De temperatuur op 31 december 1926 lag tussen 4,7 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
18 april » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Club 9 de Octubre.
20 juni » Demonstratie van de eerste, draadloze telefoon te Berlijn.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
1 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de zesde keer de Copa América door in de voorlaatste competitiewedstrijd met 6-1 te winnen van Paraguay.
Trouwdag 1 april 1945
De temperatuur op 1 april 1945 lag tussen 9,3 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » Begin van de Slag om Manilla, die tot 3 maart zal duren en waarin 12.000 Japanse soldaten sneuvelen. Een groot aantal Filipijnse burgers komt om.
8 mei » Duitsland capituleert, waarmee de Tweede Wereldoorlog in Europa ten einde komt.
15 augustus » Ontstaan van de Republiek Korea na de capitulatie van Japan in de Tweede Wereldoorlog.
14 september » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot apostolisch delegaat in Zuid-Afrika.
13 november » Generaal Charles de Gaulle wordt gekozen tot president van het voorlopige bewind van Frankrijk.
30 november » Benoeming van Joseph Baeten tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Breda.
Dag van overlijden 9 juli 1984
De temperatuur op 9 juli 1984 lag tussen 15,5 °C en 29,8 °C en was gemiddeld 21,4 °C. Er was 12,5 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 11,3 uur zonneschijn (68%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
22 mei » Bij voedselrellen in Cap Haitien komen drie mensen om het leven.
30 mei » In Rome wint Liverpool de Europacup 1 door in de finale thuisploeg AS Roma na strafschoppen te verslaan. Na afloop komt het tot ernstige rellen in de Italiaanse hoofdstad, waarbij 42 mensen gewond raken.
3 juni » Invoering van het IC/IR-plan van de NMBS. Het gevolg was een grote sluitingsgolf van (kleinere) Belgische spoorwegstations.
27 juni » Joop van Tijn en Max van Weezel, redacteuren van het opinieweekblad Vrij Nederland, ontvangen de Anne Vondelingprijs 1983 gekregen voor hun artikelen over de Nederlandse politiek in het algemeen en voor de door hen geschreven bijlage 'De Voorlichter' in het bijzonder.
4 oktober » Benoeming van Johannes ter Schure tot hulpbisschop van Roermond.
11 oktober » Kathryn Sullivan is de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtewandeling maakt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I515.php : benaderd 10 mei 2025), "Flo Garrett (1926-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.