De temperatuur op 15 mei 1895 lag rond de 12,5 °C. Er was 9 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
Trouwdag 9 juni 1921
De temperatuur op 9 juni 1921 lag tussen 11,5 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SV Ommoord.
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
14 maart » Lis Hartel, Deens amazone († 2009)
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
30 oktober » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van titelhouder Uruguay.
18 december » Het Pools voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis van het land. In Boedapest wordt met 1-0 verloren van Hongarije.
Dag van overlijden 18 april 1930
De temperatuur op 18 april 1930 lag tussen 1,7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 februari » Clyde Tombaugh ontdekt de planeet Pluto na bestudering van foto's die in januari zijn genomen (sinds 24 augustus 2006 wordt Pluto niet langer als planeet maar als dwergplaneet bestempeld).
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
30 mei » In Łódź wordt het Stadion Widzewa in gebruik genomen, de thuisbasis van de Poolse voetbalclub Widzew Łódź.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
2 december » President Herbert Hoover vraagt het Amerikaanse Congres 150 miljoen dollar voor een programma van publieke werken, om banen te scheppen en de economie te stimuleren.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Goyette.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Goyette (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P61565.php : benaderd 6 mei 2025), "Paul Albert Goyette (1895-1930)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.