De temperatuur op 21 juli 1907 lag tussen 7,1 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 7,1 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
16 april » Paus Pius X creëert zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Désiré-Joseph Mercier.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
8 september » Encycliek Pascendi Dominici Gregis van paus Pius X over de leerstellingen van het modernisme.
23 september » Grote brand in woningcomplex aan de Marnixstraat te Amsterdam, 8 doden.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
Doopdag 11 augustus 1907
De temperatuur op 11 augustus 1907 lag tussen 11,9 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was 11,9 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
26 februari » Oprichting van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag.
24 april » Oprichting van de Egyptische voetbalclub Al-Ahly.
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
1 augustus » Robert Baden-Powell richt de padvinderij op.
Dag van overlijden 1 februari 1994
De temperatuur op 1 februari 1994 lag tussen 3,7 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 5,3 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 april » Johan Museeuw wint de 29ste editie van de Amstel Gold Race.
1 juli » De PTT opent het eerste GSM-netwerk in Nederland.
20 september » De vroegere Italiaanse minister van binnenlandse zaken, Antonio Gava, in de jaren tachtig een van de machtigste politici binnen de regerende christendemocratische partij, wordt gearresteerd op verdenking van nauwe samenwerking met de Camorra, de Napolitaanse versie van de maffia.
10 oktober » Na de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 9 oktober pleit de Belgische premier Jean-Luc Dehaene voor de invoering van een kiesdrempel naar Duits model.
11 november » Legerofficieren in de Afrikaanse staat Gambia pogen het militaire bewind van luitenant Yahya Jammeh tevergeefs omver te werpen.
8 december » Parlementsleden van de voormalige Mozambikaanse guerrillabeweging Renamo lopen weg uit de eerste zitting van het parlement sinds de verkiezingen van eind oktober vanwege de beslissing van de door de Frelimo gedomineerde volksvergadering om in het openbaar een nieuwe voorzitter te kiezen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P14538.php : benaderd 10 mei 2025), "Anna Katharina Roth (1907-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.