De temperatuur op 7 oktober 1865 lag rond de 17,7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 38%. Bron: KNMI
9 april » Met de overgave van generaal Robert E. Lee eindigt de Amerikaanse Burgeroorlog.
5 mei » De eerste treinroof vindt plaats in de buurt van North Bend, Ohio (Verenigde Staten).
19 juni » In Galveston, Texas wordt de afschaffing van de slavernij en de vrijheid van alle voormalige slaven in Texas afgekondigd. De dag wordt in de Verenigde Staten gevierd als Juneteenth.
5 juli » De eerste maximumsnelheidswet wordt doorgevoerd in Groot-Brittannië.
17 december » Leopold II wordt koning der Belgen.
18 december » Door aanname van het 13de amendement van de Amerikaanse grondwet wordt slavernij afgeschaft in de Verenigde Staten van Amerika.
Doopdag 7 januari 1866
De temperatuur op 7 januari 1866 lag rond de 3,9 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 5.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
27 januari » De opera Zaide van componist W.A. Mozart gaat in première in Frankfurt.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
31 oktober » Begin graven vaargeul voor de Nieuwe Waterweg.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
12 december » Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
Trouwdag 4 juli 1895
De temperatuur op 4 juli 1895 lag rond de 16,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Dag van overlijden 8 juni 1937
De temperatuur op 8 juni 1937 lag tussen 15,1 °C en 25,6 °C en was gemiddeld 19,3 °C. Er was 10,3 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerald Colan-O'Leary, "Colan-O'Leary Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/colan-o-leary-tree/P875.php : benaderd 4 mei 2025), "Arthur Wellington Thompson (1865-1937)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.