De temperatuur op 16 mei 1906 lag tussen 5,4 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 1,8 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
19 mei » Oprichting van de Engelse voetbalclub Southend United.
31 mei » Koning Alfons XIII van Spanje trouwt met Victoria Eugénie van Battenberg, kleindochter van Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een rijtoer door Madrid wordt een bomaanslag gepleegd, waarbij doden vallen in het gevolg van het bruidspaar.
15 juni » Aanvaring tussen twee schepen nabij Den Helder, 11 doden.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
6 december » De Britse overheid verleent zelfbestuur aan de vroegere boerenrepubliek Transvaal.
Doopdag 4 juni 1906
De temperatuur op 4 juni 1906 lag tussen 5,4 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
7 april » Kurt Wegener en Alfred Wegener landen na met een luchtballon 52 uur in de lucht gebleven te zijn; een record.
7 april » Uitbarsting van de Vesuvius.
19 april » Maurice Brébart en Fernand Oedenkoven stichten de krant La Dernière Heure.
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
Dag van overlijden 8 oktober 1994
De temperatuur op 8 oktober 1994 lag tussen 1,8 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 3,9 uur zonneschijn (35%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 februari » Het Tsjechisch voetbalelftal speelt in en tegen Turkije (1-4) de eerste officiële interland sinds de vreedzame boedelscheiding met Slowakije.
17 maart » Schansspringer Toni Nieminen overbrugt in Planica een afstand van 203 meter en is daarmee de eerste man die meer dan 200 meter springt.
21 april » Daniel Amokachi van Club Brugge wint voor de tweede keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
5 september » De Birmese militaire leiders zijn bereid tot een ontmoeting met oppositieleider Aung San Suu Kyi, de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede die al ruim vijf jaar in Rangoon onder huisarrest staat.
30 september » Op het Siberische schiereiland Kamtsjatka spuwt de vulkaan Kljoetsjevskaja Sopka tot 13.000 meter hoogte as de atmosfeer in.
7 december » Het Mauritshuis in Den Haag koopt voor ongeveer tien miljoen gulden een schilderij van de 17de-eeuwse Nederlandse schilder Meindert Hobbema, getiteld Boslandschap.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P15423.php : benaderd 11 mei 2025), "Johann Heinrich Nuhn (1906-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.