De temperatuur op 26 mei 1908 lag tussen 10,1 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 2,1 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
7 februari » Op de rijksmarinewerf wordt de kiel gelegd van het pantserschip De Zeven Provinciën.
21 mei » Door een verkeerde wissel rijdt een trein bij Kontich in op een stilstaande reizigerstrein, met als gevolg veertig doden en driehonderdtwintig gewonden.
18 juni » In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronisch televisiesysteem beschreven.
20 juni » Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden neemt een patent op de koffiefilter.
21 juni » In Londen demonstreren duizenden vrouwen voor vrouwenkiesrecht.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
De temperatuur op 9 januari 1999 lag tussen -1.5 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
10 januari » De Nederlandse darter Raymond van Barneveld wint in Frimley Green zijn tweede Embassy (tegenwoordig Lakeside), het wereldkampioenschap darts van de British Darts Organisation.
10 januari » Ter gelegenheid van de zeventigjarige verjaardag van de eerste publicatie van het eerste Kuifjeverhaal, geeft de firma Casterman een herdruk uit van Tintin au pays des Soviets (Kuifje in het land van de Sovjets).
23 februari » Een lawine treft het Oostenrijkse dorp Galtür met 31 doden tot gevolg.
21 april » Turkse aanklagers eisen de doodstraf tegen de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan wegens verraad en moord.
1 mei » Marianne Vaatstra wordt op 16-jarige leeftijd vermoord.
23 juli » Mohammed VI wordt koning van Marokko nadat zijn vader, koning Hassan II, diezelfde dag op 70-jarige leeftijd is overleden.
De temperatuur op 14 januari 1999 lag tussen 4,8 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
3 januari » Paul van Buitenen, ambtenaar bij de Europese financiële controledienst, wordt door de Europese Commissie geschorst. Hij brengt de Europese commissarissen Édith Cresson en Manuel Marin in opspraak.
13 mei » Verkiezing van Carlo Azeglio Ciampi tot tiende president van Italië.
11 juli » Joane Somarriba wint als eerste Spaanse ooit de Giro Donne, de vrouwelijke tegenhanger van de Ronde van Italië.
29 augustus » In Keulen verlengen de Nederlandse hockeysters de Europese titel door gastland Duitsland in de finale met 2-1 te verslaan.
7 december » Het Amerikaanse biotechnische bedrijf Genentech schenkt de Luikse professor Joseph Martial 680 miljoen frank voor zijn aandeel in de ontdekking van de werking van het gen. Hierdoor kunnen menselijke groeihormonen worden aangemaakt.
18 december » Zwemmer Pieter van den Hoogenband verbetert in Eindhoven het Europese record op de 200 meter vrije slag, dat sinds 1989 op naam staat van Giorgio Lamberti: 1.46,58 (was 1.46,69).
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.