25 februari » Het Londense publiek staat versteld bij de demonstratie van de eerste stofzuiger door Hubert Booth.
19 april » De pogrom van Chisinau.
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Dag van overlijden 20 september 1990
De temperatuur op 20 september 1990 lag tussen 10,2 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
22 mei » Noord- en Zuid-Jemen worden herenigd tot de republiek Jemen.
18 juni » Paus Johannes Paulus II verheft de kerk van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans te Schiedam tot basiliek.
5 september » Saddam Hoessein, de Iraakse president, roept opnieuw op tot een heilige oorlog tegen het Westen. Hij spoort de Egyptenaren en het Saoedische volk aan om in opstand te komen tegen hun regeringen.
14 oktober » Bij federale verkiezingen in Duitsland haalt de CDU van kanselier Helmut Kohl de overwinning in vier van de vijf vroegere deelstaten van de DDR.
30 oktober » In België wordt voor het eerst sinds 20 augustus 1990 weer een haard van varkenspest vastgesteld. Het gaat om een landbouwbedrijf in Denderwindeke.
2 december » Voor het eerst gaat een journalist de ruimte in. De Japanner Toyohiro Akiyama is de eerste betalende passagier aan boord van een ruimteschip. Zijn werkgever, de Tokyo Broadcasting System betaalde de kosten voor een ruimtereis met de Sovjet-Russische Sojoez TM-11.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Lachapelle.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Lachapelle (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P56372.php : benaderd 12 mei 2025), "Alfred Lachapelle (1902-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.