10 februari » Nicolaus Steno publiceert voor het eerst zijn vermoeden dat fossielen de overblijfselen zijn van uitgestorven soorten.
6 juni » Een oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden onder het bevel van admiraal Michiel de Ruyter bereikt in Engeland de monding van de Theems, waarna de imponerende Tocht naar Chatham begon.
15 juni » Jean Baptiste Denis voert de eerste bloedtransfusie bij een mens uit.
19 juni » De tocht naar Chatham vangt aan. Bij deze succesvolle Nederlandse aanval op Engeland tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog wordt een aanzienlijk deel van de Engelse vloot in brand gestoken en het vlaggenschip van de Engelse vloot, de HMS Royal Charles wordt buitgemaakt.
20 juni » Kardinaal Giulio Rospigliosi wordt gekozen tot Paus Clemens IX.
26 juni » Kroning van Paus Clemens IX in Rome.
Dag van overlijden 12 juni 1750
De temperatuur op 12 juni 1750 lag rond de 15,0 °C. Er was 44 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: regen betrokken. Bron: KNMI
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Gariepy.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Gariepy (onder)zoekt.
De publicatie Conk/Robillard Family Tree is opgesteld door Martin L. Robillard (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Martin L. Robillard, "Conk/Robillard Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conk-robillard-family-tree/P26124.php : benaderd 3 mei 2025), "Jacques Gariepy (1667-1750)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.