De temperatuur op 16 september 1922 lag tussen 9,9 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 februari » In Den Haag wordt het Internationaal Gerechtshof - gevestigd in het Vredespaleis - geopend.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Trouwdag 18 oktober 1941
De temperatuur op 18 oktober 1941 lag tussen 10,5 °C en 15,4 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 22,1 mm neerslag gedurende 11,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
6 februari » Auke Adema wint de zevende Elfstedentocht.
28 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Independiente Santa Fe.
30 juni » Wegvoering van de Nederlandse ex-premier Colijn door de Duitsers.
31 oktober » Einde werkzaamheden aan de 18 meter hoge busten van de presidenten van de Verenigde Staten in Mount Rushmore.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
25 december » Hongkong geeft zich over aan Japan.
Dag van overlijden 15 augustus 1984
De temperatuur op 15 augustus 1984 lag tussen 9,2 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (14%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 april » Het Faeröerse televisiestation Sjónvarp Føroya zendt voor het eerst uit, waarmee deze eilandengroep het laatste gebied in Europa is dat een eigen publieke televisie-omroep krijgt.
8 mei » De Sovjet-Unie kondigt aan de Olympische Zomerspelen 1984 in Los Angeles te zullen boycotten.
23 mei » Verkiezing van Richard von Weizsäcker tot zesde bondspresident van West-Duitsland.
3 juni » Invoering van het IC/IR-plan van de NMBS. Het gevolg was een grote sluitingsgolf van (kleinere) Belgische spoorwegstations.
7 december » In Den Haag opent het Omniversum zijn deuren.
23 december » Het Nederlands voetbalelftal behaalt de eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks door Cyprus in Nicosia met 1-0 te verslaan. Peter Houtman maakt de enige treffer voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I606.php : benaderd 9 mei 2025), "Roxy Lena Burns (1922-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.