De temperatuur op 15 mei 1895 lag rond de 12,5 °C. Er was 9 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Trouwdag 9 juni 1921
De temperatuur op 9 juni 1921 lag tussen 11,5 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SV Ommoord.
24 mei » De Belgische regering verleent het stakingsrecht aan de vakbonden.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
21 juli » Riffijnse opstandelingen aangevoerd door Mohammed Abdelkrim El Khattabi overwinnen Spaanse troepen bij de Slag om Annual in Noord-Marokko.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
3 december » Oprichting van de Egyptische voetbalbond.
Dag van overlijden 18 april 1930
De temperatuur op 18 april 1930 lag tussen 1,7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 februari » Clyde Tombaugh ontdekt de planeet Pluto na bestudering van foto's die in januari zijn genomen (sinds 24 augustus 2006 wordt Pluto niet langer als planeet maar als dwergplaneet bestempeld).
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
30 juli » Uruguay wint het WK voetbal door in de finale Argentinië te verslaan met 4-2.
2 november » Haile Selassie wordt tot keizer van Ethiopië gekroond.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Goyette.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Goyette (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P60315.php : benaderd 3 mei 2025), "Paul Albert Goyette (1895-1930)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.