De temperatuur op 23 januari 1890 lag rond de 8,3 °C. Er was 7 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 73 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
14 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Salettijnen (Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van La Salette) door Paus Leo XIII.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
23 november » Koning Willem III sterft zonder mannelijke nakomelingen. Zijn enige dochter, de 10-jarige prinses Wilhelmina, volgt hem op als Koningin der Nederlanden, onder het regentschap van haar moeder, koningin Emma.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
Trouwdag 27 november 1906
De temperatuur op 27 november 1906 lag tussen 7,8 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 11,5 mm neerslag. Er was 0,6 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) wordt opgericht. Henri Polak wordt voorzitter.
7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
15 juni » In de Chileense stad Concepción wordt de voetbalclub Club Deportivo Arturo Fernández Vial opgericht.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
23 december » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Atlántida Sport Club.
Dag van overlijden 5 juni 1951
De temperatuur op 5 juni 1951 lag tussen 11,1 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 15,2 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
9 februari » Bij een oliebrand in de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen vindt het zwaarste brandweerongeluk uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Vijf brandweerlieden komen om en een brandweerman raakt zwaargewond.
8 maart » Splitsing van het Apostolisch vicariaat van de Kleine Soenda-eilanden in Indonesië in de Apostolische Vicariaten Endeh, Larantuka en Ruteng.
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
16 juli » Troonsafstand van koning Leopold III der Belgen.
17 juli » Wim van Est rijdt als eerste Nederlander in de Gele Trui na de 12e etappe in de Tour de France.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Dupuis-Robillard.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Dupuis-Robillard (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P59370.php : benaderd 6 mei 2025), "Dora Mary Dupuis-Robillard (1890-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.