag rond de 14,7 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
1 januari » Einde van de Spaanse overheersing in Cuba.
12 februari » Ondertekening van het Duits-Spaans Verdrag, waarbij de Carolinen en de Noordelijke Marianen door Spanje worden verkocht aan Duitsland.
9 april » Cercle Sportif Brugeois (Cercle Brugge) wordt opgericht binnen de muren van de school van de broeders Xaverianen.
27 april » William Middlebrook De uitvinding van de paperclip (eerste patentaanvraag voor paperclipmachine).
21 juli » Begin van de Newsboy's strike, New York
4 december » In Madison Square Garden in New York wordt de eerste officiële zesdaagse-wielerwedstrijd verreden
Dag van overlijden 10 maart 1951
De temperatuur op 10 maart 1951 lag tussen -0.8 °C en 2,8 °C en was gemiddeld 1,0 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
11 januari » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Zuid-Afrika met vier aartsbisdommen en zestien bisdommen. Tot de kerkprovincies behoren ook Basutoland en Swaziland met elk een bisdom.
8 februari » Verheffing van de Apostolische prefectuur Banka en Billiton in Indonesië tot Apostolisch vicariaat Pangkal-Pinang.
25 februari » Openingsceremonie van de eerste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Buenos Aires.
3 maart » In Buenos Aires worden de eerste Pan-Amerikaanse Spelen uit de geschiedenis afgesloten. Gastland Argentinië eindigt als eerste in het medailleklassement, met 68 gouden, 44 zilveren en 38 bronzen medailles.
31 oktober » De eerste zebrapaden worden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.
28 december » Oprichting van Het Apostolisch Genootschap
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Lirette.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Lirette (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P61867.php : benaderd 3 mei 2025), "Hubert Gilbert Jules Lirette (1870-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.