De temperatuur op 27 maart 1933 lag tussen 0.9 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 10,7 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
14 maart » Hans Veerman, Nederlands acteur († 2014)
14 maart » Michael Caine, Brits acteur
25 juni » Vrijgave van de Verklaring van Feiten door Jehova's getuigen in nazi-Duitsland.
22 juli » Wiley Post wordt de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 25 094km af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
De temperatuur op 20 oktober 2002 lag tussen 3,2 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 2,1 mm neerslag gedurende 3,6 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (38%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
20 maart » Ontslag van Luc De Hovre als hulpbisschop van Mechelen-Brussel (België).
27 maart » De fusie tussen voetbalclubs Daring Leuven, Stade Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee is een feit en vanaf dit moment spreekt men enkel nog van Oud-Heverlee Leuven.
28 april » Michele Bartoli wint de 37ste editie van de Amstel Gold Race.
19 juni » Steve Fossett begint zijn soloballonvlucht rond de wereld.
6 december » Een grote stroomstoring legt in Rotterdam heel het openbare leven stil.
13 december » De Europese Unie bereikt een akkoord over de toetreding van tien landen: Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Malta en Cyprus. Deze landen treden toe op 1 mei 2004.
De temperatuur op 24 oktober 2002 lag tussen 4,8 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,2 uur. Er was 6,8 uur zonneschijn (67%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
28 januari » Schaatsster Andrea Nuyt verbetert in Calgary haar eigen Nederlands record op de 500 meter (37,98 seconden) en zet een tijd van 37,76 op de klokken.
20 februari » Op deze dag om 20.02 uur was de datumnotatie: 20-02-2002 20:02, een drievoudig palindroom.
15 maart » Regerend Europees en olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage uit Nederland is in zijn thuisbasis Heerenveen al zijn concurrenten de baas en wint de wereldkampioenschappen allround. De Duitse Anni Friesinger wint het goud bij de vrouwen.
15 mei » Real Madrid wint de Champions League. In de finale in Glasgow is de Spaanse voetbalclub met 2-1 te sterk voor het Duitse Bayer Leverkusen.
23 mei » In Nederland treedt de nieuwe Tweede Kamer aan.
8 september » In Keulen wint de Nederlandse hockeyploeg voor de zesde keer de Champions Trophy.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.