Stamboom Buwalda

Foto van Jan Hugo Buwalda
De publicatie Stamboom Buwalda is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 10.155 personen. Vanwege privacy zijn 3.797 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 15 juli 2024.


Dit is de volledige Buwalda-genealogie van alle 12 Buwalda-stambomen. Drie bomen zijn uitgestorven, 9 bomen bloeien nog steeds. Deze database is de afgelopen 25 jaar voortdurend bijgewerkt. De twee belangrijkste (en grootste) bomen zijn de zogenaamde Dokkumerboom en de Burgwerdboom. Andere bomen werden geboren in 1812 toen Napoleon iedereen beval een achternaam te kiezen. Tot nu toe hebben we geen bewijs gevonden dat deze andere bomen bloedverwant zijn aan de Dokkumer- of Burgwerdboom.

Jan Hugo heeft vele jaren met André A Buwalda gewerkt aan de opbouw van de diverse Buwalda stambomen. In 2015 zijn wij auteur van het boek "Genealogie Buwalda, van Tjerkwerd tot Pella" (250 exemplaren). Zie artikel "Vijf eeuwen Buwalda's vastgelegd" in de Leeuwarder Courant van 19 mei 2015. Dit boek is nog digitaal verkrijgbaar en te bestellen (f 7,50 zonder winstoogmerk) bij de Jan Hugo de beheerder van deze stamboom. Dit boek bevat verhalen en foto's van diverse aspecten van de geschiedenis van de Buwalda's.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!